Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Definitivno zbogom Linuksu!
- This topic has 170 одговора, 35 гласова, and was last updated 14 years, 3 months раније by DrLove73.
-
АуторЧланци
-
27. март 2010. у 8:21 pm #83662АнонимниГост
CERN pomenut u u drugom ( donjem ) linku…
Naši vladini geekovi odavno su legli na M$ rudu…. >:D27. март 2010. у 8:38 pm #83663АнонимниГостAjd’ još ovo za večeras ( kratko je, mislim da ne treba prevod sa engleskog ):
TechRepublic writer Jack Wallen expands on this barrier, saying in August 2008:
“ Why would anyone choose Windows over Linux?…In my seriously biased opinion, I think this question is answered with a simple conspiracy theory: Microsoft is doing everything it can to keep the public blind to Linux. Think about it? Remember the whole Wintel conspiracy where MS and Intel played off of each other to continue their strangle-hold monopoly in the PC industry? That era played a huge part in the blinding of consumers. Top that with the business practices MS forces upon big box shops to insure (sic) their operating system is sold on nearly every PC sold and you can see that conspiracy is more of a reality than one might think. ”27. март 2010. у 8:46 pm #83664MladenIsakovicУчесник@ dens
Vrlo korektno razmišljanje, i u principu se slažem sa tobom u svemu što si rekao.
Naravno, najveći ljubitelji linuxa treba da budu i najžešći kritičari, a ne slepi borci da slashdot glupostima i lažima koje propagiraju i u koje više niko ne veruje, popljuju druge i njihov rad ili mišljenja. Kada bi se razgovori na ovom forumu vodili civilizovano, svako ima pravo na stav i mišljenje, diskusije bi bile civilizovane. Al’ kad se pojavi troll koji svaki sukob mišljenja svede na lični nivo i uvrede, i svojim glupostima zagadi skoro svaku temu – onda bi trebalo reagovati. Zamolio bih moderatore da nepristrasno uoče takve i upozore ih, jer sve što iz toga može proizaći su svađe i uvrede.
Toliko od mene….27. март 2010. у 10:00 pm #83665laikexpertУчесникc
Posle skoro 10 godina korišćenja, doneo sam konačnu odluku da prestanem da koristim linuks. Zašto? Nema posebnog razloga, osim što sam kupio novi laptop, i instalirao 64-bitnu sedmicu… Mogu samo da kažem da je Microsoft izbacio najbolji operativni sistem ikada, koji jednostavno mnogo olakšava život svakome ko se umorio od silnih čačkanja, podešavanja, doterivanja, isprobavanja, čekanja… I stojim iza toga. O.K., dosta stvari je (budimo realni) pokradeno iz Linux-a i MacOS-a, ali sve to jednostavno radi brže, bolje i lepše. Valjda su shvatili da će propasti ako ne izbace nešto dobro u uslovima svetske krize, pa su poučeni iskustvima iz Viste stvarno napravili super stvar. Fragmentacije diskova nema, sigurnost je povećana drastično, a o brzini sistema u odnosu na Vistu ne treba trošiti reči, poređenje je reda Betonska liga Srbije, i Premijer liga.
A što se tiče Linuksa, jednostavno su mi dosadili dual boot, ext3/4 particije, čekanje na neke kvalitetne softverske alate… Dakle, to je to od mene, dugo sam bio Linux misionar, vreme je da se povučem u penziju i počnem da koristim računar samo za povećanje poslovne produktivnosti… Pozdrav svima, i sve najbolje!
Pozdrav za c i sve najbolje!
28. март 2010. у 11:08 am #83666na12УчесникNe znam samo kako kritikovanje(da ne kazem pljuckanje) linuxa na ovom forumu moze pomoci njegovom unapredjenju.Jedino ako mislite da Linus i kompanija posecuju ovaj forum,ili da ce neki posetilac posle ovih postova se odluciti da portuje fotosop na linux,da nije zalosno bilo bi smesno.Jedino sta cete uciniti sa ovakvim pisanjem poluistina je da cete odvratiti neke zainteresovane posetioce da instaliraju ovaj veoma kvalitetan operativni sistem na svoj komp.
