Početak › Forumi › Linuks › Linuks magazin › Domaći Linux magazin (OBAVEZNO POGLEDATI :)
- This topic has 487 odgovora, 42 glasa, and was last updated 15 years, 2 months ranije by
adwancrash.
-
AutorČlanci
-
14. novembar 2003. u 12:16 pm #13678
popeye
Glavni majstorJa sam za srpsku rec u nazivu, ogadili su mi se anglizmi kojih ima na svakom cosku.
14. novembar 2003. u 6:57 pm #13679IHThUS
UčesnikJa sam za srpsku rec u nazivu, ogadili su mi se anglizmi kojih ima na svakom cosku.
Right! 😆
Ozbiljno i ja mislim da je srpska reč primerenija.
15. novembar 2003. u 12:18 am #13680brainkilla
UčesnikPa neka bude onda Revija 🙂 .
15. novembar 2003. u 7:03 am #13681tomaja
Glavni majstorIskren da budem, malo sam se uplasio kada sam video logo. Meni se licno i ne dopada preterano ali to je samo moje misljenje. Takodje, zasto niste ostavili mogucnost izbora ?
Po meni treba da se koristi cirilica i domaci naslov i slazem se da ne treba da bude “pregled”linux4life
15. novembar 2003. u 10:45 pm #13682IHThUS
UčesnikA zašto jednostavno ne bude ime: Linux magazin
BTW i meni se ne dopada ovaj logo, da mi neko ne kaže da je u pitanju pingvin nikad ne bih to zaključio na osnovu onoga što se nalazi na ovoj slici-logo. Ako može neka bude nešto malo veselije i dobroćudnije!
15. novembar 2003. u 11:55 pm #13683srdan
UčesnikDugo me nije bilo na forumu pa sam malo ispao iz toka dogadjaja ali meni svidja ime MY LINUX sa logo pingvina sa rasirenim krilima ali ako ste se odlucili za naziv na srpskom onda uredu ja sam za.
16. novembar 2003. u 1:18 pm #13684civan
UčesnikZa cirilicu se uopste ne slazem.
(Nisam primetio da je ovaj sajt u cirilici, a i zove se Mandrake SERBIA, a ne Srbija….)
16. novembar 2003. u 2:37 pm #13685tomaja
Glavni majstorTo je samo zato što najveći broj posetilaca ne koristi ćirilicu iako sam više puta pokušao da je nametnem.
Sajt i štampana novina nisu ista stvar, a još bitnije je da se iskoristi prilika dok je stvar u početku jer je dosta teže prebacivati sadržaj u drugo pismo. Dakle, opet se vraćam na moju prvu primedbu, naravno ako je ovo još uvek projekat otorenog koda i dostupan svima. Dajte da ljudi sami kažu šta misle o ovom i drugim pitanjima. Uz dužno poštovanje svima koji se zalažu za ovaj projekat mislimda nedostaje interakcija sa svim zainteresovanim.
TO se odnosi i na sastanak za koji sam ja saznao tek dan posle i to preko sms poruke jer sam bio na terenu (u Nišu) . Dakle, malo više obaveštavanja ne bi bilo loše.linux4life
16. novembar 2003. u 10:24 pm #13686IHThUS
UčesnikMisliš na organizaciju koja se ogleda u koordinaciji?
Linux jeste free ali menadžment nije!
GNU/menadžment ne postoji. 😀Ćirilica je OK ali meni lično nekako nije za teme koje su vezane za kompjutere. Terminologija koja prati ove teme nekako nije naklonjena ćirilici, moj krajnje subjektivan stav.
17. novembar 2003. u 1:06 am #13687brainkilla
UčesnikA sta rade Bugari, Makedonci i pre svega Rusi koji nemaju drugo pismo – pisu cirilicom i o kompjuterima. Mislim da je to vise stvar navike i lenjosti nego naklonjenosti nekom odredjenom pismu, tako cirilica nije za automobilizam, pa za kompove pa nece biti ni za nesto trece. Citao sam godinama Politikin Zabavnik 🙂 , i nije mi smetalo sto je cirilica izmesana sa engleskom latinicom tamo gde je trebalo. Dakle, za cirilicu.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.