Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Koji LINUX
- This topic has 287 одговора, 102 гласа, and was last updated 12 years, 6 months раније by Uros09.
-
АуторЧланци
-
19. август 2005. у 7:10 pm #5968PrezidentУчесник
Treba mi savet koju LINUX da kupim.
19. август 2005. у 7:18 pm #32768slaksУчесникPa nisi naveo niakve podatke?
Dali si početnik ili ne, za šta ga nameravaš koristiti, šta od hardvera imaš itd….
Uglavnom ako je za kućnu upotrebu i ako si početnik: SuSE, Mandriva, Fedora uglavno klasika kao i do sada 😉
Pretraži forum pošto je bilo dosta tema na ovo pitanje.
19. август 2005. у 7:59 pm #32769NightweaverУчесникFreeBSD..:D:D:D
19. август 2005. у 8:08 pm #32770slaksУчесникFreeBSD..:D:D:D
Naravno i BSD 😉 Ali ja bih preporučio ovako za početnike PC-BSD ili DesktopBSD čisto dok se ne navikne, pa tek onda veliki FreeBSD naravno ukoliko mu se ne dopadne LInux 🙂
19. август 2005. у 8:33 pm #32771MoneoУчесникAko si pocetnik SuSE je dobar izbor,pa i Fedora,a ako imas brzi net mogao bi da probas i fenomenalni Ubuntu ili sjajni Vector kao alternative….
Malo tezi za pocetnike su Slackware i Debian-ali sjajni su i oni-uz malo truda i strpljenja sve se da srediti(Debian Sarge moze da bude odlican izbor-jer su mnoge stvari pojednostavljene i olaksane u korist manje iskusnih korisnika…..)
CU!19. август 2005. у 8:46 pm #32772ak-87УчесникOvakvih postova sam procitao mali milion,mada moram priznati da jedan od njih meni pomogao,mada ne znam koji tacno,posto su manje-vise svi isti… 😀
Ja cu ti dati svoje licno misljenje o distribucijama koje sam probao,pa ti malo procitaj ovo iznad,malo moje pa odluci,ali nemoj se previse da se dvoumis,tako neces nigdje doci.Sta god uzeo,samo je vazno da je Linux/*BSD,neces pogrijesiti.
Vector-fantasticna distribucija,brza,laka za koriscenje,ali samo KDE od grafickih okruzenja
Slackware-Vector je baziran na Slack-u,stoga nema tu sta da se puno prica,Slack je super distibucija,i nije tacno da je komplikovana za pocetnike,samo trebas malo vise kuckati i koristi konzolu,a uz to je brz i stabilan
Gentoo-najbrza distribucija koju sam probao,nije tako teska za instalaciju koliko ljudi pricaju,ali je problem sto moras imati dobru konekciju,zato sam ga obrsiao
Debian Sarge-ja od kad sam ga instalirao,jos uvijek ga koristim,jer sve besprekorno funkcionise,uz dobra podesavanja zna da bude strasno brz,apt savrseno funkcionise(jedino ako ne patis za najnovijim paketima) 😆 ,i toplo ti ga preporucujem,jer bez obrzira bio pocetnik ili ne,sigurno ces se snaci.Pozdrav!
19. август 2005. у 10:06 pm #32773dejaniumУчесникovo je neverovatno!
ne samo da se teme postova kloniraju nego i sami postovi!
“black mesa” sindrom, upadi iz druge dimenzije 🙂bilo bi lepo da neko od moderatora ili uvazeni administrator napravi “prvu pomoc” za biranje distribucija i postavi link na vidno mesto. ocigledno je da se zajednica siri i da je potencijalnim linuxovcima potrebna pomoc oko izbora distribucije jer su zbunjeni obiljem istih i pricama kako linux korisnika tako i linux protivnika.
no da odgovorim coveku: SuSE ili Mandriva
20. август 2005. у 12:08 am #32774Off-TopicУчесникSad si samo iz svih ovih potpisa tipa: schim pocheti, verovatno mogao i da pohvatash ko je schim pocheo, a ovi sa BSD-om, ako vec hoce da ufuraju svoj sistem u javnost,i ako misle da mogu da ga &user-ifikuju pa naka se dogovore stobom oko direktne pomoci….
20. август 2005. у 12:51 am #32775Mr_PingvinУчесникZa početnike je super i mepis. Baš sam ga malo pre probao, instalira se lakše nego XP, ima dosta programčića i sve radi iz cuga, namestiš sve komplet za 90min (mp3,divx, 3d grafika, pa čak i TV-out). Jedino mu zameram što nisu stavili kernel source pa ima problem sa nekim modemima, ali zato smartlink radi i sa live cd-a što još nigde nisam video. Da sam početnik bio bi jako srećan sa ovim distro-om. Nedostatak kernel source-a znači da nema nikakvu ozbiljniju namenu, šteta za tako brz OS.
20. август 2005. у 1:07 am #32776NightweaverУчесникPoigraj se ti tim Linuxom tamo pa kad budes hteo ozbiljan operativni sistem pojavi se na http://bsd.fsn.org.yu/ 😉
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.