I druga stvar,pa ljudi ja sam dosao na forum koji je posvecen linuxima i o tome zelim da citam,a ako me budu zanimali windowsi,ja cu da idem na forum koji je njima posvecen.Vec mi se povraca kad naidjem na rec windows ovde.Realno O028. март 2010. у 1:13 pm #83667zokypokyУчесникA JA!
Pa ne može ovo bez mene!
Pa čekajte, sad ću ja da Vam kažem… i tako dalje.
Za tri dana se namlatilo toliko slame, toliko da jedna rodna godina ne može to da da. Lepo reče @dens “prazna slama”, ali nije baš ima tu još ponešto da se istrese.Lično mislim da nas je onaj @c zeznuo! Čovek napisa, šta napisa i ode na Windows. Lično mislim da je čovek gledao kako proleće dolazi i pratio forum, pa video da danima niko ništa da šarne, pa reče sebi:
Sad ću JA da ih bocnem, ima da se raspišu…
I naravno u pravu je. Neka njega na Windows-u i lepo mu bilo sa trojancima, konjima, kobilama, crvima, bubašvabama, bakterijama i ostlom gamadi, a mi takođe ostajmo lepo na prolećnom suncu i ne nasedajmo na provokacije. Kada nam se dosadi sunčanje, vratimo se svom poslu i ne slušajmo nikog već svoje srce i svoj razum, pa oduvek smo im verovali…
28. март 2010. у 1:54 pm #83668densУчесникKao neko ko koristi iskljucivo linux kod kuce vec godinama, bez ijednog jedinog bita windows-a i bez namere da to menjam, imam pravo da ukazem na stetan manir koji se ovde razvija.. a to je neistinito i prilicno povrsno ocenjivanje windowsa, njegove upotrebljivosti i td…
Nece neke svima poznate mane linuxa nestati samo zato sto se jace zaletimo i pljunemo dalje i jace po windows-u..
Dok sam ranije koristio windows na poslu, a i sada od skoro na sedmici, isao sam kod drugih da vidim kako izgleda racunar pod napadom virusa… toga kod mene nikad nije bilo..Mislite da ste sigurni 100% pod linuxom? postoji na internetu par primera gde ste mogli lepo da preuzmete puni poverenja neke teme za gnome i da dobijete uz njih poprilicno gadne skriptove…
Ni ovo ne dokazuje nista… osim da je potrebno odgovoran pristup u radu …
Ko racunar koristi za posao od koga zivi, (trebalo bi da) zna kako se to radi bilo na windows-u bilo na linuxuAko mislite da mane linux-a ne bi trebalo pominjati, nego ih zavlaciti pod tepih.. samo napred.. meni forum na kome cu citati parole tipa:
linux ruleZ, windoze sucks… nije potreban..
poz.
28. март 2010. у 2:17 pm #83669dukenukem_4dУчесникa to je neistinito i prilicno povrsno ocenjivanje windowsa, njegove upotrebljivosti i td…
da li mogu da primetim u vezi upotrebljivosti on jeste upotrebljiv tako je napravljen ,
ali je pitanje dokle je upotrebljiv? ako pokupi 4 različita mallware-a ili 100? ili 1000?
mislim da ne vidite šumu od drveća (ili obrnuto)
sam po sebi ajd da kažemo da je savršeno upotrebljiv
kada se grupišu svi po internetu dobijamo globalni pakao
http://en.wikipedia.org/wiki/Malware…..has seen the adoption of a new mindset for businesses operating on the Internet – the acknowledgment that some sizable percentage of Internet customers will always be infected for some reason or other, and that they need to continue doing business with infected customers….
