MS Edge прелази на Chromium

Подели преко

MS Edge прелази на Chromium. MS Edge ће у основи постати претраживач базиран на Chromium платформи, баш као и Chromе, Opera или рецимо Vivaldi. Током следеће године Мајкрософт (Microsoft) ће постепено, „под хаубом“ извршити измене које у основи представљају:

1. Прелазак на Chromium-компатибилну веб платформу за Microsoft Edge на десктопу. Намера је да Edge веб платформа истовремено усклади са веб стандардима и другим претрживачима базираним на Chromium-у. То би требало да унапреди компатибилност и креирање једноставније матрице за девелопере.

2. Microsoft Edge ће бити замењен и ажуриран на свим подржаним верзијама Windows-а и то много чешће. Такође се очекује да ће се омогућити коришћење Edge-а на другим платформама попут macOS-а.

3. Предвиђено је доприношење унапређењима веб платформе чиме би Chromium претраживачи радили боље на Windows уређајима.

Наша филозофија већег учешћа у Chromium-у отвореног кода ће допринети open source-y sa корисним новим технологијама, a у складу са неким од дела које смо описали горе

Свакако занимљива констатација.  Видећемо у наредном периоду како и колико ће ово бити примењено у реалности. Више детаља на Windows блогу. Мајкрософт позива open-source заједницу програмера да раде заједно на будућности Microsoft Edge-а и да доприносе Chromium пројекту. Примери првих корака укључују наставак рада на подршци за ARM64, доступности веба, и корићењу предности хардверских могућности попут подршке за touch screen.

Поставите Коментар