Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Koji LINUX
- This topic has 287 одговора, 102 гласа, and was last updated 14 years, 5 months раније by
Uros09.
-
АуторЧланци
-
19. фебруар 2006. у 4:31 pm #32867
velial
УчесникJA PREPORUCUJEM FEDORU POCETNICIMA.
Kad sam je instalirao toliko stvari nije radilo, da sam morao da citam uputstvo, i naucim nesto o Linuxu.
😈 😈 😈 😈 😈
19. фебруар 2006. у 5:41 pm #32868BrokeBody
УчесникNikada nisam koristio Slackware, ali sam video kako radi DSL 2.1…! 😯
U zivotu nisam video brzi, a i svidja mi se to sto je veoma “mobilan”. Instaliras ga na flash i nosi ga u dzepu… 😉
20. фебруар 2006. у 9:42 am #32869dejan1980
УчесникJa i sam kao pocetnik sa GNU/BSD sistemima sam se skoro upoznao i iz mog iskustva mogu da preporucim totalnim pocetnicima recimo nas domaci “Linuxo”. Ko hoce jacu (obimniju) distribuciju preporucio bih mu SuSE 10. Sve sto je potrebno za njega vrlo lako se nadje.
Fedora 4 mi se licno nije svidela. Prvo estetski a drugo ja sam pobornik cirilice a Fedora ima samo hrvatski (bar po defaultu).
BSD nikako nebih preporucio totalnim pocetnicima.
Toliko od mene.21. фебруар 2006. у 11:11 am #32870kmilos
УчесникFedora 4 mi se licno nije svidela. Prvo estetski a drugo ja sam pobornik cirilice a Fedora ima samo hrvatski (bar po defaultu).
FC ima GNOME (i KDE) na srpskoj ćirilici odavno (iako su, slažem se, falile neke druge stvari, kao npr. srpski pri instalaciji)… Inače, FC5 će imati potpunu podršku za srpski lokalitet.
21. фебруар 2006. у 12:30 pm #32871uzicanin
УчесникJa bih preborucio Slackware.
To sto kazu da nije za pocetnike je cista zabluda.
Evo, ja sam pocetnik, a uspeo sam da podesim sve na masini, za razliku od SuSe, gde , iako ima Yast, nisam uspeo podesiti bas sve.
Pored toga, brzi je od SuSe X puta, pa i od Windoze.21. фебруар 2006. у 3:01 pm #32872slaks
УчесникJa bih preborucio Slackware.
To sto kazu da nije za pocetnike je cista zabluda.
Evo, ja sam pocetnik, a uspeo sam da podesim sve na masini, za razliku od SuSe, gde , iako ima Yast, nisam uspeo podesiti bas sve.
Pored toga, brzi je od SuSe X puta, pa i od Windoze.Ej sad pričaš gluposti!
Nisi mogo preko YaST-a da namestiš sve! To pričaj nekom drugom 😉
21. фебруар 2006. у 3:02 pm #32873slaks
УчесникŠta je bre ovo sa sajtom, nešto ide usporeno kao Matrix 8)
23. фебруар 2006. у 7:54 pm #32874miodragz
УчесникStvarno mu nekad treba malo vise vremena da se otvori
23. фебруар 2006. у 10:46 pm #32875uzicanin
УчесникNe nisam mogao , nego nije hteo da namesti (mislim na Yast)
Pola drajvera nije hteo da prihvati.Ovako na Slack-u, iako malcice teze je podesiti, ali sve radi.
28. фебруар 2006. у 12:42 pm #32876JohnDoe
УчесникNeka pricaju sta hoce, SUSE ima najvise hardwerske podrske.
Nema tog Linux-a/Unix-a/BSD-a koji moze da ti pruzi bolje i lakse konfigurisanje nego SUSE, tj trenutno.
Ostali su “profesionalni”, ali kad tvoj hadrver ne radi, dzaba ti ta profesionalnost. Kasnije predji na Debian, jer je on IZUZETAN po paketima i softveru koji STVARNO radi. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.