Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›Definitivno zbogom Linuksu!
- This topic has 170 odgovora, 35 glasova, and was last updated 13 years, 5 months ranije by
DrLove73.
-
AutorČlanci
-
2. juna 2010. u 1:03 pm #83712
Andersen
Učesnik“When it comes to security, even hackers admit we’re doing a better job making our products more secure than anyone else,” LeBlanc adds, “And it’s not just the hackers; third party influentials and industry leaders like Cisco tell us regularly that our focus and investment continues to surpass others.”
Ne znam samo koji “haker” mu je ovo “sapnuo” :p
2. juna 2010. u 1:28 pm #83713DrLove73
UčesnikDa se nesto razumemo. M$ JESTE JAKO puno uradio na novijim verzijama IE i Win-a, to je ocigledno. Trude se, to se vidi.
To sto jos ima brdo rupa je pre stvar nakupljenog koda iz proslih vremena, i to ce se JAKO tesko ocistiti. Jako puno software nije dobro napisano, a klijenti forsiraju to sto vole i bas ih … za to sto je to nebezbedno.
SELinux blokira nVidia drajvere u najnovijim verzijama Fedore zato sto rade ono sto ne treba. Da se ovo ranije desilo na Win-u, izbusila bi se samo rupa i teraj brale. Ovako, pametni ljudi, ce da nateraju nVidia-u da drajvere popravi tako da ne rade ono sto ne smeju, i linux ce biti i dalje bezbedan/bezbedniji.
5. juna 2010. u 4:13 pm #83714dekiunix
UčesnikPozdrav za sve, mogu vam samo reci da je razlika izmedju Linuxa i Windowsa kao nebo i zemlja, jos pre nekoliko godina Bill Gate-s je izjavio na jednoj konferenciji u Nemackoj da nema nista protiv Linuxa ali on hoce svoj OS da priblizi korisnicima koji svoje vreme koriste 100%,dok je prica kod Linuxa sasvim drugacija, Linux je sistem koji je OPEN SOURCE, a to je (kako bi rekao Linus Torvalds) sistem koji se okrece krajnjem korisniku, korisnik linuxa podesava OS po svom ukusu, kako njemu odgovara.Zasto kompanije na zapadu prevashodno (uslovljavaju) ogranicavaju svoje radnike da koriste Linux,zato jer se trazi uspeh i prilagodljivost na radnom mestu.Windowsowa mana je ta sto je zatvorenog koda i suvise je uprosten,zato je toliko labilan.Virusi su previse zastupljeni na windows-u,citajuci na raznim geek forumima po svetu pojavili su se problemi sa antivirusima, covek je imao instalirani kaspersky, skinuo je nod32 i kad je skenirao instalacioni fajl prikazao je da je virus.Shvatite da na Windows-u nikada necete imati potpunu sigurnost, isto kao sto na linuxu ce uvek postojati problemi sa novim hardware-om.Cesto se dopisujem sa prijateljima iz Finske, i jedan drug mi je citirao izjavu neutralnog coveka predsednika kompanije Apple Inc (Steve Jobs-a) koji je izjavio (u vezi svih prica izmedju Windowsa i Linuxa) ovu recenicu “Who is the lazy use Windows and Linux who is smart”
Zakljucite sami sta je covek rekao time.Pozdrav za sve Linux-ase7. juna 2010. u 10:24 am #83715samadhi
UčesnikKad Bil Gates izmisli nesto tipa Wanda the Fish onda prelazim na windows
7. juna 2010. u 12:07 pm #83716Anonimni
GostBill Gates se ne bavi zezalicama. Na upravo završenom trodnevnom sastanku u Sitgesu ( Španija ) pomenuti gospodin se bavio krojenjem kapa za sve nas! >:D
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5657971,00.html?maca=ser-TB_ser_danas-4394-html-cb
http://www.nndb.com/org/514/000042388/7. juna 2010. u 7:51 pm #83717Жарко Михајловић
UčesnikПа неко мора да ради и тај посао. Кад држиш 90% свих десктоп рачунара својим ОС-ом, добијаш позивницу на тако неке чудне елитистичке годишње састанке који се одражавају које-куде.
Шта ћемо кад Линус добије позивницу? :biggrin:
7. juna 2010. u 8:28 pm #83718dukenukem_4d
Učesnikali tu nema ništa čudno oni se dogovaraju kako da bude globalističkije ???
(i kako da postanu verovatno bogatiji , svaka ptica svome jatu :redface: )izgleda se dobro prodavao 7 kad su i bila pozvali ,ali zar on nije vise aktivan kao chairman ???
zar nisu tu i oni izgooogla-ti 😀 CEO of Google, Shmidt
stvarno bez veze što pravite teorije zavere oko jednostavnih/očiglednih stvari 😀
7. juna 2010. u 8:36 pm #83719Anonimni
Gost@Жарко Михајловић:Шта ћемо кад Линус добије позивницу?
