Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Koji LINUX
- This topic has 287 одговора, 102 гласа, and was last updated 14 years, 5 months раније by
Uros09.
-
АуторЧланци
-
4. септембар 2006. у 6:16 am #32907
crveni1
УчесникBOgme ako te je iznervirao SuSe tek onda ce gentoo da ti to uradi. + jos nemas net – zaboravi na gentoo. Slack jeste brz samo nisam siguran ako si totalni pocetnik da li ce ti pomoci??? Sacekaj jos jedno nedelju dana da se pojavi Slackware 11 pa se javi da dobijes frisku verziju softvera.
ps. inace ja sam iz NSa4. септембар 2006. у 3:43 pm #32908Mico
УчесникO0 važi prijatelju, pamtim i javljam ti se.. neka nervira, ali ću bar znati šta sam uradio… a ne da se + nerviram +ništa ne naučim.
Hvala 🙂
4. септембар 2006. у 6:13 pm #32909LYb
УчесникPazi, ja koristim gentoo dosta dugo i mogu ti reci da mi se poprilicno smucio. Jeste da sve radi ako znas sta hoces, jeste da je paketni menadzment majka mara, ali mene najvise nervira upravo ono sto mu navode kao najvecu prednost: sto idiot sve kompajlira.
Sve je to divno i krasno dok se ne desi ono sto se desilo meni pre dva dana: proglase gcc 4.1.1 za stabilan, proglase glibc 2.4 za stabilan, u medjuvremenu upstream odluci da glibc 2.4 vise nema linuxthreads vec samo NPTL (meni ne smeta, ali vidim da se neki zale da im Maya recimo ne radi). E sad sve je to divno i krasno, ali update bilo kompajlera bilo ovako “masivni” update glibc-a povlaci za sobom i rekompilaciju celog sistema.
OK, mislio sam da ih batalim barem jos pola godine, kad oces vraga – stari profili ce uskoro postati obsolete, citaj nepodrzani. Grrrrr…
Znaci, obavio sam 24+ casovno rekompajliranje sistema, iz tekstualnog moda naravno, posto X ume da zabrlja ceo posao ako radi za vreme rebuilda. Jeste, imam links za web, imam i pine za mail, tin za news, ali…
Kad razmislis, svrha kompjutera na kome je gentoo je gcc i nista vise.Premisljao sam se da se prebacim na BSD, ali me je odbilo kada sam izracunao koliko mi vremena treba da podesim sve servise i custom-made skripte… Mada, ako mi gentoo priredi jos jedno ovakvo iznenadjenje u sledeceih 6 meseci, najverovatnije cu se pozdraviti s njim.
4. септембар 2006. у 7:13 pm #32910crveni1
УчесникDefinitvno gentoo zna da zaj* stvar. I mene nerviraju recimo paketi koji su pre mesec dana potpadali pod dependencies sada odjenom nisu. Ako žečiš da updateuješ sistem bloker mi je pam-login, da bi namestio shadow. Ma koji k* mij e instalirao ako jedan drugog blokiraju i gomilu sličnih stvari. Mislim znam kako se rešavaju takvi problemi ali gentoo je baš što lyb kaže 24 časa kompajliranje i administracija!
4. септембар 2006. у 7:18 pm #32911RiSK
УчесникNe bi da ispadnem troll, ali razmisli o Archu ako hoces ‘binarni Gentoo’
4. септембар 2006. у 8:36 pm #32912miodragz
УчесникProbao sam Gentoo eh emerge –sync,mnogo vremena treba, ali je Slack za one koje nemaju brz net. Ja cu dalje da se klackam na Mandrivi i Debianu a u buducnosti vise sa Debianom najverovatnije ne traze mnogo administracije. Bilo koji da izaberes neces da se zeznes svi su ODLICNI a i svaki ima svoje mane na zalost. Al greska je mislim da se kaze ljudima ej pocni sa SuSe,Mandriva ili Fedora to ti je za pocetnike nema to veze meni je najprostiji installer imao Slackware i Debian
4. септембар 2006. у 10:47 pm #32913LYb
УчесникMa ne bunim se ja za to, to shadow/pam-login, jebi ga, pamlogin je sada deo shadow paketa, a ni za nepostojanje LinuxThreads u novom glibc-u nisu oni krivi, u oba slucaja je do upstreama i gentoo mora da se prilagodi, isto bi ti bilo na bilo kojoj distribuciji da hoces da predjes na najnovije verzije sa stare (sto se glibc-a tice imao bi ogromne probleme, mozda cak i neke nepremostive).
Jedini problem je uzasno vreme koji povremeni rebuildovi traze. Da ide na 6 meseci ili godinu dana pa OK, ovako, ako hoces update linux-headers _moras_ da prekompajliras glibc, ako se pojavio neki veci update glibc-a, ne gine ti prekompajliranje svega. Shvatam ja da se pojavio 2006.1 i da im je i taj profil usao u produkciju, ali zasto proglasavati 2006.0 za obsolete barem jos DVE godine?Lose, vrlo lose… vidim i na njihovom forumu sve vise ljudi kojima je muka od svega… Cena koja se placa da imas meta-distribuciju kod sebe mi izgleda sve veca i veca.
4. септембар 2006. у 11:25 pm #32914jboban
УчесникZnaci, obavio sam 24+ casovno rekompajliranje sistema, iz tekstualnog moda naravno, posto X ume da zabrlja ceo posao ako radi za vreme rebuilda. Jeste, imam links za web, imam i pine za mail, tin za news, ali…
Kad razmislis, svrha kompjutera na kome je gentoo je gcc i nista vise.Toplu vodu i rupu na saksiji sam i ja izmislio još u postu
Gentoo gledam, SuSE ljubim! http://www.linuxo.net/forum/index.php/topic,4361.0.html 😎
Sve je to lepo, brzo, from scratch, ali izgleda najviše ovo poslednje…Zadovoljni korisnik SuSE najgorih, najsporijih, početnički šarenih, nestabilnih, ali binarnih distribucija O0
5. септембар 2006. у 12:01 am #32915Mico
Учесникcitajuci jboban-a dosao sam u zakljucak da najveca glupost ikada napravljena je sto sam uzeo SuSE 10
da sam ostao na 9ci (mislim da je bila 9.1) bolje bih se proveo. Tamo me je isto zezao mplayer i modem I EP.
Ali lepo mountovan DVD, mp3 stoji na početku, a iskreno nisam ni znao za rpm komandu pa mi je drugar nesto pokusavao jbg kod mene smo bili bez neta pa nam nista nije uspelo (a nije ni čudo) 😀5. септембар 2006. у 1:42 am #32916LYb
УчесникMmm… ovo preti da preraste u jos jedan “SuSe vs. rest of the world” flejm. 😡
Tvoji problemi sa gentoom u tom threadu poticu samo od lenjosti da procitas uputstvo pre instalacije. Tada bi i sam shvatio da to nije za tebe i ne bi se uopste maltretirao. I dalje tvrdim ono sto sam naveo tamo, parafraziram “da ga je nevidjeno lako odrzavati”. To sto se meni smucio gcc… ko ga zna, i ja lupam, prethodni i jedini rebuild sam radio svojom voljom, kada sam resio da menjam i stavim konezarvativnije CFLAGS, a gento sam prvi put instalirao… sta ga znam… krajem 2004 valjda. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.