LibreOffice 6.2 donosi novi interfejs

Подели преко

Нова верзија LibreOffice 6.2 је објављена од стране Документ Фондације. Оно што доноси нова верзија су свакако већ дуже време очекивани кориснички интерфејс који укључује “tabbed” UI, а такође и “grouped-bar compact UI”. Нови менији су доступни преко (View ▸ User Interface) опције у подразумеваном менију. Пред тога, интеграција са KDE/Qt5/LXQt графичким окружењем је сада боља, као и увожење PDFфајлова. Побољшано је у увожење/извожење PPT/PPTX фајлова, подршка за OOXML agile енкрипцију. Подразумевана copy/paste подршка за увожење табела из Calc-a у Writer je такође побољшана, ту су и HiDPI унапређења и много тога другог.

нови сетови LibreOffice иконица

Што се тиче графике, ту су и три сета svg иконица, Breeze, Colibre и Elementary. Уколико желите да их испробате и подесите Tools ▸ Options ▸ LibreOffice ▸ View

LibreOffice 6.2 доноси унапређења за Андроид окружење, а рад на унапређења за LibreOffice Online су такође у току. LibreOffice сада поседује једноставније окружење за мобилне уређаје, унапређење уношење текста за Android Chrome, боље зумирање и друго.

Напомена: LibreOffice 6.2 представља уједно и последње издање које има Linux x86 32-битну верзију. Свако следеће издање неће имати званичне Линукс x86 верзије. Ако сте до сада користили и инсталирали овакве бинарне пакете припремите се за прелазан на 64-битну верзију.

Ниво персонализације је подигнут на још већи ниво, и ради брже и стабилније. А захваљујући програмерима из Collabora-e унапређење у перформансама и стабилности се односе на цео сет апликација.
Унапређења су видљива и код увожења EMF+ векторске графике, раду са сертификатима, интеграцијамa.

Уосталом, много детаљнија и комплетнија листа везана за нови LibreOffice 6.2 се може пронаћи на званичној напомени о издању.

Уколико желите да преузмете нову верзиjу LibreOffice-a 6.2:

LibreOffice 6.2 64-bit deb LibreOffice 6.2 64-bit rpm
Српски 64-bit deb Српски 64-bit rpm

LibreOffice 6.2 32-bit deb LibreOffice 6.2 32-bit rpm

Уколико (желите да) користите Snap покрените у терминалу:
sudo snap install libreoffice
а за покретање:
/snap/bin/libreoffice

1 komentar o “LibreOffice 6.2 donosi novi interfejs”

Komentari su zatvoreni.