Mr_Pingvin

Napravljene poruke na forumu

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 540 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • kao odgovor na: Poklon Mandriva Linux 2010.1 PP #84961
  Mr_Pingvin
  Učesnik

  Ovo bi lepo leglo na moj novi quad core i 24″ mon. 64bit, mada može i 32bit kućna je mašina za uživanje i povremenu scan i štampu 🙂

  Hvala Tomo u svakom slučaju.

  kao odgovor na: Lista sajtova sa video tutorijalima #82191
  Mr_Pingvin
  Učesnik

  yep  :biggrin:

  kao odgovor na: Žulja me patika!!! #82080
  Mr_Pingvin
  Učesnik

  Jel ima negde definicija za taj dimkovićizam, pa da se metne na wikipediu. Ovako ni google nema pojma o tome, i to mi je neki prijatelj  :'(

  kao odgovor na: Google Chrome Beta #82330
  Mr_Pingvin
  Učesnik

  Probao sam na Archu i Chromium i Chrome. Meni translate nekad radi a nekad ne, ustvari uspelo mi je samo jednom da prevedem neku stranicu 🙂

  Dosta mi smeta što su fontovi veoma sitni, jedva da vidim šta kucam a ista su podešavanja i na FF i operi gde je prikaz OK. Zanimljivo da kada otvorim neki meni to je pravi odmor za oči. Možda mi nešto fali pošto je ovo minimalna instalacija Arch i XFCE, ili neke opcije ili da stavim druge fontove, nemam pojma.

  Voema mi se sviđa što sve pamti kad se nasilno resetuje, recimo laptop mi se ponekad pregreje i resetuje (treba da očistim hladnjak i ventilator), ali posle boot-a vrati sve kako je bilo čak i neposlatu poruku na forumu.

  kao odgovor na: Malware on Gnome-Look.org #82352
  Mr_Pingvin
  Učesnik

  Na Ubuntu forumima kažu da skripta koja se instalira skida skriptu koja pinguje adresu koja je upisana tamo. E sad jedno filozofsko pitanje, da li je ovo malware ako se svo to silno pingovanje preusmeri na mrske nam MS servere  :D. Šala naravno i svima je ovo za nauk da provere pakete sa nekim arhiverom kad god skidaju sa neproverenih izvora.

  kao odgovor na: Piraterija 74% #82221
  Mr_Pingvin
  Učesnik

  Hehe gde god pomenu MS više od polovine komentara ispod vesti pominju Linux. Ima nas ko pleve  :biggrin:

  kao odgovor na: Žulja me patika!!! #82073
  Mr_Pingvin
  Učesnik

  Čuo sam da natopiš čarape čistim alkoholom i tako nosiš patike pa se lakše razgaze  :p

  kao odgovor na: joooooooooooooooooojjjjj!!! #82037
  Mr_Pingvin
  Učesnik

  PCLOS bi bio idealan distro za mene ako bih uspeo da rešim neke probleme. Sve super radi osim video fajlova. Kod Xine mi secka slika, onako jedva primetno ali dosta iritira kad se prebaci na TV, a kod Mplayer-a i njegovih frontendova zvuk ponekad secne tako što se vrati pola sekunde. Probao sam razna podešavanja, ali nije ništa uspelo. Nemam neku mašinu ali procesor na 2.4Ghz i GF7600 i 2GB ram-a bi trebalo da pusti divx bez seckanja.

  Na laptopu sam probao phoenix edition i isto ima problema sa zvukom, audacious mi je seckao pa sam probao MOC, ali opet isto secka čak i kad ništa ne radim a procesor je oko 10-15%. Video isto secka iako nije neki laptop mp3 bi trebalo da pusti.

  kao odgovor na: Gnuzilla reloading… #82112
  Mr_Pingvin
  Učesnik

  Nadam se da će izaći bar neko novogodišnje izdanje. Znam da sve što ima u Gnuzilli može da se izrovari po netu, ali nemaju svi vremena da rovare, takođe postoje razni strani magazini mada je čitanje na srpskom mnogo prijatnije.

  kao odgovor na: OpenSUSE 11.2 #81908
  Mr_Pingvin
  Učesnik

  Ja sam ga instalirao pre par dana. Ona automatika za particije mi ide na živac i zbunjuje početnike, pored 2 prazne particije on je predložio da shrinkuje najveću particiju i tu napravi cirkus. Meni to ne smeta, ali oni što instaliraju prvi put imaju probleme. Sve što koristim je propoznato kao i uvek a Yast se jako brzo podiže što je pohvalno. Imam mali monitor od 17″ i po defaultu je sve brutalno veliko bar na KDE, mada fontovi mi deluju ok. Ili su Apple-u istelki patenti za onaj subpixel hitting ili su koristili neke trikove. Nisam baš imao mnogo vremena da se igram, ali za sada nije bilo problema.

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 540 ukupno)