JMateja

Napravljene poruke na forumu

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 100 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • kao odgovor na: MySQL vs Postgres #70685
  JMateja
  Učesnik

  MySQL nije free, ako hoćeš bazu preko 5GB moraš da calneš. PostrgeSQL je free u full varijanti. Tako da nema diskusije oko toga koji je bolji. Inače što se tiče performansi PostrgreSQL je bliži Oracle-u tako da….

  kao odgovor na: firefox extenzije!!! #34754
  JMateja
  Učesnik

  Evp neke koje nisu pominjane a meni se jako dopadaju:
  ColorfulTabs – Tabovi su šareni svaki u drugoj boji a možete i sami da birate koja boja za koji tab
  Gmail Manager – Dugo sam se mučio da u firefox-u otvorim istovremeno više Gmail naloga, e pa sa ovim može  O0  🙂
  GTDInbox – GetThingsDone dodatak koji daje nove mogućnosti u Gmail nalogu. Treba ga malo savladati (logiku rada), kad prebrodite prve muke nezamenljiv alat!

  kao odgovor na: Da li je Linux bolji za obične korisnike? #55943
  JMateja
  Učesnik

  Par napomena:
  1. Podršku za naše područije daje RedHat. I to, koliko sam čuo, godišnja predplata je 15€ po mašini za sva pitanja uključujući i najgluplja, i od portira i od…
  2. Velika Većina korisnika ne umeju da razlikuju Linux od Windowsa. Jedan moj drugar konstantno ljudima podmeće Linux sa Win desktopom i Win ikonama. Samo 10% njih su se žalili 🙂
  3. Za ljude kojima treba profi softver OS je manje bitan. Dakle, ako ceo dan provode u AutoCAD-u šta  ih briga šta je iza. OS koriste onaj koji najbolje podržava njihov program. To znači ako se baviš AutoCAD-om onda Windows, ako se baviš Photoshopom ili muzikom Mac, itd… Naravno pričam o ljudima koji kupuju programe pa cena jednog kompletnog CS paketa je veća od cene Mac-a prema tome nema dvoumljenja. U skladu sa tim iz ličnog iskustva preporučujem svim Java Developerima isključivo Linux 🙂

  kao odgovor na: Java rad sa vise formi preko swing-a #54509
  JMateja
  Učesnik

  Koliko vidim u ovome je bio problem
  defaultCloseOperation EXIT_ON_CLOSE
  defaultCloseOperation HIDE

  Ovo može da ti reši problem, ali sumljam da si to hteo. Na ovaj način frame koju si sklonio sa hide i dalje postoji i troši memoriju i sve ostalo i očekuje da ga ponovo aktiviraš.
  Bolje je da imaš jedan globalni frame u kome prikazuješ ono što trenutno želiš, a možeš po potrebi da mu menjaš veličine tako da login bude manji a posle bude veći.

  Prikaz tabele iz MySQL-a u JTable ne bi trebao da je problem. Postoji hiljadu načina da se to uradi, sve zavisi šta ti treba, ali recimo najjednostavniji je da sve iz tabele poređaš redom u Vector i to da gurneš u tabelu. Koliko je to komplikovanao? Dva reda posla!
  Mada bi ipak reporučio da napraviš svoj JTableModel i da mu gurneš podatke.

  kao odgovor na: Java rad sa vise formi preko swing-a #54505
  JMateja
  Učesnik

  Moram priznati da dobro pogađaš, s obzirom da nisi Java programer  O0

  To je to.

  kao odgovor na: Wubi – instalirajte Ubuntu na Windows XP-u #54377
  JMateja
  Učesnik

  Ne koristim Linux, već više od 4g ali je ovo super fora za one koji nemaju pojma šta je to. Kad god nekog probam da nagovorim da proba Linux uvek prave neke probleme. Mnogi neće ni Live da probaju jer se boje. Na ovaj način mogu da probaju a da ne izlaze iz onog što poznaju.

  kao odgovor na: Program za vodjenje stanja u prodavnici #52212
  JMateja
  Učesnik

  Hmm. Piše da je OpenSoruce, ali ne piše da radi na Linuxu! Zar to nije malo čudno? Pominje se MySQL ali ne i jezik u kom je pisan samo softver.

  kao odgovor na: Program za vodjenje stanja u prodavnici #52209
  JMateja
  Učesnik

  tehnički gledano jeste zgodno, ali niko (baš niko) čak i ako ima broadband vezu neće želeti da svoje podatke “outsource-uje” na neki tamo server…

  U početku sam i ja tako mislio ali sam ustanovio da veliki broj firmi drži svoje podatke na google documetns u obliku tabela i tako im pristupa. Dakle drže svoje podatke na nekom tamo serveru samo zato što im je zgodnije. Naravno Google nije jedini koji se koristi u tu svrhu, pa mislim da bi se ipak mnogi odlučili za ovakav pristup. Osim toga garantovaćemo im bezbednost podataka (enkripciju koja može da se vidi samo sa šifrom koju su oni uneli, šifra takođe enkriptovano). Naravno i mogućnost backup-a na njihov lokalni komp.

  kao odgovor na: Program za vodjenje stanja u prodavnici #52207
  JMateja
  Učesnik

  Ajde da obnovimo temu  🙂 (Ljubo izvini što ti se nisam javljao, u nastavku razlog). Već sam bio napisao da imam aplikaciju koja pokriva magacinsko poslovanja (i malo više) rađena u Javi i radi na Linux-u. E sad, meni bilo nezgodno da je distribuiram, i nemam neke zaštite i instalere, i… A mislim da je aktuelno praviti web aplikacije. Pogotovu smatram da je zgodno da magacinsko poslovanje ide preko weba. Ovo se lako održava, prodaje, klijent može da mu pristupi sa bilo kog mesta…
  Zbog toga sam uzeo da svoju aplikaciju pretočim u web aplikaciju i uradio sam za ovih mesec-dva više od pola, nadam se (ako ne bude nekih drugih obaveza) da ću je završiti u Maju. Aplikacija bi stojala na serverima (kod mene, Ljube, provajedera…), klijent pristupa svom zaštićenom delu sa svojim userom, šifrom, nazivom firme, Može više klijenata na isti server. Zgodno kao dodatna usluga provajdera ili sajtova koji se bave ovom oblašću.

  kao odgovor na: tv na linuxu #53738
  JMateja
  Učesnik

  A da li je neko probao neku USB TV karticu?

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 100 ukupno)