srdan

Napravljene poruke na forumu

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 128 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • kao odgovor na: Enlightenment i Gnome problemi? #29437
  srdan
  Učesnik

  Perhaps another window manager is running?

  Ja neznam kako ti pokrećeš E ali ako si dobro instalirao oda lepo
  #xwmconfig
  pa tu izaberi window manager koji imas i zeliš da koristiš. Restaruj X i to je to.

  Što se tiče gnoma u Slackware-u on u verziji 10.1 neradi najbolje (ovo je blago rečeno). Tako da ako želiš da koristiš gnome na Slack-u imaš tri opcije gsb(GnomeSlackBuild), dropline gnome, i da kompajliraš sam. Ja bih ti preporučio ovaj prvi jer je gnome prilično kompajlrati.

  Što se tiče Galeon ili Epiphany moja preporuka je da ih zaboraviš koristi firefox.

  kao odgovor na: IRC linux chat.. #29169
  srdan
  Učesnik

  LUGoNS Linux User Grouo of Novi Sad se okuplja na kanalu #zec.
  Vise informacija na http://ns-linux.org/?q=node/288

  kao odgovor na: Kako definisati “dodatne” dugmice na misu #24407
  srdan
  Učesnik

  Ja sam za oživljavanje dodatnih dugmića na multimedijalnoj tastaturi koristio XBindKeys i GUI XBindKeys_Config i to prilična lepo radi.

  kao odgovor na: Kako izgleda vas linux desktop? #26903
  srdan
  Učesnik

  Evo i mojih nekoliko
  E-17 Slackware 10.1
  E-17

  Slackware 10
  Gnome 2.6, Gdesklets, ikone većinom Mac OSX
  Gnome-2.6

  kao odgovor na: Legalizacija&LINUX #27267
  srdan
  Učesnik

  Sviđa mi se ova varijanta da se organizuje GNU/Linux udruženje u okviru cele Srbije sa središtem u Beogradu a sa ekspoziturama u drugim gradovima, gde ima zaiteresovanih za tako nešto.
  Mi recimo u Novom Sadu smo pokrenuli akciju redovnog okupljanja (po dogovoru to je svaka prva sreda u mesecu) Linux korisnika. Tu se razmenjuju iskustva, distribucije itd. Ma fenomenalno je samo to okupljanje istomišljenika. Do sada je bilo tri sastanka i na svakom nas je bilo sve više i više…
  Zbog efikasnosti i kvaliteta akcija koje bi se sprovodile na nivou Srbije, mislim da treba da postoji ta centrala oko koje bi se okupljli i koordinirali. Naravno svaki grad može da se organizuje kako to korisnicima iz tog grada i okolikne odgovara i da organizuje na nivou grada svoje akcije, okupljanja, promocije predavanja i slično…
  Evo to su samo neke ideje od mene, koje bi bilo super sprovesti u delo.

  Pozdrav

  kao odgovor na: Kako izgleda vas linux desktop? #26893
  srdan
  Učesnik

  mozhe DR17 da radi, nije nishta extra zahtevan. to shto ti vidish neke fancy efekte, to su samo serije png slika upakovane u animaciju (kako gif na primer) nishta 3d rendering dzha bu

  Ma znam za animacije, negovovorim ja o tome. Jel si probao na slabiijoj mašini da pokreneš neki modul, kao naprimer flame, ibar, shadow i onda se vidi koliko je zahtevan.
  Inače super su ga zamislili samo da ga završe što pre…
  pozdrav

  kao odgovor na: Kako izgleda vas linux desktop? #26891
  srdan
  Učesnik

  Ovo nije finalna verzija, ali jedan tip sa madpenguin.org tvrdi da ga je instalirao na Vectoru na Pentium II na 266 Mhz i da mu je radilo sve (osim desktopa) tako da bi trebalo da je stabilan vec sada…

  Teško ja imam i DR16 i DR17. Ovaj stari možda radi na tom PII ali novi nema šanse ja samo mogu da ti kažema da trenutna verzija nema šanse da poleti na PII. Inaće preterano je dobar, ovaj novi DR17 naravno ali pošto nije finalna verzija ima dosta nedostataka ali stvarno ovo što sam ja imam i sto sam video prelepo izgleda.
  Kada izađe neka stabilnija verzija ja ću definitivno preći na nju.
  Neki od nedostataka u ovoj mojoj oko 3 nedelje staroj verziji je i to što mplayer neradi u fullscreen modu, ALT+TAB kombinacija takođe neradi i razne druge sitnice….
  A stari, odnosno DR16 takođe može da se fenomenalo dotera i popriličo je brz.

  kao odgovor na: Podesavanje WINE-a #26277
  srdan
  Učesnik

  Ma win4lin je super, super brz, bukvalno podigne win98 za 5 sekundi i netreba ti samba. Sve što sam ja probao letelo je kao zmaj, znači bukvalno dobiješ win98 + raiserfs (mislite o tome 😉 )

  poz

  kao odgovor na: Instaliranje Slack-a 10.1 #24843
  srdan
  Učesnik

  Ja mislim da nije lose imati MPlayer optimizovan za svoj procesor, mada ko ima iole noviji jaci procesor to nema mnogo veze.

  Apsolutno se slažem, ali pošto je čovek početnik samo predlažem jednostavniji način. Znači ukoliko imaš noviji procesor slobodno možeš uraditi ovako, instalirati već pripremljen paket.

  Ja licno vises volim da kompajliram sve sto je moguce kompajliram sam, sam mojim CCFLAGS. Pa prva stvar po upgrade-u distribucije je rekompajliranje kernela, zar ne?

  Da upravo tako. I ja radim isto kad god je to moguće…
  A rekompajliranje kernela je prva stvar, instalacija Gnome-a će biti druga a instalacija nVidia drajvera treća stvar od verzije Slack-a koja doće posle 10.1 😉

  Pozdrav

  kao odgovor na: Instaliranje Slack-a 10.1 #24841
  srdan
  Učesnik

  Za mplayer adresa je
  http://www1.mplayerhq.hu/
  ako negrešim. Ali ja ti predlažem da skoneš do
  http://www.linuxpackages.net
  i tamo skineš mplayer da se nezamaraš kompajliranjem. Takođe skini i slapt-get pa onda svaku instalaciju možeš automatizovati a on proverava i zavisnosti tako da neće biti nikakvih problema.

  Pozdrav 😉

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 128 ukupno)