Почетак › Форуми › Линуксо као НВО (Удружење грађана) › Rasprostranjenost Linuksa u Republici Srbiji.
- This topic has 127 одговора, 40 гласова, and was last updated 14 years, 11 months раније by ivan.bisevac.
-
АуторЧланци
-
21. јун 2007. у 12:26 pm #56183slaksУчесник
Dobra ideja 😉
21. јун 2007. у 3:16 pm #56184foxbunnyУчесникPogledajte priloženu kartu srbije, ako niste sigurni kom okrugu pripadate.
Losa slika, brate. Nista se skoro ne razabira. (Hehe, where are my glasses, oh, uh, please help!)
Nego, produzi to glasanje malo. A modovi nek zalepe temu. Bas me interesuje rezultat.
21. јун 2007. у 3:43 pm #56185miodragzУчесникSta fali na sliku nije slika tolko mutna kolko se vama muti
21. јун 2007. у 5:15 pm #56186tomajaГлавни мајсторMislim da je ideja dobra. Što se tiče registracije, potrebno se samo registrovani na sajtu a ne biti član NVO Linuxo. Mislim da to nije neki ekstra problem. Pored toga veliki broj korisnika Linux-a verovatno već ima nalog na linuxo.org
U svakom slučaju me zanima odziv ali još više rezultat svega ovog. Pored toga, registracija omogućava da glasanje bude što regularnije jer je sa jednog naloga moguće glasati samo jednom.
Što se tiče trajanja ankete verovatno nije problem da se produži ili čak da bude stalna.
Svaka čast Dejanium 😉linux4life
21. јун 2007. у 6:44 pm #56187urosevicУчесникMislim da je ideja dobra. Što se tiče registracije, potrebno se samo registrovani na sajtu a ne biti član NVO Linuxo. Mislim da to nije neki ekstra problem. Pored toga veliki broj korisnika Linux-a verovatno već ima nalog na linuxo.org
Da se razumemo, ja sam na članstvo na webu i mislio, ne na NVO „Linuxo“. A za registraciju radi glasanja, verovatno neki procenat koji bi glasao bude od one sorte koja neće da se reguje iz inata 🙂 Ipak je ovo Srbija :'(
21. јун 2007. у 11:13 pm #56188BRANKKOМодераторPodrzavam akciju totalno.
Neka ovo bude probno glasanje, dok se ne organizujemo i iscimamo oko nekog veceg projekta za glasanje… mozda na ES, Benchu… ili poseban sajt sa ovom tematikom?…poz
22. јун 2007. у 2:55 am #56189psy_unixУчесникTreba obratiti paznju na poslovnu primenu (znam brdo firmi na Linux-u) i koliko ko stvano koristi prave moci Linux-a, a prica sa desktop resenjima i da ga koristi samo da bi bio nesto drugaciji , vise nije taboo cak ni za decu.
Hocu reci (ako vec hocete malo statistikom da se bavite) da bi bilo relevantno napraviti uporedno jos neko glasanje ili anketu tipa koliko firmi je na Linuxu ili rast Linux-a u zadnjih godinu-dve u Srbiji itd …..
To bi mi delovalo kao iole ozbiljniji projekat, a prica ko koji distro ili ko koliko sistema po kucama je po meni licno izlizana prica O0 O0 O0
Nadam se da se stariji Linuxovci slazu sa mnom i ako stvarno imaju snage nek naprave neki takav projekat , ostavice mnogo dublji trag…
Pozzz
22. јун 2007. у 5:58 am #56190Stanislav__AnticУчесникNe znam, malo je zeznuto napraviti tu vrstu ankete. Iskreno da kazem nesto me i ne interesuje.
Ipak podatak o opstoj rasprostranjenosti linuxa (cak i kao desktop) i njegovog koriscenja u firmama ima neku linearnu povezanost. Mene vise zanima gde se koliko koristi linux, malo da se osvestim od beogradizacije.22. јун 2007. у 6:31 am #56191dejaniumУчесникnije problem da se produzi, ima jos vremena. mislio sam da ovo postane polazna tacka za neko buduce pracenje.
poseti ciku cije se zanimanje zove oftamolog 😉 :p
kako mislis da pratis rast kada nemas polazne podatke, ili ti imas neke? ::) daj ako imas 😉 hajde daj daj daj
nekome je os na kome mu je firma poslovna tajna ::)
delovi drzavne uprave ce mozda preci na linux, neke privatne firme rade na istom, a koce da kaze koliko je to firmi i koje su?napravi anketu – istrazivanje, pa otkrij gde se i koliko koristi linuks :p
pa se osvescuj O022. јун 2007. у 11:18 pm #56192rodsmirnoffУчесникLepa ideja, sve pohvale.
@deajnium
zanimljiv je sitem koji koristis, a najvise mi se svidja odabir browser-a! 🙂 >:D 🙂 -
АуторЧланци
Форум ‘Линуксо као НВО (Удружење грађана)’ је закључан за нове теме и одговоре.