Почетак › Форуми › Линукс › Програмирање › Odg: Koj programski jezik?
- This topic has 79 одговора, 17 гласова, and was last updated 14 years, 11 months раније by
dens.
-
АуторЧланци
-
30. октобар 2006. у 7:20 pm #47759
Milanche
УчесникYep. Planiram ja to naravno!!! Sto bih inace pocinjao sa ovim…
P.S. Nisam glup da ne znam da se zove C šarp… Čuo sam da je sve popularniji…
30. октобар 2006. у 7:33 pm #47760BrokeBody
УчесникNisam ja ni rekao da si glup. Kao sto vidis, nisam ni znao da li planiras ovime ozbiljno da se bavis.
Nego, pocni ti od C jezika (zahvalices mi jednog dana)!!! Ima jedna IT izreka iz 21. veka: “Kad nesto krene po zlu, tu je uvek C.” 😉 (nije bas bukvalno tako)
P.S. Cekam samo da otvoris temu u vezi matematike i programiranja jednog dana…
31. октобар 2006. у 12:23 pm #47761Milanche
УчесникLOL!!! Pa zar je to toliko teško (matematika i programiranje)??? ::)
31. октобар 2006. у 1:55 pm #47762BrokeBody
УчесникPa i nije, u stvari, kako za koga. Ne moras ti da znas integrale na primer. Stalno ces da se sluzis “samo” sabiranjem, oduzimanjem, mnozenjem, deljenjem i matematickom logikom. E sad, meni je matematicka logika na matematici ekstra prosta, ali videces koliko ona duboko moze da ide kada je u pitanju programiranje. Naravno, neces da se sluzis samo ovim stvarima u programiranju sto se matematike tice, ali bas ovime ces svakog dana na poslu. E sad, ako te neko angazuje da napravis neki matematicki program (za izracunavanje dimenzija nekih tela i sta ti ja znam…), onda ces u svom projektu da angazujes i nekog dobrog matematicara (i da ga platis naravno, osim ako se znate pa ti cini uslugu). Ili, treba da pravis neki program koji ce da sluzi nekim lekarima u medicni, onda ces da angazujes nekog doktora u svom projetku itd…. Pravis neki program za obradu teksta, i tu ima puno matematike (logika uglavnom).
31. октобар 2006. у 2:01 pm #47763Milanche
УчесникMmmm… Ta logika… Ne svidja mi se… Inace ovo ostalo je prosto…
31. октобар 2006. у 2:03 pm #47764BrokeBody
УчесникAh da, niko ni uzivo nece moci 100% da ti objasni ovo sa matematikom i programiranjem, vec ces to morati sam da vidis. Dakle, samo praksa! 😉
Ah da, poceces sa C jezikom, jel’ tako?
31. октобар 2006. у 2:06 pm #47765Milanche
УчесникA-A, sa Delphijem sam počeo… Čitam neke gluposti o IDE-u… Ne znam kad će više da pređe na stvar…
31. октобар 2006. у 2:18 pm #47766BrokeBody
УчесникMilanche, imaj na umu jednu stvar, na trzistu se danas traze C++, C#, Java, JavaScript, J#, HTML, XML, PHP, ASP.NET, ADO.NET (u 90% sluacejeva/firmi trazice ti nesto od toga). OK, super je Delphi za vezbanje, samo nemoj da zaglavis sa njim, pa za jedno 5 godina na ovom forumu, kada se ponovo povede tema o tome ko zna koji jezik, da kazes kako super znas Delphi, a u isto vreme ces pricati kako se vise ne trazi na trzistu!!!
Dobro, nije da se Pascal (Delphi ti je visual Pascal) ne trazi, ali sigurno se od njega ne zivi ili barem nece moci jos dugo!!!
31. октобар 2006. у 2:25 pm #47767Milanche
УчесникJA to koristim kao neki uvod u programiranje. Posle cu da pocnem sa C, C++, C# ili Javom. A HTML znam po malo…
31. октобар 2006. у 2:32 pm #47768BrokeBody
УчесникHTML znam po malo…
Cisto info-a radi, na svakom faksu se rade iskljucivo osnove programskog jezika (koji god da se radi).
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.