Почетак › Форуми › Линукс › Програмирање › Java rad sa vise formi preko swing-a
- This topic has 7 одговора, 4 гласа, and was last updated 17 years, 4 months раније by MisterNo.
-
АуторЧланци
-
17. мај 2007. у 8:53 pm #8618MisterNoУчесник
Bacio sam se malo na ucenje jave posto ima jako srodnu sintaksu kao c#, a plus objektno programiranje je objektno programirane, ali zapeo sam kod rada sa vise JFrame formi.
Ono sto mi treba je da se recimo posle forme za logovanje ako autentifikacija prodje uspesno da se pojavi nova JFrame forma. Medjutim ja uspevam da startujem formu sa
JFrame novaforma = new JFrame();
novaforma.setVisible(true);
ili novaforma.show();ali mi se po zatvaranju novootvorene forme zatvara i prva. Kako ovo da resim.
17. мај 2007. у 9:39 pm #54504jbobanУчесникali mi se po zatvaranju novootvorene forme zatvara i prva. Kako ovo da resim.
Ne koristim Javu, ali mislim da grešiš u samom principu. Ne treba da iz te forme za prijavu aktiviraš sledeću formu, nego iz glavnog programa prikažeš formu za prijavu, ona ti vrati status ili ga negde postaviš, pa zavisno od toga otvaraš sledeću formu. Bitno je koja forma je kojoj parent. Možda samo nagadjam, ali probaj…
18. мај 2007. у 7:00 am #54505JMatejaУчесникMoram priznati da dobro pogađaš, s obzirom da nisi Java programer O0
To je to.
18. мај 2007. у 11:42 am #54506MisterNoУчесникKoliko vidim u ovome je bio problem
defaultCloseOperation EXIT_ON_CLOSE
defaultCloseOperation HIDE18. мај 2007. у 12:29 pm #54507GreenDayУчесникako ti je poznato objektno programiranje neces imati problem sa javom.
ako ti treba gui, a mrzi te da kucas (:)) isprobaj netbeans.
stvarno je dobar, ja ga koristim (za faks, ali staces). ima odlucan gui builder, mozes da ukljucis javadoc, debugger, odlicnu podrsku sa sve javine stvari (npr jsp, servlete)…
vidim da ima pluginova poput profiler-a itd itdpostoji i eclipse, koji je takodje veoma dobar (ima previse pluginova za bukvalno bilo sta).
18. мај 2007. у 1:13 pm #54508MisterNoУчесникMa da netbeans je po meni super. Nije frka sa sintaksom i ostalim stvarima. Provalio sam kako radi thread-ovi, konekcija na mysql, uradio sam za vezbu recnik itd.
Ali zezalo me je ovo sa formama, a plus da bi napuno jTable sa podacima iz mysql treba da se okozis.
19. мај 2007. у 8:37 am #54509JMatejaУчесникKoliko vidim u ovome je bio problem
defaultCloseOperation EXIT_ON_CLOSE
defaultCloseOperation HIDEOvo može da ti reši problem, ali sumljam da si to hteo. Na ovaj način frame koju si sklonio sa hide i dalje postoji i troši memoriju i sve ostalo i očekuje da ga ponovo aktiviraš.
Bolje je da imaš jedan globalni frame u kome prikazuješ ono što trenutno želiš, a možeš po potrebi da mu menjaš veličine tako da login bude manji a posle bude veći.Prikaz tabele iz MySQL-a u JTable ne bi trebao da je problem. Postoji hiljadu načina da se to uradi, sve zavisi šta ti treba, ali recimo najjednostavniji je da sve iz tabele poređaš redom u Vector i to da gurneš u tabelu. Koliko je to komplikovanao? Dva reda posla!
Mada bi ipak reporučio da napraviš svoj JTableModel i da mu gurneš podatke.19. мај 2007. у 12:50 pm #54510MisterNoУчесникMislim da mi
defaultCloseOperation DISPOSE
radi posao. Gledao sam procese u memorij. Mislim da ovde ne ostavlja u memoriji za razliku od HIDE.
Inace ovo mi je mnogo zgodnije nego da radim sa jednom globalnom formom pa da dinamicki generisem swing graficke komponente. Mislim da je to sve stvar navike.Za MySql i jTable se slazem. Sve je lako kada znas. 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.