Početak › Forumi › Linuks › Linuks magazin › Domaći Linux magazin (OBAVEZNO POGLEDATI :)
- This topic has 487 odgovora, 42 glasa, and was last updated 14 years, 1 months ranije by
adwancrash.
-
AutorČlanci
-
18. oktobar 2003. u 11:30 pm #13578
Anonimni
GostPosto vec imamo sasvim pristojan domen (linuxo.com) mozda bi bilo dobro da skupimo pare i regisistrujemo poddomen ezine.linuxo.com ili tome slicno a time bi postigli da se stvari ne dele i usitnjavaju na vise sajtova. Sta kazete na ovo ?
Mislim da bi bilo bolje registrovati zasebni domen, ima nas dosta mozemo valjda za toliko da skupimo pare.
Taj PDF sam podrazumevao od samog pocetka.
19. oktobar 2003. u 10:23 pm #13579Anonimni
GostEJ ljudi!!!
20. oktobar 2003. u 4:42 am #13580tomaja
Glavni majstorEvo nas , ljudi…
Ja nisam rekao da ne mozemo da registrujemo novi domen, valjda to mozemo, vec je stvar u rasplinjavanju cele price. Vec postoji nekolikcina domacih Linux sajtova koji ne funkcionisu, ili to rade periodicno (svake godine postave nesto novo). Dakle, mozda je za pocetak bolje drzati sve na jednom mestu, pogotovo zbog posecenosti i interesovanja. Uostalom, opet cemo postaviti anketu pa neka ljudi odluce.
Takodje bih zamolio nekog koje je vicniji (ili ima nekog ko jeste) pravnoj strani cele price da se raspita oko toga sta je sve potrebno (i koliko kosta) za registraciju jednog casopisa ili magazina.
linux4life
20. oktobar 2003. u 12:03 pm #13581ZeKo
UčesnikPozdrav svima…Vrato sam se…
Ovo zasada lepo funkcionise, samo ove stvari oko placanja nas “novinara” je pomeni neprihvatljivo…
Sve ovo je za GNU i zbog GNU-a ja to tako dozivljavam…
Ja imam kuci spremljenu neku kao skolicu shell-programiranja ali otom potom sada odoh da radim logo…
Pozdrav svima…20. oktobar 2003. u 10:58 pm #13582Anonimni
GostOK, ajd postavi anketicu, pa da vidimo sta cemo. Ajde da polako odredimo rubrike, tj. neka ljudi daju svoje predloge pa da sve to sistematizujemo i napravimo neku celinu. Kao sto sam vec rekao, ja se javljam da radim debiana. Mogli bi da radimo odredjene distribucije, tj. da kroz brojeve postupno objasnjavamo instalaciju, koriscenje, karakteristike. Po mom misljenju trebalo bi za pocetak pisati o Debianu, Slackware-u i MDK-u. Naravno, hardver i software vesti, tipovi (pod obavezno) kao i testovi programcica koji izadju. Znaci ne samo vest da je izasao vec i clanak o tome kako i sta radi
21. oktobar 2003. u 8:13 am #13583ZeKo
UčesnikPosto stalno visim i skidam razne progy-e koji nedolaze uz standardne distribucije, uvek mogu odraditi predstavljanje nekog manje poznatog programcia a opet funcionalnog… Takodje bi bilo dobro predsaviti i manje zastupljene distribucije i distribucije koje su nasim ljudima potpuno nepoznate(menuetOS je jedna od njih (vidi te na http://www.menuetos.org)).
Ima jos dosta stvari koje bih mogao raditi no ovo mi je nekako najlepse pa se dobrovoljno prijavljujem…
ps. tomo sto me nema na spisku prijavljenih osecam se odbaceno 🙁21. oktobar 2003. u 10:54 am #13584Nightweaver
Učesnikja se javljam za slackware i podesavanja istog, kao i Apache-a, MySQL-a i svega sto ima veze sa web dizajnom pod Linuxom, i naravno programima za isti.I naravno, ako je potreban neki terenski rad, upoznavanje ljudi sa Linuxom i pristup masama jer sa tim imam iskustva ali u drugim poljima.:)
21. oktobar 2003. u 12:32 pm #13585civan
UčesnikPosto krenuse prijave, prijavljujem se za Download sekciju (posto ne verujem da ce to pisati samo jedan covek), detaljne opise novih programa, uporedne testove softwarea (tipa web browseri u linuxu…).
Takodje za sve sto ima veze sa LAMP modelom i web develom.
21. oktobar 2003. u 5:03 pm #13586brainkilla
UčesnikPozdrav svima…Vrato sam se…
Ovo zasada lepo funkcionise, samo ove stvari oko placanja nas “novinara” je pomeni neprihvatljivo…
Sve ovo je za GNU i zbog GNU-a ja to tako dozivljavam…
Ja imam kuci spremljenu neku kao skolicu shell-programiranja ali otom potom sada odoh da radim logo…
Pozdrav svima…Naravno, za GNU i zbog GNU-a, ali upravo RMS insistira na tome da GNU/Linux bude komercijalan (sto je razlicit pojam od vlasnickog) i podstice NAPLACIVANJE proizvoda i usluga; ja licno nemam znanje koje bih zeleo/mogao da naplatim, niti mi je to namera, ali oni koji bi ostali kao stalni clanovi redakcije morali bi da imaju nekakvu nadoknadu za ono sto rade, da bi casopis trajao i bio ozbiljan – ne znam da li Linux Journal uredjuje grupica neplacenih volontera na soc. pomoci. Dakle, GNU ali pravi GNU.
21. oktobar 2003. u 10:10 pm #13587Anonimni
GostMogli bi da odradimo jos nesto. Kada se sajt okaci bice potrebno izreklamirati ga. Veoma efikasan nacin, pored banera, i svega ostalog su flajeri. Mozemo da uradimo jedinstven dizajn ili da svako uradi dizajn za sebe i da delimo gde ko moze. Ja mogu po gradu, u Gimnaziji u KV, po nekim lokalima… Svako sigurno ima jedno sigurno mesto gde moze da ih deli (posao, skola…). Sad, to bi morali da finansiramo iz sopstvenih izvora, ali bi i mogli da se pomazemo (grad u kome ima vise ljudi da posalje odredjeni broj flajera tamo gde je jedan ili dva coveka)
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.