znači bolje je surađivati sa infected computerom nego linoxov? to mi je suludo ali stvarno
ti možeš za sebe da obezbediš da si siguran na windowsu ali ne možeš da tvrdiš kategorički za bilo kog drugog
preuzmete puni poverenja neke teme za gnome i da dobijete uz njih poprilicno gadne…
da li mogu da primetim procenat je 0.5 promila u odnosu na windows napasti :angel:
(ako je veći kažite , postoje tendencije da se preuveličavaju te napasti koje napadaju linoksa
na razne načine , pre svega jedan mallware ne može na svim distribucijama da se zapati podjednako uspešno, dok je pogrešno da se svi linoksi u isti koš trpaju a u realnosti je suprotno – od w2k se kernel nije
evolucionarno promenio i svaki mallware nalazi na zgodno tlo)Mislite da ste sigurni 100% pod linuxom?
ne nismo sigurni .postoje internet napadi poput phishinga koji idu preko web browsera
(nezavise od OS )
ako opet uzmemo wiki kao ( relevantan? ) izvor podataka dobijemo mizeran broj stvarnih virusa
http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_malware
sigurno da postoje opaki , ali je nj. cilj da u kratkom roku zaraze što više
inače im se ne isplati da ih prave, a sam software diversity model ih onemogućava donekle u tome28. март 2010. у 2:51 pm #83670na12УчесникNe znam zasto se jedino to da li mogu lako dobiti neki malware uzima kao ocena kvaliteta nekog os-a.To jeste vazan aspekt,ali nikako nije jedini,postoje tu jos mnogi nedostaci gore pomenutog os-a,ali kao sto vidim,rasprava o tome je presipanje iz supljeg u prazno.Odjavljujem se sa dalje diskusije. 😎
28. март 2010. у 3:00 pm #83671MoneoУчесникKao neko ko koristi iskljucivo linux kod kuce vec godinama, bez ijednog jedinog bita windows-a i bez namere da to menjam, imam pravo da ukazem na stetan manir koji se ovde razvija.. a to je neistinito i prilicno povrsno ocenjivanje windowsa, njegove upotrebljivosti i td…
Ne kapiras dens
Ovde ispadas Windoza advokat ako kazes, zamisli, da je Windows verovatno bolje desktop resenje za prosecnog konzumenta racunara O0
Cak kod lindze nije problem ni u desktop okruzenjima koja su sasvim dobra da ne kazem odlicna – problem je u stvarima koje sam rekao u svom prvom postu evo ovde http://www.linuxo.org/component/option,com_smf/Itemid,82/topic,10750.msg85689/#msg85689
Prica da je Windows krs je ostala iz onih na srecu proslih vremena kada su se koristili Win 3.1, Win 95 pa Win 98
Cim je MS napravio Windows za mase baziran na NT kernelu (citaj Windows 2000) Windows nikako vise nije mogao da se nazove neozbiljnim OS-om i te godine su bile (pocetak 2000-te pa nadalje) ucvrscenje, gle cuda, njegove aposlutne dominacije u desktop segmentu
To da je Windows krs moze da tvrdi neka samo potpuno ostrascena osoba ili onaj koji blage veze nema o Windows-u a u vezi sa tim verovatno i linux-u O0
Ne kazem bilo je dosta gorkih epizoda i u toj prici (tipa najezde blaster worma i sl) ali MS je skapirao da mu se sve to obilo o glavu pa je Windows XP uz SP2 postao poprilicno zaokruzen proizvod – nekako nije slucajnost da od upravo SP2 koji je zakrpio dosta rupa vise nije bilo nijedne velike najezde malware-a poput onih iz prethodnih godina, a ta tendencija dodatnog poliranja se nastavila i kroz Vistu i sada Windows 7
Al opet od pocetka nije moglo i jare i pare pa je komfor koriscenja samog Windows XP-a svojevremeno naplacen sa druge strane i sigurnosnim propustima koji su morali da se krpe i krpe -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.