За тај чин светогрђа ( ако Линус прихвати ), ја већ припремам одступницу – прелазак на ХаикуОС ( који ће до тада да постане употребљив )! >:D
@dukenukem_4d:izgleda se dobro prodavao 7 kad su i bila pozvali ,ali zar on nije vise aktivan kao chairman Huh?
Али зато ови јесу активни чланови поменуте групице:
Melinda Gates, Married to Bill Gates
Craig Mundie, CTO of Microsoft
8. juna 2010. u 10:38 am #83720Barone
UčesnikCitam neke postove, pa i ja da kazem neku rec.
Komentari nisu na mestu.
Volim Linux jer je odlicna ideja za sve ljude, humanost , pomaganje protiv zli kandzi komercijale.
Lako je pljuvati po Windowsu, kao opozicija u skupstini.
Vecina linuxasa ovde , pre svega mladjih i neiskusnih, misli da sto vise ako pljuje po Windowsu da ce na taj nacin podici kvalitet Linuxa.
Linux ima mnogo mana, i jos uvek je daleko od windowsa, da se ne lazemo.
Zato su smesni komentari tipa Linix je bolji za krajnjeg korisnika od Windows-a. Apsolutno netacno i vrlo glupo bar za mene.
Za krajnjeg korisnika, najbolji je Windows posebno Win 7, i tu nema vise nikakve price i razgovora.
Kada ovo kazem pricam na globalnog nivou.
Znaci uzeti milion ljudi i milion racunara, i instalirati i Win i Linux. Sta mislite, koji sistem ce praviti vise problema??
Svakom korisniku je bitno da mu nesto RADI. Razumete-RADI. Do skora nisi mogao da pricas preko Skype-a, pa mi prodajes tu pricu o fenomenalnom sistemu ( samo zato sto mozes pustiti film i muziku ).
A manite prijatelje iz Finske… Sta ako su u Finskoj. Tipa tamo mnogo pametni, pa ako neko kaze da je iz Inostranstva, ajde da ga stavimo za premijera. Prijatelju, jel znas ti koliko ima u Finskoj koji bi ti hvalili windows?? Nasao par prijatelja. Ha ha. To je isto kao da se neki skiner dopisuje sa skinerom u Spaniji, i kaze vidite kako se radi tamo , ajde svi da budemo skineri.
OSNOVNO:
1) Linux je dobar OS, pre svega besplatan kao i vecina programa za njega. Ako niste previse zahtevni moze da vam zameni neki drugi sistem. Na polju servera je bez premca. Ako vam je potreban profesionalno, posebno obratiti paznju da li moze da koristi.
2) Windows najbolji OS za krajnjeg korisnika. Ide milijardu programa uz njega ( dosta besplatnih ), pa je tesko da vam nesto treba a da ne mozete naci gomilu programa za tu namenu.
Na polju servera i sigurnosti dosta lose stoji. Ako zelite profesionalno da se bavite uglavnom dobar izbor. Komercijalne alatke ce vam omoguciti da budete profesionalni i na taj nacin zaradite jos vise para.A vecina vas ima dual boot ( pitam se zasto ). Ja imam prvi i reci cu vam. Radio sam projekat za stranu agenciju, na zalost morao preko Win-a. Imao je program slicne namene i za Linux, ali ti programi i na netu su bolje ocenjenji na Win-u. Ako zastanem negde dobijem podrsku od te agencije ( ovako bi bilo snadji se ).
Znaci koristite OS za vasu namenu, da vama bude lakse ( Win, Lin..) Za sada Linux je daleko od Win, a to se primecuje.
Ovo je sve moje subjektivno misljenje.8. juna 2010. u 12:07 pm #83721na12
UčesnikMogu samo da primetim da razlika izmedju ubuntu 8.04 i 10.04 je ogromna po pitanju obicnog korisnika,mislim da linux ide u dobrom pravcu i da nece proci jos mnogo pa ce zauzeti jedan veci deo kolaca(da ne kazem pite) operativnih sistema.I mala replika na prethodnu konstataciju da ima mnostvo besplatnih programa za win,to je tacno,ali da li ste se nekad zapitali kakav racun ima neko da pravi i distribuira besplatne programe(ako je humanista onda ce preci u suprotni tabor),osim ako ima i placenu varijantu koja ima vise opcija i podrsku.Ako nema ovo nista u 90 % slucajeva u pitanju je adware ili spyware,da ne kazem i nesto jos opasnije.
-
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.