Почетак › Форуми › Линукс › Линукс магазин › Domaći Linux magazin (OBAVEZNO POGLEDATI :)
- This topic has 487 одговора, 42 гласа, and was last updated 13 years, 4 months раније by adwancrash.
-
АуторЧланци
-
29. новембар 2003. у 12:02 am #13768АнонимниГост
Tomo, ajd baci i meni na mail sta i kako sa postom, i za linux.rs.sr i za linux-magazin.org
29. новембар 2003. у 1:21 am #13769DanilocУчесникMeni takodje ako nije problem
30. новембар 2003. у 8:03 am #13770tomajaГлавни мајсторOvo je bio samo leteci sastanak, da bi videli sta treba sledece da se uradi.
U toku su razgovori sa ljudima koji bi eventualno mogli da stampaju magazin.
Generalno, imamo mogucnost za to, i neke povoljnosti, ali jos treba da
utvrdimo koliko para treba za to, koliko stranica moze da sadrzi magazin,
koji kvalitet papira, itd. Nadam se da ce Zeka ovo uspeti da sazna u
ponedeljak ili utorak. Nesto je vec odradjeno za lektorisanje mada bi
verovatno trebali da ukljucimo jos ljudi a to. Ja cu pokusati da kontaktiram
Milosa Rancica koji je je obezbedio lekturisanje kada smo radili lokalizaciji
OpenOffice.org-a. Naravno, tu su jos pitanja izdavaca, autorskih prava, i jos
dosta toga.Pokusali smo da osmislimo i koncepciju i sadrzaj magazina. Po nama to
otprilike treba da izgeleda ovako:1. Vesti (najnovije vesti iz sveta Linuxa, hardver, softer, itd. )
2. Redovne stranice o najpopularnijim distribucijama (Mandrake, SuSE, RedHat,
Slack, itd.) Svako od ucesnika treba da se opredeli za bar jednu distrbuciju
i da za svaki broj priprema novosti koje su vezane za nju3. Tekstovi o hardveru
4. Tekstovi o softveru
5. Pitanja i odgovori (FAQ)
6. Skola (umrezavanje, html, php, itd.)
7. Mali oglasi
8…
Molim sve da daju svoju predloge i ocenu predlozenog.
Kada sve ovo utvrdimo treba da krenemo u intezivnu potragu za spozorima, koji
ce za uzvrat imati prostor za svoju reklamu.Potrebno nam je jos ljudi koji bi mogli da pisu za magazin. Rad na magazinu ce
biti naravno volonterski, bar se nadam da svi tako misle 🙂 .Ukoliko bi
uspeli da odrzimo magazin mozemo razmisljati o nekom polu-profesionalnom radu
ali to cemo ostaviti za, nadam se kraj uspesne sledece godine.
Takodje smo razgovarali i o vremenu eventualnog izlaska casopisa. Slozili smo
se da pocetak januara (cak i da smo u mogucnosti da stignemo sve da odradimo)
i nije bas najsretnije resenje jer je zbog silnih praznika i neradnih dana i
jos ponecega (citaj: kupovne moci potencijalnih citalaca nakon novogodisnjih
praznika) vrlo nepovoljan za distribuciju i prodaju stampanog izdanja , a
vrlo nam je bitno da se prvi broj sto vise rasiri i rasproda kako bi mogli da
krenemo dalje, tj. broj 2,3 itd.linux4life
30. новембар 2003. у 8:40 am #13771civanУчесникAko ne izadjemo ni u februaru, moze prva stampana verzija da se pojavi na kernel 1.o rodjendan – 14. 3.
30. новембар 2003. у 3:11 pm #13772tomajaГлавни мајсторNemam nista protiv, samo da izadje. Sto se tice mail adresa pokusacu da zainteresovanim sredim u toku dana.
linux4life
1. децембар 2003. у 11:58 am #13773DanilocУчесникNije lose i ja sam ovako zamisljao sadrzaj. Ja mogu da odradjujem Mandrake kao distribuciju i howTO
1. децембар 2003. у 12:40 pm #13774ZeKoУчесникJa cu uzeti knoppix za sistem bas mi je zanimljiv, mada bih moga i slac ali o njemu ima bas da se pise pa neka ga uzme neko besposlenjiji…
Takodje su moja konzola, download sekcija etc..1. децембар 2003. у 5:34 pm #13775NightweaverУчесникizvinjavam se sto se nisam javljao par dana..bio sam van BG.:)) Ja se javljam za Slack, HOWTO, a kao sto sam vec pomenuo, trenutno privrsavam nov prevod GNU Manifesta.
1. децембар 2003. у 11:39 pm #13776jovirУчесникEvo, i ja da se javim.
Ovih dana sam prezauzet, tako da i nisam bio u toku dokle je sve ovo stiglo.
Potrošio sam dosta vremena dok sam pročitao svih 18 strana, i moj utisak je da bi se ovo još razvlačilo (tipično naše, srpsko) da Toma nije preuzeo oko domena i hostinga.
Ne mogu da obećam Bog zna kakvu aktivnost, ali ću i ja doprineti. Uostalom, i ovaj sajt je prepun dobrih tekstova, koji bi se, uz malu doradu, mogli objaviti.
I na kraju, nemojte se zavaravati, ružan je logo magazina, da se čovek uplaši ili bar neprijatno oseća. Ne bih da uvredim autore, ali treba nešto pitomije, manje upadljivo, a ne da se ima utisak da se nalazimo na sajtu koji se bavi, npr, hipnozom.
Pozdrav! 😉2. децембар 2003. у 7:56 am #13777civanУчесникEvo, i ja da se javim.
I na kraju, nemojte se zavaravati, ružan je logo magazina, da se čovek❗ De gustibus non est disputandum.
80% ljudi ga obozava, 20% ga mrzi… (nema onih izmedju)
➡ Nego, da li ima dobrovoljaca za Fedoru? Ako nema, preuzecu ja, mada nisam imao nikakve namere da je stavljam…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.