Почетак › Форуми › Линукс › Линукс магазин › Domaći Linux magazin (OBAVEZNO POGLEDATI :)
- This topic has 487 одговора, 42 гласа, and was last updated 15 years, 2 months раније by
adwancrash.
-
АуторЧланци
-
14. новембар 2003. у 12:16 pm #13678
popeye
Главни мајсторJa sam za srpsku rec u nazivu, ogadili su mi se anglizmi kojih ima na svakom cosku.
14. новембар 2003. у 6:57 pm #13679IHThUS
УчесникJa sam za srpsku rec u nazivu, ogadili su mi se anglizmi kojih ima na svakom cosku.
Right! 😆
Ozbiljno i ja mislim da je srpska reč primerenija.
15. новембар 2003. у 12:18 am #13680brainkilla
УчесникPa neka bude onda Revija 🙂 .
15. новембар 2003. у 7:03 am #13681tomaja
Главни мајсторIskren da budem, malo sam se uplasio kada sam video logo. Meni se licno i ne dopada preterano ali to je samo moje misljenje. Takodje, zasto niste ostavili mogucnost izbora ?
Po meni treba da se koristi cirilica i domaci naslov i slazem se da ne treba da bude “pregled”linux4life
15. новембар 2003. у 10:45 pm #13682IHThUS
УчесникA zašto jednostavno ne bude ime: Linux magazin
BTW i meni se ne dopada ovaj logo, da mi neko ne kaže da je u pitanju pingvin nikad ne bih to zaključio na osnovu onoga što se nalazi na ovoj slici-logo. Ako može neka bude nešto malo veselije i dobroćudnije!
15. новембар 2003. у 11:55 pm #13683srdan
УчесникDugo me nije bilo na forumu pa sam malo ispao iz toka dogadjaja ali meni svidja ime MY LINUX sa logo pingvina sa rasirenim krilima ali ako ste se odlucili za naziv na srpskom onda uredu ja sam za.
16. новембар 2003. у 1:18 pm #13684civan
УчесникZa cirilicu se uopste ne slazem.
(Nisam primetio da je ovaj sajt u cirilici, a i zove se Mandrake SERBIA, a ne Srbija….)
16. новембар 2003. у 2:37 pm #13685tomaja
Главни мајсторТо је само зато што највећи број посетилаца не користи ћирилицу иако сам више пута покушао да је наметнем.
Сајт и штампана новина нису иста ствар, а још битније је да се искористи прилика док је ствар у почетку јер је доста теже пребацивати садржај у друго писмо. Дакле, опет се враћам на моју прву примедбу, наравно ако је ово још увек пројекат отореног кода и доступан свима. Дајте да људи сами кажу шта мисле о овом и другим питањима. Уз дужно поштовање свима који се залажу за овај пројекат мислимда недостаје интеракција са свим заинтересованим.
ТО се односи и на састанак за који сам ја сазнао тек дан после и то преко смс поруке јер сам био на терену (у Нишу) . Дакле, мало више обавештавања не би било лоше.linux4life
16. новембар 2003. у 10:24 pm #13686IHThUS
УчесникMisliš na organizaciju koja se ogleda u koordinaciji?
Linux jeste free ali menadžment nije!
GNU/menadžment ne postoji. 😀Ćirilica je OK ali meni lično nekako nije za teme koje su vezane za kompjutere. Terminologija koja prati ove teme nekako nije naklonjena ćirilici, moj krajnje subjektivan stav.
17. новембар 2003. у 1:06 am #13687brainkilla
УчесникA sta rade Bugari, Makedonci i pre svega Rusi koji nemaju drugo pismo – pisu cirilicom i o kompjuterima. Mislim da je to vise stvar navike i lenjosti nego naklonjenosti nekom odredjenom pismu, tako cirilica nije za automobilizam, pa za kompove pa nece biti ni za nesto trece. Citao sam godinama Politikin Zabavnik 🙂 , i nije mi smetalo sto je cirilica izmesana sa engleskom latinicom tamo gde je trebalo. Dakle, za cirilicu.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.