Почетак › Форуми › Линуксо као НВО (Удружење грађана) › Rasprostranjenost Linuksa u Republici Srbiji.
- This topic has 127 одговора, 40 гласова, and was last updated 16 years, 11 months раније by
ivan.bisevac.
-
АуторЧланци
-
31. јул 2007. у 12:02 pm #56243
dejanium
Учесникmislim da imam kod kuce na prenosivom disku 😀 , mislim, cemu sluzi prenosivi disk ???
ova sarena mapa je smanjivana u inkskejpu pa mogu i nju da ti dostavim u svg formatu, da, da, i ona je na prenosivom disku ^-^
1. август 2007. у 5:48 am #56244urosevic
УчесникČek, imaš gotovu SVG mapu, ili bitmapu importovanu u SVG? Ako je ovo drugo, pošalji mi original, onaj b&w u full rezoluciji, da bih lakše izvukao granice okruga, obzirom da sam već nabavio svg mapu srbije sa obeleženim gradovima.
1. август 2007. у 6:58 am #56245dejanium
Учесникnemam svg, mapa uvezena u svg :'( saljem ti slajbu, samo, posalji mi mail na pp.
2. август 2007. у 11:30 pm #56246urosevic
УчесникEvo ga mockup vektorizacije koju sa odradio. Dakle, WiP.
TODO:
* postaviti nazive gradova u referencama (radi kasnije automatizacije)
* postaviti nazive polja okruga za bojenje radi kasnije automatizacije
* proveriti ispravnost naziva mesta i okruga (typo hunt)
* pravljenje skripte za automatsko ažuriranje SVG-a (količine i bojenje polja odgovarajućim bojama) na osnovu podataka iz XML ili CSV datoteke/baze (po okruzima)Za prvi pre-alpha preview, kako izgleda (boje okruga su približne)?
2. август 2007. у 11:42 pm #56247Владимир
УчесникŠta znam, meni ovako nije pregledno. Lepše bi mi bilo kad bi jačina boje(jel se tako kaže za boje? Možda treba zasićenost? Hmmm) zavisila od broja korisnika, ovako mi je teže da “razumem” sliku. Inače, sve ostalo mi lepo izgleda.
P.S. typo: Obranovac
3. август 2007. у 12:12 am #56248LYb
УчесникDa, slazem se, bolje bi bilo ici sa nijansom jedne boje… U stvari ne… od svetlozute, preko narandzaste, pa do tamnocrvene – od najmanje ka najvecoj zastupljenosti.
3. август 2007. у 6:13 am #56249dejanium
Учесник@Urke MMI
cool kartica O0 samo boje su malo :p
ni moje boje nisu bas O0 ali sam se trudio da daju sliku od “niske vrednosti do visoke vrednosti”, moj predlog je da neka dama zapocne bojenje prema standardnoj semi, ipak mi nismo u najboljim odnosima sa svetom boja >:D
vidi ovako, boje koje sam ja koristio su “standardne” za te stvari, krecu se od plave preko zelene i zute do narandzaste i na kraju crvene. mesto gde je najmanja koncentracija necega (napon, kolicina xyz-a…) predstavlja se plavom bojom, kako vrednosti rastu, boja se menja od tamnije ka svetllijoj nijansi i prelazi u sledecu boju i tako do crvene boje koja predstavlja najvecu vrednost.
a da nisam izmislio toplu vodu svedoci i prilog 😉
3. август 2007. у 6:18 am #56250urosevic
УчесникEh da, i taj detalj oko izbora boja treba da ide u TODO 🙂
S tim što bih ja to odradio tako da ima manje boja niske zasićenosti (bledih) zbog bolje preglednosti. Ako bi išla nijansa jedne boje, ne znam koliko bi pregledno bilo za više od 5 opcija.
Svaki predlog seta nijansi i/ili boja, kao stepen detaljnosti statistike (koliko ce tih nijansi/boja biti na kraju) je welcom.
3. август 2007. у 6:20 am #56251dejanium
Учесникvidis sliku. to su te boje, samo od koje poceti ???
3. август 2007. у 9:50 am #56252urosevic
УчесникPošto cenim da će se u budućnosti stanje menjati, postoji verovatnoća malog rapona i nagomilavanja boja.
Šta mislite na sledeći fiksni broj pozicija koje bi menjaloe vrednost (broj korisnika) kako se broj glasova menja, i to ovako:
0
1-5
5-10
10-15
15-20
20-25
25-30
preko 30To je nekih 8 boja, sedam iz matrice i bela za oblasti bez korisnika GNU/Linuxa.
A?
-
АуторЧланци
Форум ‘Линуксо као НВО (Удружење грађана)’ је закључан за нове теме и одговоре.