Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Koji LINUX
- This topic has 287 odgovora, 102 glasa, and was last updated 14 years, 5 months ranije by
Uros09.
-
AutorČlanci
-
17. februar 2006. u 8:33 pm #32857
miodragz
UčesnikSamo neznam sto je Fedora komplikovana.I jedna konstatacija SAMO LJUDI SU KOMPLIKOVANI
17. februar 2006. u 8:36 pm #32858debelizmaj
UčesnikFedora je dobra, ali ne toliko koliko je ljudi hvale…
17. februar 2006. u 9:21 pm #32859Red_Zmaja
UčesnikAjd yednom da se slozimo oko necega…ni jedan distro nije komplikovan ako se pazljivo iscita dokumentacija…a sad sto bi mi hteli da na brzinu preletimo sve i da odma sve uradimo to je vec drugi problem…evo krecem od sebe..
Hteo sam da instaliram gentoo (za koji su mi rekli da je bauk) ali sam dokumentaciju pregledo povrsno…ono kao ma znam ja to…(gentoo sam uzeo za primer posto vazi za najtezi)..nista krenem ja ono zlo i naopako…nista mi nije islo od ruke…nista okanem se ja gentoo-a i oladim neko vreme…onda yednog dana lepo sednem i procitam celu dokumentaciju i vidim koliko sam stvari propustio i preletio ne pogledavsi ih a vrlo su bitne…i sednem ponovo i sve prodje bez problema…isto je bilo i sa BSD-om…a sad sto sam za BSD narezao dva prva cd-a i nisam pazljivo procitao dokumentaciju za wireless to je moj problem…
Znaci da sumiram ovu moju smaralacku pricu…kad se prodje vatreno krstenje tj. prvi susret sa linuxom i pazljivo iscita dokumentacija retko moze doci do nekog problema i tesko da nesto moze biti nejasno (ali moze da se desi)..
Znaci samo strpljenje i rad nista trece ti pomoci nece…
Znaci dobar izbor za pocetnike ye bilo koji distro ako imaju zelje i volje…a svako ce naravno uvek predloziti (vecina ne svi) ono sto on koristi yer on smatra da je to najbolje 😉
Nadam se da smo se razumeli 😀18. februar 2006. u 2:50 am #32860LYb
UčesnikMa to oko gentoo-a i tezine instalacije… mislim, ok, ako pojma nemas ili imas samo neko povrsno znanje, verovatno ces se zakucati negde, ali jedino sto ti treba je da znas kakvu semu particija hoces i da u jednoj konzoli drzis otvoren handbook, a u drugoj da radis.
Msilim, cak i suvo prepisivanje handbooka ce da ti da funkcionalnu instalaciju.
E sad, ko ne zna da koristi fdisk/cfdisk ili ko ne zna cak ni vise konzola da otvori… taj ce stvarno imati problema 🙂18. februar 2006. u 8:45 am #32861Red_Zmaja
UčesnikSve je to lepo opisano u handbook-u 🙂 da ne kazem nactrano 😀
18. februar 2006. u 11:47 pm #32862miodragz
UčesnikTu ste u pravu i to treba da se kaze ko pocinje sa linuxom da treba citati dokumentaciju inace ne moze na oruk sve elpo pise ljudi ko da su nacrtali kako se instalira
19. februar 2006. u 3:57 am #32863Yelena
Učesnik[quote=”Yelena”]
Ma za kog bre pocetnika! 🙄Pa ako po tebi nije za početnike, onda ti izgleda da nisi probala neke stvarno “teške” distribucije ili samo lupaš napamet?[/quote]
Nije da ne preporucujem Fedoru pocetnicima, ali nije samo za pocetnike. Vec sam rekla jednom i ponovo cu:
“Zna se zasto prvenstveno postoji”
19. februar 2006. u 9:48 am #32864miroslav_joksimovic
UčesnikEee ovih tema tipa ” Koji Linux…” ima mali milion, nije ni cudo sto na jednom mestu na forumu pisu kako je forum vec postao monoton i dosadan. Nije ni cudo, ovakve teme ga cine takvim, zar ne?!
Nikako da shvate ono – 100 ljudi, 100 cudi… 🙄
19. februar 2006. u 10:04 am #32865slaks
UčesnikNije da ne preporucujem Fedoru pocetnicima, ali nije samo za pocetnike. Vec sam rekla jednom i ponovo cu:
[i]“Zna se zasto prvenstveno postoji”[/i]
E sad si se izvukla 😉
19. februar 2006. u 3:57 pm #32866miodragz
UčesnikNi jedan linix nije samo za pocetnike svi mogu da ga koriste ako hoce 😆 😆 😆
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.