Почетак › Форуми › Линукс › Линукс магазин › Domaći Linux magazin (OBAVEZNO POGLEDATI :)
- This topic has 487 одговора, 42 гласа, and was last updated 13 years, 2 months раније by adwancrash.
-
АуторЧланци
-
22. октобар 2003. у 11:53 am #13588NightweaverУчесник
Ovo sa flajerima je odlicna ideja. Ljudi, gledao sam ponude nasih provajdera vezanih za hosting…mislim da bolju ponudu od Verata necemo naci. Svi ostali su apsurdni…isao sam na http://www.nic.yu i preko njih prelistao sve provajdere…niko ne moze prici Veratu ni po ceni, ni po prostoru ni po uslugama. Nasao sam nekog provajdera, ne secam se imena, koji za tricavih 3600din za godinu dana nudi “savremene servere-IIS 5 ili Apache 1.3.x, MySQL” i citavih 5MB prostora.:)
22. октобар 2003. у 11:29 pm #13589АнонимниГостSCnet je skup, a raspitao sam se za Verat, ono “kazu ljudi” da je ok. Jel ima neko sa konjretnijim iskustvima? Nego, hocemo mi ovo da radimo ili ne, poslednjih dana pricamo nas 4-5-6 a ostalih nigde nema. Videcu ja da odradim neku vrstu rasporeda, po vec do sada pomenutim rubrikama i ljudima koji su se za njih prijavili
22. октобар 2003. у 11:31 pm #13590АнонимниГостMogli bi da za sliku “redakcije” dodjemo do BG-a pa da se u zolloskom vrtu slikamo sa gnuom 😛 😛 😛
23. октобар 2003. у 12:31 am #13591zAkiLiУчесникja koristim veratov hosting vec dve godine, i nisam imao vecih problema…
a uz to su i najjeftiniji 1000 din godinu dana 100MB sto je sasvim pristojno za pocetak.p.s. slazem se za slike 😉
23. октобар 2003. у 2:52 am #13592Taman_PoslaУчесникSto se tice tema koje bi bile zastupljene, ja predlazem da krenemo sa temama koje su najpristupacnije obicnom korisniku racunara, tj. da pokazemo (i dokazemo) da sve sto danas moze da uradi Windows moze i Linux. Pre svega, i cilj ovog buduceg magazina je da popularise Linux, zar ne?
Zato, da bi privukli paznju buducih korisnika Linux-a moramo da objasnimo kako se sve one najosnovnije radnje rade u Linuxu, tipa: podesavanje, internet, umrezavanje, stampanje, skeniranje, pravljenje raznih dokumenata, itd. Jer, zapravo sem igrica, veliki broj ljudi koristi racunar za internet, kucanje tekstova, stampanje i skeniranje.
Onda, mozemo da pocnemo i sa malo “ozbiljnijim temama” tipa: programiranje, podesavanje servera, itd.
Jer ako napravimo magazin koga moze da razume samo iskusan korinik racunara, e onda smo totalno omasili!
E, da, i jos nesto. Svako od nas je imao neka resenja za odredjene probleme koji se javljaju u Linux-u. Prema, tome, to bi mogle i da budu teme naseg magazina. Jer, svako kada je pocinjao (ja jos uvek pocinjem) u Linuxu, imao je mali “milion” pitanja. E pa dajte, da na ta pitanja i odgovorimo.Pozdrav!
23. октобар 2003. у 8:16 am #13593zAkiLiУчесникMislim da ovaj tvoj predlog sa temema nije dobar iz prostog razloga sto na pocetku gubis advance citaoce (ako krenes od nule) a kasnije gubis neke nove pocetnike, koji nisu “odrastali” uz magazin..
