Oбјављен PHP 7.3.0

Podeli preko

Tim koji radi na razvoju PHP-a je objavio novu verziju PHP 7.3.0. Ovo izdanje je treće koje donosi nove mogućnosti u PHP 7 seriji, a prvo u godinu dana. PHP 7.3.0 dolazi sa brojnim unapređenjima i novim mogućnostima poput

Fleksibilne Heredoc i Nowdoc sintakse
PCRE2 migracije
Više MBString unapređenja
Unapređenim FPM logovanjem
Unapređenjima brisanja Windows fajlova
kao uklanjanja nekih prevaziđenih opcija

Za prezuimanje izvornog koda PHP 7.3.0 treba kliknuti ovde, a za preuzimanje Windows binarnih paketa treba otići na PHP za Windows. Lista izmena se, naravno, može pogledati na ChangeLog-u. Vodič za migraciju je verovatno već dostupan u Upustvu za PHP. Preporučuje se da se bar pregleda zbog detljne liste novih mogućnosti i kompatibilnosti sa prethodnim verzijama.

Performanse novom PHP 7.3.0 su obećavajuće, ponajviše zbog unapređenja i optimizacije garbage collection-a. Više o performansama i poređenju sa prethodnim verzijama na phoronix-u. Raniji članci i postovi na forumima o php-u.

1 komentar o “Oбјављен PHP 7.3.0”

  1. Objavljen je prva ažurirana verzija PHP verzije 7.3 i to PHP 7.3.1 sa ispravkama grešaka. Obzirom da je 7.3 verzija značajno bolja, a pre svega brža od predtnodnih, ažuriranje na novu verziju je svakako preporuka. Inače, PHP 7.0 je doživeo EOL.

Komentari su zatvoreni.