Почетак › Форуми › Линуксо као НВО (Удружење грађана) › Rasprostranjenost Linuksa u Republici Srbiji.
- This topic has 127 одговора, 40 гласова, and was last updated 16 years, 11 months раније by
ivan.bisevac.
-
АуторЧланци
-
3. јул 2007. у 9:15 am #56213
dejanium
Учесникlepo si rekao za rezultat, cini mi se da je oko maksimalno 70-80 ljudi aktivno na forumu.
bilo bi lepo da bar neka akcija zazivi. kad poraste broj korisnika da se vidi kako je nekad bilo.3. јул 2007. у 4:40 pm #56214dukenukem_4d
УчесникDa li moze jedno pitanje?
ja sam video link na drugom forumu ,i kada sam dosao na
ovu stranicu ,posle klika na link za registraciju
izasla je stranica linuxo ,ali sa nje registracija ne radi na ovom forumu??
tek kad se klikne sa stranice koja nema “omotac” linuxo
moze da se koristi za ovaj forum.
o cemu je zapravo radi? jer ovako je
dosta komplikovana registracija za nekog sa strane.
mozda treba neko uputstvo gde tacno treba da se klikne
i sa koje tacno stranice.4. јул 2007. у 5:43 am #56215negovan
УчесникProblem u ovom glasanju nije u korisnicima linux-a vec koje sajtove posecuju.:D
4. јул 2007. у 12:28 pm #56216LimitMan
УчесникA zar counter.li.org nije zadovoljavajuci? 🙂
Samo … Bilo bi pametno, da oni koji su se registrovali ranije, promene YU ili CS u RS za country code!4. јул 2007. у 2:44 pm #56217foxbunny
Tamo u Beogradu registrovano samo 26 korisnika. Ovde, 31. Dakle, nije zadovoljvavjuć. 😉
5. јул 2007. у 8:24 am #56218kmilos
Samo … Bilo bi pametno, da oni koji su se registrovali ranije, promene YU ili CS u RS za country code!I ja mislim da je bolje da se ljudi upućuju na counter.li.org nego da izmišljamo neke interne countere – em već postoji, em dobijamo statisktiku kako stojimo u poređenju sa okruženjem, ostalim svetom, itd.
5. јул 2007. у 10:20 am #56219dejanium
Учесник@milosk
na ovom “merenju” je vreme odziva bolje nego na brojacu. dobra stvar ovog brojanja je sto ce ljude podsetiti/obavestiti na/o counter.li.org, mozda nekom ne bude tesko da ode i tamo. mada brojac daje i zbunjujuce podatke, beograd ima 26 i 173 korisnika ???
apsolutno si u pravu kada pricas o poredjenju s okruzenjem, to je ovde nemoguce, ali se vidi nasa slika na lokalnom nivou. evo lepog primera nas i okruzenja, sofija, koja sa 1 000 000 stanovnika ima 507 registrovanih linuks korisnika, samo “malo” vise od cele v.d.srbije. inace po brojacu u celoj srbiji ima 149 (408) ??? registrovanih korisnika.
5. јул 2007. у 1:16 pm #56220kmilos
УчесникNe znam zašto misliš da prozivam ovu tvoju temu, sjajno je što si je pokrenuo i odziv je sasvim ok, i treba iskoristiti momenat koji si dobio.
Više je bio komentar vezan za ideje iznete ovde za pravljenja posebnog domaćeg sajta koji bi bilo identičan counter.li.org-u, mislim da bi bilo bolje da se energija uloži u reklamiranje i linkovanje counter.li.org-a, koordinisano kroz sve domaće Linux sajtove, forume, itd.
A podaci su zbunjujući verovatno iz razloga koje je LimitMan naveo.
6. јул 2007. у 6:40 am #56221dejanium
Учесник@milosk
ne mislim da prozivas ovu temu, osvrnuo sam se samo na zbunjujuce podatke sa counter.li.org. verovatno je oznaka zemlje u pitanju,nasa neazurnost ili moderatora za nasu zemlju, ko ce znati ???
6. јул 2007. у 9:21 am #56222LimitMan
УчесникPa mogli bi da napisemo otvoreno pismo counter-u da mailuju sve koji imaju YU ili CS u svom “opisu” da updateuju svoje podatke ..
Takodje, bilo bi lepo da vidimo sa onim moderatorom da preda nekom iz srbije ko ima mnogo vise vremena (pogledajte samo kako je odradio bosnu).
Samo neko mora da se zauzme za to! Inace, stvarno mislim da bi bilo naj merodavnije, pogotovu sto je nezavisan sajt, i mogli bi malo da se izreklamiraju na nasim sajtovima…Dobra fora bi bila da u welcome message-u (pri registraciji) na nasim forumima odmah pise i da bi bilo lepo da se covek registruje na counter.li.org
-
АуторЧланци
Форум ‘Линуксо као НВО (Удружење грађана)’ је закључан за нове теме и одговоре.