Početak›Форуми›Linuks distribucije›Ubuntu,Mint,…›Wubi – instalirajte Ubuntu na Windows XP-u
- This topic has 2 odgovora, 3 glasa, and was last updated 16 years, 4 months ranije by
JMateja.
-
AutorČlanci
-
8. maja 2007. u 4:07 pm #8595
tomaja
Glavni majstorZa sve one koji se plaše krieranja particija, formatiranja hardova, ili jednostavno žele da isprobaju (Ubuntu) Linux a pri tome žele jednostavnu instalaciju iz WIn okruženja biće da je Wubi prava stvar za njih !
Wubi predstavlja sistem za virtuelizaciju i predstavlja nezvanični Ubuntu installr za Windows korisnike koji pomoću njega mogu doći do Linux OS-a sa par klikova. Wubi omogućava instaliranje i deinstaliranje Ubuntu-a kao i svake druge aplikacije. Iako se još uvek nalazi u beta fazi vredi ga isprobati. Tvrdnja stoji da je rad sa LInux-om potpuno isti kao i sa klasično instaliranim sistemom osim izvesnog sporijeg pristupa hard disku.Wubi Home page: http://www.cutlersoftware.com/ubuntusetup/wubi/en-US/index.html
Wubi FAQ: http://www.cutlersoftware.com/ubuntusetup/wubi/en-US/faq.htmllinux4life
8. maja 2007. u 8:01 pm #54376GreenDay
Učesnikverovatno hardkor linuxasi ne vole ovakve stvari, ali meni je ovo fenomenalno.
odusevio sam se kada sam prvi put video.
ok, znam ja da instaliram bilo koji linux i da namestim sve sto mi treba za rad, ali ova ideja da bilo koji korisnik racunara (znaci obican korisnik, bez poznavanja pojmova kernela, kompajliranja…) moze da instalira linux je fenomenalna.takodje ubuntu ima i plus kod mene sa 7.04 zbog jednostavnog instaliranja drajvera i podrske za kodeke.
sto mi rece drugar “sta ce meni drugi sistem kad mi treba vremena da ga namestim da mi pusti pesmu”…
8. maja 2007. u 9:06 pm #54377JMateja
UčesnikNe koristim Linux, već više od 4g ali je ovo super fora za one koji nemaju pojma šta je to. Kad god nekog probam da nagovorim da proba Linux uvek prave neke probleme. Mnogi neće ni Live da probaju jer se boje. Na ovaj način mogu da probaju a da ne izlaze iz onog što poznaju.
-
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.