Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›Program za vodjenje stanja u prodavnici
- This topic has 34 odgovora, 19 glasova, and was last updated 15 years, 10 months ranije by
Demon.
-
AutorČlanci
-
3. februara 2007. u 12:53 am #8315
miodragz
UčesnikTreba mi program za vodjenje stanja magacina koliko robe ,izlaz ulaz. Ako neko koristi ili zna za priblizni program,naso sam neki na turskom 😀 a ako neko koristi neki neka pomogne da ne lutam. 😀
3. februara 2007. u 1:01 am #52187Moneo
UčesnikHmmm-to ce ici malo teze…
Nije iskjuceno da ces morati nekom i da platis da tako nesto napise,a moras naci i linux programera
Mada,mozda vec postoji neko ko je odradio posao-nije neka filozofija,ali moras se raspitati3. februara 2007. u 1:04 am #52188miodragz
UčesnikNaso sam ja bas program koji mi treba ali je na turskom ::) DOS fazon ima programa pa me interesuje dal je neko probao neki
3. februara 2007. u 7:41 am #52189LimitMan
UčesnikUpravo pisem platform idenpendent verziju software-a za vodjenje osnovnih knjiga (predracuni, otpremnice, racuni, kalkulacije, lager liste, finansijske kartice … sve sto treba i velikim i mali ) … Tacnije, pokrecem projekat …
Znaci, strpi se malo 😉
3. februara 2007. u 8:08 am #52190GoranSTX
UčesnikALELUJA, Brother!!! Za taj projekat sam spreman da ti pomognem na bilo koji nacin koji ti je potreban, treba ti 6 deva da te hrane grozdjem? It’s Done!!!
Sad ozbiljno, probao sam nekoliko varijanti takvih programa (u win), ni jedan nije pogodan za male radnje koje vode prosto knjigovodstvo (TK, PK1, KPR, ulazni i izlazni racuni i lager lista)
Domaci programi na tu temu su okrenuti firmama i koriste kontni sistem, krajnje neprakticno i duplira posao (skoro).
Cak sam iznerviran nedostatkom takvog softvera krenuo da ucim MySQL i Javu ne bi li resio probleme, ali posto vidim da su iskusniji zasukali rukave podrazcu projekat na sve moguce nacine (manual labor, money, hardware, 6 young mades, anything 🙂 )3. februara 2007. u 10:48 am #52191miodragz
UčesnikMeni treba program za stanje magacina da vidim sta ima sta nema pocinjem da radim u velikoprodaji motornih ulja 😀 a uz to moci cu da krenem i svoj biznis 😉
3. februara 2007. u 12:39 pm #52192Enhancer
UčesnikBacite pogled na :
http://www.rest-art.hr/ERP/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=8
Jeste da je Hr ali je free 🙂
3. februara 2007. u 8:38 pm #52193miodragz
UčesnikHvala Enhancer lako se prevede na srpski 😀
4. februara 2007. u 1:16 am #52194LimitMan
UčesnikInace, kada sam drzao lokal, bio sam napisao jedan program koji je radio stvari koje su meni bile potrebne (a i jos nije bilo PDV-a)… Inace, planiram da program pisem u php-u, naravno, sa primenom AJAX-a…
Zasto php?
1. Brz
2. I dete moze nauciti da programira u njemu
3. Dostupan na svim platformama kao i programi pisani u njemuZasto AJAX (i uopste web interface)
Video sam mnogo programa za knjigovodstvo … Svaki je razlicit i svaki je tezi od samog sebe za koriscenje. Do sada, svako ko je par puta koristio racunar, isao je na neku web stranicu i zna da je koristi… Mnogo ljudi sam video da nezna da koristi excel, a mnogo ljudi sam video da ne zna da koristi klasicne forme … Znaci … Potrebna je kombinacija obe … Tu stupa AJAX na scenu… Programi su mali, tako da bi za skidanje programa ili update-a bilo potrebno svega par minuta ….4. februara 2007. u 8:44 am #52195GoranSTX
UčesnikOdlicna ideja.
Pretpostavljam da u tom slucaju kao baza ide MySQL? Ovakvo resenje nije tesko implementirati s obzirom na postojanje WAMP-a ili LAMP-a.
Mozda ne bi bilo lose da opravis da moze da se bira da li se radi sa PDV-om ili bez. Dosta malih radnji nije u sistemu PDV-a. Mada tu ima problematika sto evidentiranje PDV-a komplikuje knjigovodstveni proces u izvesnoj meri. Bukvalno bi ti trebala dva posebna algoritma jer je princip obracuna drugaciji… i ima dodatnih obrazaca… U svakom slucaju ne odustaj, please!!! Ovaj hrvatski program cu da probam, ali pitanje je da li ce moci da se koristi kod nas zbog verovatno razlicitih pravila i knjigovodstvenih zakona, postupaka i obrazaca, a jos je na hrvatskom… Zamislite da se Poreskoj upravi preda Obračun plaća! -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.