Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › ASUS Eee PC < 23k din
- This topic has 106 одговора, 20 гласова, and was last updated 9 years, 9 months раније by asuseeepc1000.
-
АуторЧланци
-
27. фебруар 2008. у 1:04 am #67626BRANKKOМодератор
I ja ga kupio, no trenutno mi se ‘formatira baterija’ 🙂
3. март 2008. у 9:09 pm #67627Жарко МихајловићУчесникЗар се и литијумске батерије формирају? Дајте неки снимак дигиталцем, шта се стидите? Неки снимак екрана („скриншот“), нешто…
А како се крећу цене у иноземству? Сигурно је код нас скупље.
10. март 2008. у 1:14 pm #67628dejaniumУчесникGledao sam masinu prosle nedelje u komtrejdu, imaju ukljucenu masinu, za 5 minuta koje sam proveo cvakajuci po njemu svideo mi se. OS je napravljen tako da se svako moze snaci. Radna povrsina je u “karticama” tipa posao, zabava … pa set ikona u svakoj kartici za aplikacije. To bi BRANKKO mogao bolje da vam predstavi. Btw, prodavac je rekao da samo u toj radnji proda po pedesetak dnevno, verziju sa vecim HDD-om nisu ni narucivali u vecoj kolicini 😮 posle mene dosao je jedan par da pogleda model izlozena za probu. 3 USB, izlaz za monitor, mrezni prikljucak, prilkljucak za mikrofon i slusalice, citac kartica, bezicna mreza i to u masini nesto vecoj od sveske A5 formata.
Juce sam imao u rukama Eee PC sa instaliranim XP-om ( izgrdio sam vlasnika sto je ubio Xandros >:( ), lepo se ponasa. Nasao je obliznju bezicnu mrezu bez problema. Procitao SD karticu sa slikama bez problema, prilicno je brz. Zao mi je sto nisam video kako sve to izgleda sa Xandrosom :'(
Generalno, Eee PC je super stvarcica. Pravi prenosivi racunar, velicine je rokovnika, lagan, jer 0.9kg i nije neko preterano opterecenje. Tastatura sa ŠÐCC, za divno cudo O0 Mana, mali displej (mada dobre rezolucije, al opet nekome i ne treba veci) i mali hard disk. Za hard se mozete snaci kupovinom eksternog harda, kao covek koji je kupio “testirani” Eee PC, i tako resiti problem malog prostora na hard disku. Ekran od 9″ je prava stvar, ali to je u najavi 😎
Sto se mene tice, sacekacu jos nekoliko meseci, ukljucice se tu jos igraca. Asus je vec predstavio i verziju sa ekranom od 9″ i jos nekim dodacima, a gde su tu Dell, HP …
11. март 2008. у 7:38 am #67629dejaniumУчесникNews update!
Eee PC je poceo cudno da se ponasa sa XP-om, vlasnik ga vraca na Xandros da vidi da li je XP uzrok boljke ili je hardverski problem. Pritiskom na taster sa slovom O dobijate O7, a Del, Ins i ostali tasteri iz te grupe ne rade. :-
11. март 2008. у 11:26 am #67630dukenukem_4dУчесникAko može jedno pitanje, pošto je na eeePC S.S.D. da li je to fleš memorija u stvari
i kako su rešili ograničenje upisa na tu memoriju,jer fleš memorije
imaju onaj ograničen broj ciklusa upisa (dok sa noatime teoretski može da se popravi za
linuks a isključenjem access time za ntfs,nije po defaultu)11. март 2008. у 12:14 pm #67631dejaniumУчесникhardver je problem, menja se masina :'(
ssd je skup u …
17. март 2008. у 7:41 pm #67632BRANKKOМодераторЗар се и литијумске батерије формирају?
Rekose mi da ga bar prvi put ispraznim do kraja i napunim do kraja…
Дајте неки снимак дигиталцем, шта се стидите? Неки снимак екрана („скриншот“), нешто…
А како се крећу цене у иноземству? Сигурно је код нас скупље.
U HR je od prilike ista cena ko kod nas… rece mi drug…
Imam ovog malisu ali Linux ne poznajem moram priznati 🙁
Sve sto ti je potrebno nalazi se u easy interfejsu u kome i malo dete moze da se snadje…
Da li mogu pored Linuxa da instaliram XP?
Mozes da umesto Linuxa stavis XP (drajveri za XP se dobijaju na disku) ali ti to toplo ne bih preporucio… sve sto bi radio na ovom malisi radi perfektno dobro na ovom default Linux-u… ako bas hoces da se bakces sa nekim naprednijim stvarima, mozes mu staviti Ubuntu, F(Ee)edoru, Slack, Mandrivu (za ovo znam da super radi) ili bilo koji drugi Linux…
Sve sto bi na njemu radio savrseno radi na ovom linuxu, a sa XPom em sto bi ti sporije radio, em ces morati da brines i na viruse 🙂Radna povrsina je u “karticama” tipa posao, zabava … pa set ikona u svakoj kartici za aplikacije. To bi BRANKKO mogao bolje da vam predstavi.
Predstavljan je u februarskom SK a ima i svugde po netu (Google r00lz)
Jedino sto mogu da dodam je da je malisa skroz OKe i skroz QL…
Memorija se najjednostavnije moze prositi dodavanjem SDHC karticom (od npr 8-16GB) ili USB flah-om, pa se moze raditi i dual boot i sve i svasta…
korisni linkovi:
http://www.eeeuser.com/
http://forum.eeeuser.com/
http://www.eeepc.net/
http://www.eeetips.com/18. март 2008. у 1:27 am #67633Жарко МихајловићУчесникХура!
Него чујем да ће овај подновљени Еее (са већим екраном) бити скупљи, и то прилично 🙁 Феноменална ствар је овај Еее, само бих хтео екран преко целог поклопца – од једног до другог краја;
Нови Еее то дониси, али спомињу се неке цене око 400 евра! Па за те паре има „нормалан“ лаптоп да се купи.
18. март 2008. у 1:30 am #67634BRANKKOМодераторOvaj mali u svom prvom modelu (tj ovom koji sada kod nas moze d ase kupi) je jedini model koji ima savrsen odnos cene, performani i upotrebne vrednosti… Bilo sta preko toga bi ga poskupelo dovoljno da postoje i bolje kupovine od njega, a bilo kakvo dodatno sakacenje bi mu ubilo upotrebnu vrednost…
Tesko da se moze napraviti bolji proizvod od ovoga (mnogi proizvodjaci su poceli da stancuju klonove ovog malise, ali ni1 ga nije presisao… niti verujem da hoce u blizoj buducnosti)
18. март 2008. у 10:54 am #67635dejaniumУчесник@Ладан ко Змиче
rekli ljudi iz asusa da je to pocetna cena i da ce padati 😎
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.