Почетак › Форуми › Линукс › Програмирање › Odg: Koj programski jezik?
- This topic has 79 одговора, 17 гласова, and was last updated 14 years, 10 months раније by dens.
-
АуторЧланци
-
31. октобар 2006. у 2:33 pm #47769BrokeBodyУчесник
JA to koristim kao neki uvod u programiranje
Bolje da koristis C kao uvod, ali dobro, nije zlo. 🙂
31. октобар 2006. у 2:42 pm #47770BrokeBodyУчесникTa logika… Ne svidja mi se… Inace ovo ostalo je prosto…
· Funkcije
· Preslikavanje
· Osnovi logike
· Relacije
· Operacije
· Tehnike dokazivanja
· Matematička indukcija
· Linearna algebra
· Matrice
· Determinante
· Vektorska algebra
· Polinomi
· Finansijska matematika
· Procentni račun
· Kamatni račun(prvih 5-6 redova su ti iz matematicke logike)
Ne bezi od ovoga. Iz ovoga ces morati da imas prelaznu ocenu (zbog programiranja), to ce svaki dobar programer da ti potvrdi. Nadam se da se jboban i civan slazu samnom?
Normalno, radices ti mnogo vise iz matematike, ali ono gore ce ti stvarno biti neophodno za programiranje. Naravno, cilj svega ovoga je da ti se promeni nacin ramisljanja, da ramisljas kao valjani programer. Programer ne uci ono gore zbog matematike, normalno.
31. октобар 2006. у 4:33 pm #47771MilancheУчесникPOsto ja ne znam nista od ovoga (nista nismo ucili u skoli, sem procenata, funkcija, operacija (ako mislis na +,-,*,/) i polinoma), da li cu moci da programiram???
31. октобар 2006. у 5:21 pm #47772BrokeBodyУчесникPrvo, nemoj da me nerviras (namerno)!
Na faksu ce se raditi iz matematike sve sto ce ti trebati, a i vise nego sto ce ti trebati.
Znam ljude koji su vrhunski programeri, koji se nista ne razlikuju od onog vrhunskog programera koji je zavrsio bas informatiku. Jedan od njih je profesor biologije, drugi nije zavrsio ni srednju skolu (bas zbog kompa, ali yebe mamu kad je pisanje algoritama u pitanju), treci se bavi grafickim dizajnom i cetvrti je fotograf. Sva trojica programiraju u slobodno vreme i programiranje im je hobi, a ovaj neskolovani privatno zivi od programiranja!
Ajde bas da uzmemo za primer ovog drugog po redu, neskolovanog. Taj nikada, nikakav zadatak iz matematike nije mogao da ti uradi, pa je dobar programer. A sto? Zato sto vec ima takav nacin razmisljanja koji je potreban programeru (kao i ostala trojica), ali ne idi na tu kartu, jer su ova cetvorica veoma retki slucajevi. Da bi bio talentovan programer, moras po malo biti i talentovan matematicar. I ovaj sto nije zavrsio skolu je u stvari dobar sa matom, a to je vec jedna deseta prica sto on “misli” da ne zna matematiku…
Bas smo juce na vezbama iz Programiranja pricali sa nasim profesorom i dosli do zakljucka da vecina nas na faksu shvata principe programiranja (barem ono sto smo do sada radili), a to sto ne mozemo da uradimo ni jedan zadatak je bas zbog matematike.
Ako ti programiranje ne ide, verovatno ti neka matematicka grana ne ide ili matematika uopste (ako budes imao problema sa tim, videces vec u cemu je problem, da li u nekoj matematickoj nauci ili ti je mata generalni problem).
To sto kazes da ne znas… pa naucices! 😉 Ti si jos uvek u osnovnoj skoli, jel’ tako?
31. октобар 2006. у 5:30 pm #47773MilancheУчесникDa. 8. razred… LOL!!! Neskolovani, a sta radi??? Mozda za Mozillu??? mmmmmmm… Nekako mi zvuci nemoguce… Mada izgleda da i takvi slucajevi postoje…
31. октобар 2006. у 5:35 pm #47774BrokeBodyУчесникNeskolovani, a sta radi??? Mozda za Mozillu??? mmmmmmm… Nekako mi zvuci nemoguce… Mada izgleda da i takvi slucajevi postoje…
ovaj neskolovani privatno zivi od programiranja!
A radi u prodavnici racunara, klasika.
1. новембар 2006. у 12:35 pm #47775MilancheУчесникSamo jos jedno pitanje: da li mora da se zna dobro fizika??? 🙂
1. новембар 2006. у 1:31 pm #47776BrokeBodyУчесникU svakom slucaju, odgovoricu, cisto zbog onih pocetnika kojima mozda nesto jos uvek nije jasno do sada, sta “treba” a sta “ne treba” da se “zna” (sto je veoma individualna stvar).
Treba da uradim neki program koji trazi puno znanja iz fizike (lupam, program za regulisanje energije u elektrani koja koristi tehnologiju hladne fuzije) -> Angazujem nekog fizicara u mom projektu.
Milanche, nemoj da me nerviras!
1. новембар 2006. у 1:47 pm #47777MilancheУчесникOK, izvini…
11. новембар 2006. у 8:56 pm #47778BrokeBodyУчесникEvo sta je jedan lik rekao jedanom pocetniku na Ubuntu Forumima:
Python is a mitre saw.
Java is a bench saw.
C is a screwdriver.
C++ is a Phillips-head screwdriver.
C# is a screwdriver that has a funny head.
perl is a hammer.
What do you want to build?
🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.