Почетак › Форуми › Линукс › Линукс магазин › Domaći Linux magazin (OBAVEZNO POGLEDATI :)
- This topic has 487 одговора, 42 гласа, and was last updated 13 years, 3 months раније by adwancrash.
-
АуторЧланци
-
24. октобар 2003. у 8:22 am #13598NightweaverУчесник
ma, puno ljudi ni ne shvata sta je to Linux. Mnogi su culi da tako neceg ima ali je problem sto oni to zamisljaju kao neki sistem tamo za neke hakere koji je smao shell i koji nema grafiku i tkao to.
takodje se slazem da sajt ne bi trebalo biti neki “spektakl” jer mu je sustina da pruzi informacije a za tako nesto ne treba preopteretiti posetioca!
26. октобар 2003. у 11:37 am #13599civanУчесникOvo zamire. Da se to ne bi desilo, Zeka i ja cemo poceti da radimo osnovan dizajn sajta, pa cemo predstaviti javnosti.
Do tada neka se vise postavi ona anketa vezana za domen… pa da uradimo nesto, a ne samo da razglabamo i pricamo o tome.
Ako neko ima nesto protiv, neka kaze sada ili neka doveka cuti…
26. октобар 2003. у 12:57 pm #13600NightweaverУчесникJel treba pomoc oko dizajna?!?
26. октобар 2003. у 3:11 pm #13601civanУчесникJel treba pomoc oko dizajna?!?
Zasada ne, ali (ako se ZeKo slozi) mozemo sva trojica da se nadjemo da sredimo osnove… (ZeKo ce se javiti verovatno sutra – ponedeljak)
26. октобар 2003. у 5:53 pm #13602АнонимниГостRubrike:
– MDK
-ima dosta ljudi koji mogu da odrade MDK, Toma i Tane recimo
– Vesti
-ovo je po meni univerzalna kategorija pa mogu bukvalno da ucestvuju svi koji saznaju nesto novo
– Slackware
– javio se Nightweaver, znam da Zeko koristi Slackware
– Download
– javili su se Zeko i Civan
– Debian (Gentoo predlozi Popaj)
– Popaj, ja mozda Brankilla, rece da koristi debiana
– prikazi softvera
– ovde bi moglo da svi rade ono sto najbolje znaju (ja recimo DTP, Civan web devel itd.)
– testovi hardvera
– Ovo je odlicna stvar i mozda bi bilo dobro imati hrdver kutak, gde bi neko od nas ko ima iskustva sa hardverom postavljao tipove ili odgovarao na odabrana pitanja sa maila recimo. trebalo bi, po meni, davati prikaze novog hardvera, nezavisno od softwera (svi to rade) ali se usresrediti na Linux kompatibilni hardver
– skola Linuxa
– shell, x-ovi i tako to, zajednicko za sve distro-e
– skola programskih jezika
– razgovori sa poznatim licima i predstavnicima firmi
– licni stavovi
– mmmmmm, kolumneOvo je otprilike rezime dosadasnjeg toka price a vezan je za rubrike. Mogli bi vec sada da planiramo neku vrstu podele po grupama (organizacija je 50% uspeha), kao sto Civan kaze, on i Zeko neka rade dizajn i neka im se pridruze svi koji to znaju da rade. Dakle, sta dalje?
26. октобар 2003. у 6:46 pm #13603NightweaverУчесникok..ja se javljam i za skolu Linuxa kao i za moguce tribine ili tako nesto. btw tu sam za sve sto treba oko grafickog dizajna kao i PHP programiranja i MySQL-a. Samo javite..
26. октобар 2003. у 11:28 pm #13604GreenDayУчесникako treba pomoc oko dizajna mogu da pomognem.
takodje ako radite u php mogu da pomogne 😀
a oko linux tema mogu da pomognem u laickom opisu programa i poredjenju programa [bar za sad]…
26. октобар 2003. у 11:56 pm #13605IHThUSУчесникAjd i ja da malko pomognem.
I Predlažem vam da napravite tim od tri osobe koji će da bude jezgro ovog projekta. Mislim ad bi bilo dobro da to budu tomaja, popaj i još jedan optimista. Napominjem samo jedan optimista nikako dvojica! Napravite ekipu tako da možete da se lično vidite, jedan iz BG drugi iz KG a treći iz NS nije dobra varijanta, mada može da funkcioniše.
Odredite redovan termin kada bi ste mogli da se viđate-sastanak. na ovim sastancima sagledajte šta se postiglo i dogovarajte aktivnosti do sledećeg sastanka, ili donosite odluke u hodu. Fleksibilnost ima veliki značaj na uspeh rukovođenja!
II Napravite okvirni predlog za rubrike i stavite ga na forum da se iskristališe.
Neka neko ili sva trojica vode ovaj forum da se ne bi predlozi preterano raširili i time postigao kontra efekat.
Bolje je započeti sa manjim brojem rubrika koje pokrivaju većinu najšireg interesovanja a kasnije u zavisnosti od reakcije ljudi uvoditi nove rubrike.
III Odredite okvirne termine izlaženja novih brojeva koje ćete do izlaska prvog broja konkretno definisati. Pogledajte u kojim vremenskim intervalima izlaze ostali magazini vezani za kompjutere, odredite dinamiku za koju predpostavite da će biti najoptimalnija za ovaj magazin i ciljnu grupaciju.
IV Definišite ime i logo magazina.
V Uspostavite kriterijum za tekstove.
VI Definišite sajt: naziv domena, hoster, …..
Ima toga još ali u principu treba biti fleksibilan i realan pri donošenju odluka.
Fleksibilnost ne znači nedoslednost principima!
Sve najbolje!
27. октобар 2003. у 8:16 am #13606civanУчесникako treba pomoc oko dizajna mogu da pomognem.
takodje ako radite u php mogu da pomogne 😀
Za sada je u PHPu odradjena skoljka koja samo malo treba da se prilagodi potrebama on-line magazina.
Osnovna ideja mi je bila da napravim content generator koji ce praviti stranice sa padajucim menijima sa leve strane
…
Znaci kategorije sa leve strane, kad se klikne na neku, otvara se spisak clanaka u njoj i t.d. …
27. октобар 2003. у 3:11 pm #13607civanУчесникOsnovna ideja mi je bila da napravim content generator koji ce praviti stranice sa padajucim menijima sa leve strane
Narcis, sam sebe citiram 😉
na adresi http://www.pdpobeda.org.yu/mainx.asp mozete videti kako bi to izgledalo (u osnovi).
To sto je ekstenzija ASP, nemojte da mi uzimate za zlo – ASP nije koriscen, samo SSI.
To je samo primer kako bi sve to izgledalo – to je bila samo preteca (ideja) ovoga sto sada radim u PHP-u. Postoji i multilanguage podrska mada mislim da nam to nece biti potrebno…
————-
p.s. Ko je pravio onaj baner gore za linux magazin? (Nadam se da mi se vise nece pojavljivati)
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.