Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Koji LINUX
- This topic has 287 одговора, 102 гласа, and was last updated 12 years, 6 months раније by Uros09.
-
АуторЧланци
-
20. август 2005. у 8:33 am #32777MarasУчесник
Ako hoces da koristis multimediju, uzmi Mandrivu Limited Edition 2005.
20. август 2005. у 12:25 pm #32778DooleУчесникGentoo ili BSD i znas sta radis.
20. август 2005. у 12:37 pm #32779Mr_PingvinУчесникNije gentoo za početnika, nikako. Nek proba prvo ove RPM distroe, da se upozna sa okruženjem i programima, nek proba da kompajlira kernel i da se malo igra u konzoli. Ako mu to bude premalo, posle će lakše da instalira neki gentoo ili nešto besno. Kada savlada osnove, imaće predstavu o čemu se radi kada bude krenuo da čita gentoo handbook…. Govorim iz svog iskustva… 🙂 🙂
Probaj Suse obavezno, i neki debian derivat…. Videćeš na kraju šta ti odgovara, sve je to za ljude.. 🙂 🙂 🙂
20. август 2005. у 12:59 pm #32780DooleУчесникNije gentoo za početnika, nikako
Ma salim se bre 😀
21. август 2005. у 12:04 am #32781NightweaverУчесникNe, nego treba da pocne retardiranim distroima i da nista ne nauci. Topao predlog, bolje malo vise muke ali da shvatis kako sve to radi nego da se zatupljujes tamo nekim distroima. Ako bas zelis Linux uzmi Debian ili Ubuntu, a ako hoces ozbilja OS uzmi FreeBSD.;)
21. август 2005. у 9:58 am #32782MoneoУчесник@Night
Pa dobro….nemam nameru da zapocnem distro-os-war…..
Ja sam iz MDK 10.0 naucio skoro sve sto znam o linuxu-kada sam se osetio dovoljno iskusnim-presao sam na Slackware i Gentoo…..
Uvek kazem da treba ici od lakseg ka tezem-tako je ucenje i najproduktivnije…
Pretpostavljam,sto se distroa tice,da mislis na SuSE i MDK-mogu da kazem da su pitanju odlicni distroi-koristim SuSE zajedno sa Slack-om vec jedno 2 meseca i prezdovoljan sam-mozda jeste nesto sporiji(pa u pitanju je RPM distribucija i morala se platiti neka cena),ali sto je najvaznije stabilan je kao planina-mogu slobodno da kazem da je jedan od najstabilnijih iz siroke plejade linux-a koje sam probao…..
MDK je takodje sjajan distro koji je,nazalost,unisten gomilom bagova…..
Naveo si Ubuntu,slazem se,a ja tu mogu da dodam da OBAVEZNO proba Vector…..
Samo iznosim svoje misljenje…..
CU!21. август 2005. у 2:06 pm #32783ak-87УчесникMa sve je to pre*eravanje,pustite covjeka neka izabera sta god zeli,samo je vazno da se svrstava ili u Linux ili BSD,a sad koji nije toliko ni vazno,za pocetak sve je dobro,samo da ne stekne pogresan utisak…
21. август 2005. у 4:01 pm #32784homoludensУчесникja na primer mislim da je produktivnije odmah uzeti komplikovanu stvar i mislim da se tako brze i bolje uci, no kako god da okrenes to, po meni, nema vema veze sa slackware-om.
moje je licno misljenje da je slack cak i bolji za pocetnike.
pored toga imas fenomenalnu knjigu:
http://slackbook.org/
koju je lugons jos malo pa preveo na srpski:
http://ns-linux.org/pom/slackbookmoja preporuka je ocigledna.
21. август 2005. у 5:09 pm #32785MoneoУчесникDa,sto da ne……
Slackware,a u opciji je i Debian Sarge(dolazi i sa mnooogo vise programa)
CU!21. август 2005. у 6:37 pm #32786ak-87УчесникPa sve zavisi kako gledas,*ebiga,nije svaki covjek isti…
Npr. meni i tebi(homoludens) mozda jeste bolje da izaberes “tezi” disto,ali postoje ljudi koji ce vec na prvom problemu zastati i vratiti se na Win.
Zato je mozda bolje naci neko srednje rjesenje,ni suvise “majkrosoftski”(Mandriva,SuSe),a opet ne treba odmah skociti na,ne znam,mozda Gentoo.
Licno,ja bih preoporucio ili Vector ili Debian Sarge. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.