Objavljen PHP 7.3.0

Подели преко

Тим који ради на развоју PHP-а је објавио нову верзију PHP 7.3.0. Ово издање је треће које доноси нове могућности у PHP 7 серији, а прво у годину дана. PHP 7.3.0 долази са бројним унапређењима и новим могућностима попут

Флексибилне Heredoc и Nowdoc синтаксе
PCRE2 миграције
Више MBString унапређења
Унапређеним FPM логовањем
Унапређењима брисања Windows фајлова
као уклањања неких превазиђених опција

За презуимање изворног кода PHP 7.3.0 треба кликнути овде, а за преузимање Windows бинарних пакета треба отићи на PHP за Windows. Листа измена се, наравно, може погледати на ChangeLog-у. Водич за миграцију је вероватно већ доступан у Упуству за PHP. Препоручује се да се бар прегледа због детљне листе нових могућности и компатибилности са претходним верзијама.

Перформансе новом PHP 7.3.0 су обећавајуће, понајвише због унапређења и оптимизације garbage collection-а. Више о перформансама и поређењу са претходним верзијама на phoronix-у. Ранији чланци и постови на форумима о php-у.

1 komentar o “Objavljen PHP 7.3.0”

  1. Објављен је првa ажурирана верзија PHP верзије 7.3 и то PHP 7.3.1 са исправкама грешака. Обзиром да је 7.3 верзија значајно боља, а пре свега бржа од предтнодних, ажурирање на нову верзију је свакако препорука. Иначе, PHP 7.0 је доживео EOL.

Komentari su zatvoreni.