Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Definitivno zbogom Linuksu!
- This topic has 170 одговора, 35 гласова, and was last updated 14 years, 2 months раније by DrLove73.
-
АуторЧланци
-
25. март 2010. у 5:43 pm #11813cУчесник
Posle skoro 10 godina korišćenja, doneo sam konačnu odluku da prestanem da koristim linuks. Zašto? Nema posebnog razloga, osim što sam kupio novi laptop, i instalirao 64-bitnu sedmicu… Mogu samo da kažem da je Microsoft izbacio najbolji operativni sistem ikada, koji jednostavno mnogo olakšava život svakome ko se umorio od silnih čačkanja, podešavanja, doterivanja, isprobavanja, čekanja… I stojim iza toga. O.K., dosta stvari je (budimo realni) pokradeno iz Linux-a i MacOS-a, ali sve to jednostavno radi brže, bolje i lepše. Valjda su shvatili da će propasti ako ne izbace nešto dobro u uslovima svetske krize, pa su poučeni iskustvima iz Viste stvarno napravili super stvar. Fragmentacije diskova nema, sigurnost je povećana drastično, a o brzini sistema u odnosu na Vistu ne treba trošiti reči, poređenje je reda Betonska liga Srbije, i Premijer liga.
A što se tiče Linuksa, jednostavno su mi dosadili dual boot, ext3/4 particije, čekanje na neke kvalitetne softverske alate… Dakle, to je to od mene, dugo sam bio Linux misionar, vreme je da se povučem u penziju i počnem da koristim računar samo za povećanje poslovne produktivnosti… Pozdrav svima, i sve najbolje!
25. март 2010. у 6:11 pm #83603djuxУчесникTako sam i ja rekao zbogom linux-u i ostalim unix-like sistemima, ali eto me nazad 😉
Npr. FreeBSD nikada koristio nisam, pa jednom mi dodje zelja da pored sedmice poteram isti. Cisto da vidim kako sljaka i eto me opet u sedlu. Naravno meni kao studentu sve ovo dodje zezanje, ko zna kako bi se u drugim okolnostima ponasao.
Ali ako ti je to konacna odluka, srecno sa Windowsom 7, zaista je solidan os O025. март 2010. у 6:21 pm #83604LINUSERУчесник“It’s easy to quit smoking. I’ve done it hundreds of times.”
Mark Twain
25. март 2010. у 6:33 pm #83605na12УчесникTo da nema nekih programa i igara portovanih na linux stoji,ali ne vidim nikakvih problema u dual boot-u.Svaki os ima svojih prednosti,i ne vidim razlog zasto se ogranicavati na jedan os,a ne iskoristiti sve prednosti vise op. sis.Windows 7 je daleko od savrsenog os-a,da bi se samo on koristio.Ovo pisem sa stanovista obicnog korisnika,jer da napisem ovde svoje misljenje o windows-u i linux-u, mnogi bi osuli paljbu na mene,a to mi nije cilj. >:D
25. март 2010. у 6:56 pm #83606slaksУчесникMeni stvarno nije jasno šta si hteo ovom temom? 😮
Jesi li ti to nešto extra uradio za Linux pa sad ovo trebao da shvatimo da kada si ti prešao na nešto drugo da će sve propasti, stvarno ne razumem ovu potrebu da objavljuješ ovakve gluposti. Šta mene briga šta ti koristiš.
25. март 2010. у 8:50 pm #83607Puppet_MasterУчесникMeni stvarno nije jasno šta si hteo ovom temom? 😮
Jesi li ti to nešto extra uradio za Linux pa sad ovo trebao da shvatimo da kada si ti prešao na nešto drugo da će sve propasti, stvarno ne razumem ovu potrebu da objavljuješ ovakve gluposti. Šta mene briga šta ti koristiš.
Svaka cast na pravom komentaru za ovaj thread O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0
25. март 2010. у 8:54 pm #83608dare023УчесникMeni stvarno nije jasno šta si hteo ovom temom? 😮
Bravo za odgovor .
A nadam se da si win7 platio….25. март 2010. у 9:16 pm #83609MladenIsakovicУчесник[b]LINUSER[/b]
“It’s easy to quit smoking. I’ve done it hundreds of times.”Mark Twain
Živa istina :-
25. март 2010. у 9:41 pm #83610zchiraУчесникkompromis 🙂
Na poslu koristim win7 (legalni).
Kod kuce, skoro sam kupio novi racunar i na njega instalirao archLinux64.
Posto je mashina nova i (relativno) jaka, instalirao sam i win7 koji mi sluzi kao playstation.
Na njemu su instalirane samo igre i nista vise…Za net i sve ostalo koristim iskljucivo linux.
A zadnjih dana mi se zali gomila prijatelja da ih zezaju racunari…
Svi su napatili neke viruse (svi su windowsashi)…
isho sam kod jednog da ochistim i to je strashno!
Virusi koji se lazno predstavljaju kao antivirusi i stalno se pokrecu i traze da se plate, programi koji padaju, skajp koji sam shalje svim kontaktima opasne linkove !!!! restartovanje racunara posle instalacija najobicnijih programchica!!! mnogi programi ne mogu da se pokrenu jer je ‘access denied’ (virus ukinuo sve privilegije korisniku ili sta ti ja znam…)…Ja se na to NE VRACAM!
25. март 2010. у 9:54 pm #83611AndersenУчесникSutra idem kod ortakinje da joj sredim racunar. Windows joj je riknuo drugi put za 20-ak dana, prvi put je lazni antivirus rasturio “kutiju”, drugi put se samo pojavio “plavi ekran”, bez ikakve dodatne informacije.
Nisam je smarao sa linux opcijom, odavno me apsolutno ne interesuje sta ko koristi (nije moja stvar, znam sta ja koristim, a drugima sva sloboda izbora) , ali je sama trazila da proba linux posto joj je muka od riknjavanja ‘doze. Eto.. danas jedan korisnik manje, sutra jedan vise, i nije neka znacajna stvar.
😉PS: za Windozu sve cestitke, veoma dobra igracka “konzola” ako nemate love za xbox, ps ili nesto slicno.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.