Почетак › Форуми › Линуксо као НВО (Удружење грађана) › Rasprostranjenost Linuksa u Republici Srbiji.
- This topic has 127 одговора, 40 гласова, and was last updated 14 years, 11 months раније by ivan.bisevac.
-
АуторЧланци
-
23. јун 2007. у 7:27 am #56193GoranSTXУчесник
Mislim da si zaboravio da stavis neki smajli uz komentar o sistemu i browser-u “druga” dejanium-a. A ako nisi, treba da znas da prozivka o izboru sistema ovde ne funkcionise…
23. јун 2007. у 9:00 am #56194nebjakУчесникTreba uzeti u obzir i primere kao sto je moj: Ja sam iz Loznice (Macvanski orkug), ali posto sam sad student na FTN u Novom sadu Pripadam Juzno Backom (tako sam i glasao)
23. јун 2007. у 3:51 pm #56195tomajaГлавни мајсторPa, dobro, svamo neka izabere ono što misli ;), mada meni teritorijalna raspodela i nije od presudnog značaja, prevenstveno zbog toga što su neki delovi zemlje naseljeniji, ili upravo predstavljaju univerzitetske centre (BGD, Novi Sad, Niš, KG, itd.), mada, videćemo kada prođe malo više vremena
linux4life
23. јун 2007. у 4:41 pm #56196maddoxУчесникPa ok, kada smo vec ovako krenuli, sto ne napraviti Domaci linux counter? Govorim ozbiljno, mozda dosta ljudi sa ovih prostora ne zna za http://counter.li.org/ , tako da ne bi bilo lose da imamo jedan nas “domaci”. Naravno to kasnije moze da se prosiri i na bivse drzave SFRJ-a. Sada, ne mora tu biti fora sa logovanjem, moze samo obican fomular za popunjavavnje za poceta, a kasnije moze da se doda logovanje, pa ljudima na e-mail mogu da se puste random passovi da menjaju podatke, mada nije neophodno. Narvno, nasao bi se neki sajt koji bi ovo hostovao ( linuxo.net, fsnserbia.org, linuxserbia.com ) i ovako imamo dosta sajtova, tako da bi hosting bio najmanji problem. Pretpostavljam da ni ljudi ne bi bili problem, evo ja bih radio to sa jos nekim ( naravno slobodan sam za 15-ak dana, kada mi prodje ispitni rok ).
Pozdrav.
23. јун 2007. у 5:09 pm #56197tomajaГлавни мајсторMora postojati bar neki vid ograničenja ili bolje reći kontrole nad glasanjem, jer inače rezultati neće biti regularni ii, što je jpš bitnije, realni.
linux4life
23. јун 2007. у 6:50 pm #56198maddoxУчесникMora postojati bar neki vid ograničenja ili bolje reći kontrole nad glasanjem, jer inače rezultati neće biti regularni ii, što je jpš bitnije, realni.
Pa dobro, kako god, mada mislim da ljudima koji to zele nista nece pretstavljati problem da laziraju glasanje. Neka ostane onda na tome da se glasa ovde na forumu, tako je lakse, a i Linuxo ce povecati broj clanova, a samim time mozda se vise ljudi ukljuci u rad zajednice…
23. јун 2007. у 9:16 pm #56199dejaniumУчесникza sada se 99 – toro ljudi odazvalo i glasalo, hvala.
neki od clanova ovog foruma su aktivni i na drugim sajtovima slicne sadrzine, mogli bi da pozovu ljude sa tih foruma da dodju i glasaju ( ima ih koji su clanovi i na ovom forumu samo nisu aktivni).
teritorijalna organizacija mi je prva pala na pamet, nije obicno brojanje vec daje dodatnu sliku rezultata. glasacima budi lokal patriotski takmicarski duh, samo, bez prozivki molim >:D
ti si jos negde aktivan, zar ne? pozovi ljude da glasaju.
linuks brojac i rezultati ??? , kad sam se ja registrovao na brojacu,samo na ovom forumu je bilo tri cetiri hiljade clanova a na counter.li.org 150 linuksasa iz scg 😮 cudno zar ne? kako to spreciti ovde? mislim na takav rezultat.
???
pretrazi moje postove, videces sta sve ne koristim za pristup ovom forumu. nesto od kuce, nesto iz vana :p materijala za prozivanje ihihi ::)
kako rece uvazeni GoranSTX, prozivke tog tipa su ovde pase O0
23. јун 2007. у 10:10 pm #56200maddoxУчесникti si jos negde aktivan, zar ne? pozovi ljude da glasaju.
linuks brojac i rezultati ??? , kad sam se ja registrovao na brojacu,samo na ovom forumu je bilo tri cetiri hiljade clanova a na counter.li.org 150 linuksasa iz scg 😮 cudno zar ne? kako to spreciti ovde? mislim na takav rezultat.
Ma, pozvacu ja ljude, nije to nikakav problem.
O tih 150 bas i govorim u gornjem mom postu, bas zato i mislim da trebamo da imamo nesto lokalno ( “na nivou drzave”). Evo naprimer, ja sam glasao za Branicevski okrug, i koliko vidim jos 3 ljudi, ali ja ne znam o kome se tu radi. Zato i mislim da bi bolje bilo da imamo nesto tipa counter.li.org. To moze da se spreci tako sto cemo napraviti nesto centralizovano na nasem jeziku, postaviti negde i to ce onda domaci sajtovi promovisati. Iskreno, ja sam taj moj profil skoro posetio i ispravio, mada ne znam koliko ljudi menja svoje profile tamo. Radije bih nesto slicno radio na domacem sajtu. No, kako god, vidim da ljudi nisu zainteresovani za rad…25. јун 2007. у 7:03 am #56201dejaniumУчесникideja ti je ok, samo treba sira podrska.
ljudi ne vole da ih “registruju”, da ostavljaju podatke i sl. zato je ovo koliko-toliko anonimno. mozda im je registracija i odrzavanje profila “obaveza” pa je izbegavaju, nekome je odrzavanje smor ili …nadam se da ce brojka u ovom glasanju preci 150 😉
25. јун 2007. у 12:21 pm #56202dejaniumУчесникlink za glasanje je postavljen na stranice LinuxSerbia, srpske Ubuntu zajednice i EliteSecurity-a (hvala BrokeBody O0 ).
ostaje, da vidimo odziv.
-
АуторЧланци
Форум ‘Линуксо као НВО (Удружење грађана)’ је закључан за нове теме и одговоре.