Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › ASUS Eee PC < 23k din
- This topic has 106 одговора, 20 гласова, and was last updated 9 years, 9 months раније by asuseeepc1000.
-
АуторЧланци
-
8. децембар 2008. у 6:35 pm #67716KosavaУчесник
Evo i ja sam uzeo eee O0
interesuje me dal može nekako da se namesti kada se preklopi da ne ode u hibernaciju,već da mi radi npr. da slušam muziku i da mi radi net da downloaduje kad je preklopljen…9. децембар 2008. у 6:34 am #67717BRANKKOМодераторJa instalitao Ubuntu i u njemu (kao i vecini drugih distribucija) imas da podesis tamo u control centru sta se desava “when you close the lead” (trebalo bi da su ponudjene opcije: do nothing, hibernate, sleep)
9. децембар 2008. у 7:28 am #67718KosavaУчесникJa sam arch installirao nemam nikakav control panel heh pa ako neko zna za arch…
9. децембар 2008. у 8:21 am #67719zAkiLiУчесникJa sam arch installirao nemam nikakav control panel heh pa ako neko zna za arch…
ovo mozes da podesis “peske”, editujuci /etc/acpi/* skripte.
Drugi nacin je da instaliras gnome-power-manager, a u njemu ces se vec lako snaci.pozdrav
25. октобар 2009. у 7:53 pm #67720Жарко МихајловићУчесникОву дистрибуцију је направио надарени студент физике из Београда, вреди погледати:
http://www.leeenux-linux.com/Заснована је на Изи пизи, али огољена од разних глупости и оптимизована тако да ради брже. Ја немам ЕееРС, али ви јавите утиске.
Leeenux Linux is an operating system for netbooks, mainly for ASUS Eee PC with 7″ screen, but works on all netbooks that have Intel graphics. It is based on Ubuntu and easypeasy and contains only free and open source software.
17. април 2010. у 2:02 pm #67721Жарко МихајловићУчесникОд верзије Leeenux 3.0, постоје различите 3 едиције: Стандардна, Проширена (са пар власничких програма по захтеву корисника) и Гејмерска са разноразним емулаторима.
20. децембар 2014. у 11:22 am #87933asuseeepc1000ГостZdravo ljudi,
tema je stara ali meni je potrebna pomoc pa ako neko ima sta korisno da predlozi dobro jeste, dakle:
Imam eeePC1000 iz 2008 sa Xandros-om, jako malo je radio ( da ne objasnjavam sad nasiroko razloge) i prakticno pao u zaborav, tako da ga uopste nisam koristio osim sto sam povremeno kad se setim punio bateriju.
Sad mi je za posao potrebna jednostavna sprava kojom bi mogao da obavim samo par operacija: 1) pregledam mejlove 2) koristim googl dokumente (Sheet-s sa google Drive-a i ako moze google Forms), 3) instaliram neki od voipa npr Viber i eventualno surf po nekim jednostavnim sajtovima. Znam da svaki telefon to sad radi ali posto ce biti dosta popunjavanja nekih tabela onda bi ovaj malisa sa tastaturom bio idealan.
Problem je u tome sto njegov OS sad vec ne moze da ucita firefox chrome ili drugu vrstu pretrazivaca, flash da ne spominjem… Uopste ne poznajem Linux (pokusavao sam, ne vredi) Sta mi predlazete: kako da stavim neki kakav-takav Windows koji bi zavrsavao ove poslove?
Svaka pomoc je dobro dosla posto mi je ovaj malisa uvek bio drag i ako ga nisam puno koristio, nekako je simpa :8)
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.