Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Program za vodjenje stanja u prodavnici
- This topic has 34 одговора, 19 гласова, and was last updated 16 years, 10 months раније by Demon.
-
АуторЧланци
-
2. јун 2007. у 11:10 am #52216velialУчесник
znam za jedno programce koje koristi par mojih prijatelja za vodjenje proizvodnje, pa kao takav ukljucuje i magacine i trgovinu i knjigovotstvo. Ali je za win i nije besplatan pa ne bih da javno navodim ime zbog reklame. Samo hocu da kazem da je pored funkcionalnosti jako bitna stvar azuriranje takvog programa i implementacija novih zakonskih i ostalih normi, tako da takav projekat nije samo napisati proram i gotovo. Mislim da je program dobra ideja (ako razvoj prati promene zakona) i ljude koje znam su spremni da plate tako nesto. Narocito ako se takav program vrti na linuxu pa ih nece boleti glava sto imaju piratski win, ofis i ostale programe, vec ce im ceo racunar biti legalan. Rado bi vam se prikljucio na ovakvom projektu, ali na zalost neznam da programiram a i ne poznajem problematiku. U svakom slucaju mislim da projekat ima dobre sanse da uspe.
Da i jos jedan mali savet probajte da implementirate rad sa fiskalnim kasama, verujte mi mnogo znaci.
2. јун 2007. у 12:47 pm #52217maxcomУчесникProgram za knjigovodstvo je OK, ali fiskalne kase… To je druga prica. Pokusavam da se izborim sa tom problematikom vec dugo vremena. Na jednom forumu kada sam diskutovao o tome i trazio pomoc u resavanju raznoraznih zackoljica, jedan prijatelj me je upozorio da program koji radi sa fiskalnom kasom mora da bude atestiran (covek je bio veoma upucen u pravne stvari i poznaje zakon u tom segmentu) tako da taj deo definitivno otpada. Nadam se da cu uskoro imati sta konkretno po tom pitanju da postavim za download pa se nadam pomoci od ostalih clanova foruma kad budu proucili programcic koji zavrsavam. Radi se o potpuno jednostavnom programu za rad u maloprodaji, izrada ponuda, profaktura, faktura, kalkulacija, evidencija kupaca i stanja magacina
7. јун 2007. у 4:07 pm #52218jbobanУчесникProgram za knjigovodstvo je OK, ali fiskalne kase…
Ja mogu da rešim povezivanje nekih modela kasa na računar (Ei Niš Colibri, Telefonija Bingo, Intracom CR-401) standardnom serijskom vezom.
jedan prijatelj me je upozorio da program koji radi sa fiskalnom kasom mora da bude atestiran
Bilo je puno priče o tome, traženo 1000 EUR za atest, malo se preteralo sa zahtevima i zato stalo i ostalo na tome. Još uvek nije potreban atest. Inače, kako su prvobitno tražili, atest bi bio potreban za kompletan lanac zadavanja komandi, tj. od samog programa, knjigovodstvenog ili samo za kasu, preko drajvera za vezu sa kasom do kase, prvo nefiskalizovane, pa onda i fiskalizovane. Jedno kada ovo prodje atest, ne bi se smelo ništa menjati nigde, što je u našim uslovima česte izmene propisa nemoguće.
Radi se o potpuno jednostavnom programu za rad u maloprodaji, izrada ponuda, profaktura, faktura, kalkulacija, evidencija kupaca i stanja magacina
U čemu pišeš taj program i koju bazu koristiš? Daj malo tehničkih detalja.
5. октобар 2007. у 2:18 am #52219Woodl4ndУчесникAjde da malo refresh ovu temu, vidim da se ovde pisalo o SPA ERP-u, da li je neko napravio neku srpsku verziju za njega?Ako josh nije saglasan sam da pomognem u istom.
18. новембар 2007. у 5:07 pm #52220DemonУчесникEvo finog programčića:
http://opendesktop.org/content/show.php/Lemon+pos?content=69945
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.