Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Definitivno zbogom Linuksu!
- This topic has 170 одговора, 35 гласова, and was last updated 14 years, 2 months раније by DrLove73.
-
АуторЧланци
-
29. март 2010. у 9:09 pm #83692zokypokyУчесник
mnogi su se umorili i od toga da pomazu ljudima, potrose silno vreme i kada posle par dana pitaju onog, koji je trazio pomoc, da li mu to zbog cega su se trudili i dalje radi, ovi, ako se uopste smiluju da odgovore, kazu nesto u stilu.. “eee pa ja sam od tad vec instalirao i arch i debian i gentoo.. da malo probam….”
Ne samo da niko ne daje odgovore, već naprotiv, niko ništa i ne pita, jer se ovde svi zamlaćujemo sa @c i pravimo ništa ni oko čega. Izgleda da je svima sve jasno pa niko ništa ne pita, ili su se svi ti začitali gluposti na ovoj temi, da ne mogu da se sete šta su hteli da pitaju.
@dens dobre su ti opservacije. Skoro se u svemu slažem s tobom i šteta je što to sve ne staviš u neki svoj blog, naravno pohvalio bih i @moonbeam_rider-a. Nedavno sam u nekoj osnovnoj školi u njihovom sekretarijatu i knjigovodstvu imao takve probleme sa Windows-om, da sam im na kraju preporučio da pređu na Linux. Ljudi su me preklinjali da im povratim podatke i da im omogućim da normalno rade, ali to je izgleda na XP-u nemoguće, jer na tim računarima gura svako šta hoće i kad hoće. Ne veruju mi kad kažem da je nemoguće, a ja ih uputih na ovaj forum da čitaju i da vide da govorim istinu. Zato nije loša ideja da ima autorskih tekstova (makar i na blogovima) koji pišu o ovoj problematici.Imaju neki EIS koji radi sa MS SQL serverom i to je ograničenje za prelazak na Linux, inače svi koriste ooo, FFox, TBird što me je i povelo da razmislim o Linuxu. Ne znam da li se taj EIS može poterati u VBox-u i da mu ukinem mrežu u njemu. Pitanje je kako razmenjuju informacije sa ministarstvom (to moram sutra da saznam), pa ako je izvodljivo javiću se. Mislim da to može pomoći i drugima…
29. март 2010. у 10:43 pm #83693densУчесникNe znam da li se taj EIS može poterati u VBox-u i da mu ukinem mrežu u njemu. Pitanje je kako razmenjuju informacije sa ministarstvom (to moram sutra da saznam), pa ako je izvodljivo javiću se. Mislim da to može pomoći i drugima…
Nije mi ovo bas jasno… ali kako rece… sacekacemo sutra… pa cemo videti.. Bice dobro znati koji detalj vise…
31. март 2010. у 10:11 pm #83694DrLove73УчесникVi ste BAS bili zaposleni ovih dana. Ja otisao na odmor na par dana i onda potrosio nekoliko sati da samo pregledam sta je ko pisao. WOW.
Manite se ljudi corava posla, prolece je, vreme ljubavi. Bolje posvetite to vreme svojim lepsim polovinama, ima da budete mnogostruko bolje raspolozeni.
@moonbeam_rider, koliko je kosmi smara sa Dimkovicem, toliko ti smaras sa njim. Aman zaman pusti nas da uzivamo u citanju postova.
Make LOVE (moze i MONEY ^-^), not war…
31. март 2010. у 10:15 pm #83695marelliУчесникu pravu si ljubavni :biggrin:, smara vise ovo …
e , a sto si se posle citirao
31. март 2010. у 10:47 pm #83696DrLove73УчесникUps, udario “citat” umesto “izmeni” a nisam obratio paznju.
1. јун 2010. у 10:04 am #83697АнонимниГостЕво два тазе линка ( ради информације, углавном, да будемо у току белосветских дешавања у овој области ):
http://www.top500.org/lists/2010/06/press-release
http://www.itwire.com/business-it-news/technology/39471-nearly-every-supercomputer-runs-linux
::)1. јун 2010. у 12:53 pm #83698zokypokyУчесникЛеле бато, па` смо први!
1. јун 2010. у 5:28 pm #83699mirkovУчесникslozio bih se da vecina i ovde pomoc tumaci kao ‘slabost’ nekih tamo zaludjenika.
Pre vec dosta vremena sam odgovorio na molbu za Qt e-books i uredno poslao.
Nisam ocekivao znacku, ali ‘hvala’ bi bilo ok. Naravno, hvala malo sutra.Ali evo, posle duze vremena ponovo ovde zbog Linux-a O0
Naime, koleginici na poslu je otkazao HD (Win XP).
Odmah smo pokusali sa Ubuntu, Knoppix, CentOS – nista nismo mogli da “vidimo”.
Zvanicni servis je konstantovao da je disk totalno otkazao – ‘zakucavao’ je servisnu masinu cim bi ga prikacili kao dodatni disk.
I zatim kolega vadi keca iz rukava – Slax live cd 😀Spasili sve dokumente, ukljucujuci i outlook pst fajls, weeee
1. јун 2010. у 6:18 pm #83700DrLove73УчесникCentOS, a verovatno i ostali probani ne vide NTFS particije “po defaultu”. Cak CentOS Live ne vidi ni RAID particionisane diskove. Za to trebaju “spinovi”, Live CD-ovi sa vec ukljucenom podrskom za NTFS i RAID.
Ja sam jedan takav sebi napravio, sa GParted dodatim, Krusader-om, itd.., ali nisam siguran da li mi podrska za NTFS radi.
Najkvalitetniji servisni CD po meni je Hiren’s Boot CD, a posle njega System Restore CD (valjda koji je Linux distro.
1. јун 2010. у 7:24 pm #83701densУчесникposle njega System Restore CD (valjda koji je Linux distro.
Da ne mislis mozda na sysrescue CD ?
http://www.sysresccd.org/Main_Page
Ovaj CD koristim za sve i svasta i mogu ga samo preporuciti… i da.. u pitanju je Live Linux… CD, mada moze ako se ne varam i na flash da ide..
Uz njega, koristim jos samo Clonezilla… po meni ubedljivo najbolji univerzalni alat za pravljenje slike diskova i particija. U gomili situacija, kad je Acronis samo blejao, ne videci ni disk, ni kontroler, ovaj je uredno kopirao sa sve RAID informacijama diskove u image, a kasnije to lepo sve vratio kako je i bilo…
Za mene, alat broj 1. tog tipa.. a postoji i serverska verzija koja je fantasticna za ucionice sa hrpom identicnih racunara… nakon odrzanog kursa, gde je svako drljao po racunarima ko zna sta… pomocu serverske verzije Clonezilla distribucije, vratite to sve u jednom koraku, putem multicast-a kroz mrezu…
Koga interesuje:
http://www.clonezilla.org -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.