Obzirom na pređašnja iskustva, vrlo lako se da proceniti 🙂
Iskreno ja sam vise bio razocaran suse-om nego mandrivom. Mnogo je spor, a kao sto svi znamo od multimedije sada cak po default-u ne ukljucuje ni mp3. Kako sam iz posta primetio coveka interesuje nesto lako za rukovanje, a bogato multimedijom – MANDRIVA 🙂
Ja se dvoumim izmedju debian-a i gentoo-a,mandriva je previse XP,be m li ga sta ja da instaliram,kod mene je problem sa netom imam spor net tako da mi ostaje Debian ipak na kraju nadam se necu pogresiti
Koliko vidim ovaj topic je samo prepucavanje nista vise ne znam uopste da li ste pomogli nekom,umesto lepo da napisete sta karakterise svaki distro vi samo sugerisete,zar ne.Pocetnicima samo otezavate i nista vise i ljudi jednostavno dignu ruke od linuxa sto je velika steta za ovakav OS zato nema mnogo ljudi koji koristi linux 🙄 [/url]
Linux je nesto najbolje sto je besplatno sto je i cilj pingvinceta, da se ubije dominacija Microsofta koji moze se reci ima dominaciju,zato Mandriva,Suse i Fedora(Red Hat?) su napravile pravu stvar sto su vise priblizili Linux obicnim korisnicima mislim da takav cilj treba da ima svaka Linux distribucija.HVALA 😀
Tacno tako sigurno je veliki broj ljudi otisao sa foruma i uopste iz sveta linuxa zbog nase neljubaznosti.Mislim da treba malo bolje da se ophodimo prema novim pingvinima i uopste medju sobom. 😀
Zamisli kako je coveku koji je cuo nesto o linux,da je besplatno da je dobro da je stabilno,i onda dodje na forum i pocnu ljudu da ga bombarduju informacijama,npr. da treba da kuca nesto u nekim konzolama 😆 Sto vise pingvinceta to Bil siromasniji 😛
Ma da bre treba biti sto ljubazniji prema novima, a posebno da nas ne mrzi da objasnimo,samo dzabe gubimo pristalice i tako nikada necemo posteno ” izgaziti ” Microsoft. 😀