Predlazem da postoje rubrike razlicitih nivoa, nesto za advance, nesto za pocetnike..na taj nacin se povecava broj potencijalnih citalaca…
Pored razlicitih nivoa, treba posvetiti paznju i razlicitosti sadrzaja, tako da tu bude i nesto za “obicne” korisnike, i za programere, i za dizajnere, i za graficare, i za sis. admin-e i sl… barem toga ima….23. октобар 2003. у 11:02 am #13594GreenDayУчесникmislim da je ideja casopisa fenomenalna…
ja kad sam letos bio u italiji video sam da oni imaju 5-6 linux magazina. skroz super. hteo sam da ih uzmem… ali posto ne znam italijanski nista od toga.
jedino sto mislim da bi bilo pozeljno da tekstovi budu “jednostavniji” da bi moglo vise ljudi da cita… i da bi linux stekao popularnost… [to kazem zato sto ne znam nista o linuxu 🙂 ]
voleo bih da vam pomognem… 😀
e za e-izdanje. jel bi bilo identicno sa papirnim? mislim da bi e-izdanje trebalo da bude nesto kao najava paprinog… ili samo neki tekstovi… ako razumete sta mislim…
23. октобар 2003. у 11:14 am #13595GreenDayУчесникe ja imam domen kod verata… onaj standardni. (http://www.daska.org)
sasvim lepo radi… do sad je uvek bio dostupan. dosta je brz(ako se pogleda kolike za kolike pare radi).
ja sam dao 3000din za godinu dana.
ima i “besplatnu” statistiku 🙂sto mislim moze da se skupi. to je 100mb php+mysql. (to je za inter. domene)
za flajere ja bih mogao da ih delim 🙂
pogotovu na faksu (etf) gde verovatno ima puno zainteresovanih. 🙂23. октобар 2003. у 5:51 pm #13596IHThUSУчесникNakon što sam pročitao sve postove vezane za Linux magazin primetio sam izuzetan entuzijazam kod većine dok je samo nekolicina imala realan stav! Drago mi je da ima optimista ali treba biti realan i profesionalan ako se želi nešto postići na duže staze. Sama ideja o pokretanju Linux časopisa je cool bez obzira da li se radi o papirnoj ili web varijanti, zaista bi mi bilo drago ukoliko ova ideja zaživi u praksi.
Ali, problem nije da sa započne već da se opstane!!! Oni koji su realni verovatno imaju ovo na umu. Započinjati nešto na totalnoj improvicaiji po principu stapa-i-kanapa mislim da nije dobra strategija za dugoročan opstanak bilo kojeg projekta. Mislim da bi bilo dobro da se definisu neke ključne stvari sto izmedju ostalog znaci i stvaranje organizacione strukture pa makar se ona sastojala od tri osobe. Želim da ukažem da su neki koraci neminovnost za uspešnost projekta bez obzira da li je u pitanju GNU ili nešto deseto. Da ne dužim previše, potrebno je definisati ciljeve uobličene u planu rada da bi se znalo šta se radi i šta se želi postići.
Mislim da bi bilo super ukoliko bi nekolicina ljudi započela ovaj magazin kao jezgo na koje bi se kasnije mogli nadograđivati ostali autori tekstova.
Predlažem vam da tekstovi budu pisani što jednostavnije, jezikom koji je razumljiv većini ljudi koji nisu studirali ETF ili neki srodni faks.
Rado bih se uključio u rad ovog magazina kao Linux ”teoretičar”.
Mislim da bi bilo bolje prvo pokrenuti web varijantu Linux časopisa. Nije potrebno ništa komplikovano, jednostavne HTML stranice bi bile sasvim OK. Ako sam dobro shvatio poenta ovog magazina je da se ljudima sa srpskog govornog područja plasiraju Linux informacije. Zato mislim da je onda neki multimedijalni web spektakl nepotreban!
Sve najbolje!
23. октобар 2003. у 7:36 pm #13597civanУчесникAli, problem nije da sa započne već da se opstane!!!
I jedno i drugo je problem. samo 1% takvih stvari opstane, ali ih manje od 1%o uopste nastane…
Mada, priznajem, slazem se sa vecinom sto si napisao.
—
p.s. Malo sam se raspitao po fakultetu i strasno mnogo ljudi je zainteresovano (zasada obozavaju COM zbog prosirenja Linux rubrike na dve strane ;))
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.