Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›Program za vodjenje stanja u prodavnici
- This topic has 34 odgovora, 19 glasova, and was last updated 15 years, 10 months ranije by
Demon.
-
AutorČlanci
-
22. aprila 2007. u 10:05 pm #52206
Sioux
UčesnikMisliš da otvoriš kod ali uz neku vlasničku licencu?
23. aprila 2007. u 7:32 am #52207JMateja
UčesnikAjde da obnovimo temu 🙂 (Ljubo izvini što ti se nisam javljao, u nastavku razlog). Već sam bio napisao da imam aplikaciju koja pokriva magacinsko poslovanja (i malo više) rađena u Javi i radi na Linux-u. E sad, meni bilo nezgodno da je distribuiram, i nemam neke zaštite i instalere, i… A mislim da je aktuelno praviti web aplikacije. Pogotovu smatram da je zgodno da magacinsko poslovanje ide preko weba. Ovo se lako održava, prodaje, klijent može da mu pristupi sa bilo kog mesta…
Zbog toga sam uzeo da svoju aplikaciju pretočim u web aplikaciju i uradio sam za ovih mesec-dva više od pola, nadam se (ako ne bude nekih drugih obaveza) da ću je završiti u Maju. Aplikacija bi stojala na serverima (kod mene, Ljube, provajedera…), klijent pristupa svom zaštićenom delu sa svojim userom, šifrom, nazivom firme, Može više klijenata na isti server. Zgodno kao dodatna usluga provajdera ili sajtova koji se bave ovom oblašću.23. aprila 2007. u 3:16 pm #52208dens
Učesniklijent pristupa svom zaštićenom delu sa svojim userom, šifrom, nazivom firme, Može više klijenata na isti server. Zgodno kao dodatna usluga provajdera ili sajtova koji se bave ovom oblašću.
tehnički gledano jeste zgodno, ali niko (baš niko) čak i ako ima broadband vezu neće želeti da svoje podatke “outsource-uje” na neki tamo server…
23. aprila 2007. u 10:21 pm #52209JMateja
Učesniktehnički gledano jeste zgodno, ali niko (baš niko) čak i ako ima broadband vezu neće želeti da svoje podatke “outsource-uje” na neki tamo server…
U početku sam i ja tako mislio ali sam ustanovio da veliki broj firmi drži svoje podatke na google documetns u obliku tabela i tako im pristupa. Dakle drže svoje podatke na nekom tamo serveru samo zato što im je zgodnije. Naravno Google nije jedini koji se koristi u tu svrhu, pa mislim da bi se ipak mnogi odlučili za ovakav pristup. Osim toga garantovaćemo im bezbednost podataka (enkripciju koja može da se vidi samo sa šifrom koju su oni uneli, šifra takođe enkriptovano). Naravno i mogućnost backup-a na njihov lokalni komp.
25. aprila 2007. u 7:16 am #52210TRULI
UčesnikNešto sam tražio na ovu temu i kad…
http://knjigovodstvonet.blogspot.com/
Cena program je 5450 dinara
Nego nema baš nijedan Screenshots sa se vidi kao to izgleda25. aprila 2007. u 8:20 am #52211DVSoftware
Učesnik5450 Din za opensource projekat?
Ajde da skupimo pare da ga kupimo pa da forukujemo i delimo dzhabe 🙂26. aprila 2007. u 10:13 am #52212JMateja
UčesnikHmm. Piše da je OpenSoruce, ali ne piše da radi na Linuxu! Zar to nije malo čudno? Pominje se MySQL ali ne i jezik u kom je pisan samo softver.
28. aprila 2007. u 3:20 pm #52213jboban
UčesnikCena program je 5450 dinara
Nego nema baš nijedan Screenshots sa se vidi kao to izgledaTo naš narod zove “mačka u džaku”, a ovde je, izgleda i crknuta… >:D
Nema ni mail-a, ni PTT adrese, ničega! Samo broj telefona, pa navalite narode, uplaćujte…1. juna 2007. u 6:55 pm #52214foxbunny
UčesnikA kako open-source, a nema link ka sajtu projekta? Macka jeste, a gde je taj dzak? :biggrin:
1. juna 2007. u 9:36 pm #52215jboban
Učesniktehnički gledano jeste zgodno, ali niko (baš niko) čak i ako ima broadband vezu neće želeti da svoje podatke “outsource-uje” na neki tamo server…
I ja tako mislim. Koliko god da regularno rade, firme ipak nisu spremne da podaci budu tamo negde na nekom serveru gde će, ako se neko dovoljno zainteresuje, pristup imati i razne inspekcije 😎
Drugi problem je backup podataka. U toku godine baza može prilično da naraste. Jedno rešenje je da se na serveru pravi backup, ali je zgodno i da svako ima svoju kopiju što može potrajati kad bi se skidalo sa servera.
Treći problem je prilagodjavanje aplikacije konkretnom korisniku. Da li je ideja da svi koriste istu aplikaciju pokrenutu na tom istom serveru gde je i baza? Iz ličnog iskustva znam da u velikom broju slučajeva jedna aplikacija ne može odgovarati svim korisnicima. Sa druge strane ne može se ni raditi namenski posebna aplikacija za svakoga, ali uz neke konfiguracione parametre, može se postići prilagodjavanje.
To što neko drži lager listu proizvoda ili neki dokument na Google Documents, nije isto kao i živa knjigovodstvena aplikacija.
WEB aplikacija ima prilično ograničenja. Po meni, pravo rešenje je client-server arhitektura, Qt/C++ aplikacija i MySQL baza na lokalnom serveru O0 -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.