Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › OpenSUSE 11.2
- This topic has 19 одговора, 12 гласова, and was last updated 15 years раније by dare023.
-
АуторЧланци
-
21. новембар 2009. у 5:09 pm #81908Mr_PingvinУчесник
Ja sam ga instalirao pre par dana. Ona automatika za particije mi ide na živac i zbunjuje početnike, pored 2 prazne particije on je predložio da shrinkuje najveću particiju i tu napravi cirkus. Meni to ne smeta, ali oni što instaliraju prvi put imaju probleme. Sve što koristim je propoznato kao i uvek a Yast se jako brzo podiže što je pohvalno. Imam mali monitor od 17″ i po defaultu je sve brutalno veliko bar na KDE, mada fontovi mi deluju ok. Ili su Apple-u istelki patenti za onaj subpixel hitting ili su koristili neke trikove. Nisam baš imao mnogo vremena da se igram, ali za sada nije bilo problema.
21. новембар 2009. у 6:06 pm #81909dukenukem_4dУчесникjosh nisu izbacili Shoutcast Directory
gde u stvari treba da ga izbace ??? oclassic.shoutcast ili takonešto beše 😀
shoutcast se ponekad prikoči jer je opterećen da nije to problem ? mislim da su na novim amarocima popravili 😉
21. новембар 2009. у 6:47 pm #81910LINUSERУчесник^ Shoutcast support is no longer officially included in version 2.2 and above due to licensing issues.
30. новембар 2009. у 10:15 pm #81911zokypokyУчесникJa sam prošli instalirao mu januaru, a i sa ovim ću sačekati,možda dotle srede stvari pa samo uradim update (a i nemam vremena).Koliko vidim na njihovom forumu ljudi imaju dosta problema.
Nego bojim se da su previše iskoračili i da ne počnu kao ubuntu, daj samo da je najnovija verzja , pa šta bude,a mislim da je kde3 trebalo ostavitiMožda, ali mislim da je evolucija u pitanju. Nema razvoja sa Qt3 na dalje, programeri sada rade sa Qt4 pa je ovo možda logičan potez. Ja imam softversku firmu i znam kako je teško raditi jednu te istu stvar u staroj i novoj verziji softvera. To dosta troši resurse firme, a na kraju kad tad svi pređu na novu verziju.
11.2 je Novellov probni balon i hrabar potez. Moram priznati da je tek od 4.3 KDE postao stabilniji i tek od ove verzije rade neke stvari koje nisu do tada radile, a trebalo je da rade. Ovo je dobar eksperiment, ali nemojmo gubiti iz vida onaj komercijalni SLES 11 koji još troši 3.5 KDE. Ovo je priprema za SLES 12 koji će trošiti najverovatnije KDE 4.10. децембар 2009. у 12:01 pm #81912despot77УчесникPrvi utisak i nije baš tako dobar, možda sam previše očekivao…
Instalirao sam na drugom HDD-u openSUSE 11.2 KDE i mislim da se neće tu dugo zadržati…
Prvo me zezao sa rezolucijom, kao prepoznao je 1600:900, što i jest prava rezolucija monitora i kao postavio je tu rezoluciju ali opet sam morao na monitoru startovati automatsko podešavanje, jer je slika izlazila iz okvira sa sve 4 strane…onada sam nakon par minuta imao jedan crash…sve zacrni i vrati se te mi ponudi da pošaljem report… odmah poslije toga mi se u taskbaru više ne prikazuju otvoreni prozori, to jest kad ih minimiziram njih više nema, ajd grafiku je kao prepoznao (ATI x1550), ali od nekih dodatnih efekata ništa, smo se počnu pojavljivati neke horizontalne crte… mrežu je odmah prepoznao, ali font slova na internetu je katastrofa… ostao bih bez očiju za par dana 😎 … a tek kad sam vidio da vuče 1,2GB RAM-a od 2GB raspoloživih ???
Sve u svemu ostajem na Mint-u, besprekorno me služi…10. децембар 2009. у 1:16 pm #81913pingoУчесникPa neznam, kod mene je rezolucija 1680×1050 i radi ok, cak mi se cini da mi je lepsa slika nego na windozi pod istom rezolucijom 😀 . Mozda te zeza drajver za graficku. Font ja mislim da mozes da promenis u pretrazivacu koji koristis. Gledam kod mene, ukljucen mi je Compiz i opera dok ovo kuckam..potrosnja RAM memorije mi ne prelazi 300MB (od 2G koliko ima)
za ovih 20-tak dana nijedan crash, cak mi se cini da se brze podize sistem nego pre…
Nesto se cudno desava na tvojoj masini ???10. децембар 2009. у 8:43 pm #81914dare023УчесникMene nešto zeza štampač, sad sam otkrio (hp laserjet p1005) nekako sam ga poterao na desktopu a na laptopu neće,sve mi se čini da je do kabla ,potpuno su ista podešavanja.
A na laptopu mi se stalno uklučuje blutut,iako ga isključim na dugme.Video sam negde da je bug u pitanju.Sve je ovo radilo OOTB na 11.1,pa sam se tu malo razočarao
Inače nemam većih problema,mada mi se čini da je clean install prava stvar (ja radio update,nemam vremena) ,i u brže se podiže i uopšte brže radi.Valjda će da malo požure sa updejtima11. децембар 2009. у 8:33 am #81915zokypokyУчесникZa P1005 moraš da skineš drajvere. Ako odeš na http://www.openprinting.org/show_printer.cgi?recnum=HP-LaserJet_P1005 videćeš da štampač ima rejting sa dva “pingvina”, odnosno da nije idealno podržan na Linuxu. Ja takve uređaje “široko zaobilazim”, da mi ne bi pravili probleme. Kada kupujem štampač kupujem samo onaj koga Linux 100% podržava i tako izbegavam ove situacije. Ponekada korisnici sami, bez konsultacija, kupe ovakve uređaje i onda naravno ima problema.
Moja iskustva su različita i imam utisak da rad ovih uređaja zavisi od matične ploče i implementacije USB interfejsa. Na nekim računarima jednostavno sve proradi iz prve, a na nekim čak uopšte i neće, ili nakon mnogo muka.11. децембар 2009. у 1:19 pm #81916dare023УчесникZa P1005 moraš da skineš drajvere. Ako odeš na http://www.openprinting.org/show_printer.cgi?recnum=HP-LaserJet_P1005 videćeš da štampač ima rejting sa dva “pingvina”, odnosno da nije idealno podržan na Linuxu. Ja takve uređaje “široko zaobilazim”, da mi ne bi pravili probleme. Kada kupujem štampač kupujem samo onaj koga Linux 100% podržava i tako izbegavam ove situacije. Ponekada korisnici sami, bez konsultacija, kupe ovakve uređaje i onda naravno ima problema.
Moja iskustva su različita i imam utisak da rad ovih uređaja zavisi od matične ploče i implementacije USB interfejsa. Na nekim računarima jednostavno sve proradi iz prve, a na nekim čak uopšte i neće, ili nakon mnogo muka.Ta dva pingvina su u mom slučaju značila da je sve radilo kako treba.Drajver sam skinuo kad sam instalirao suse pre oko godinu dana i radio je sa njim sve dok nisam video da ne štampa vertikalne ivice u tabelama,tada sam preko hplip-a ponovo dodao printer i sve je bilo ok.
Inače na desktopu sam pokrenuo preko hp-ijs drajvera i radi ok, a na laptopu sve isto , ali neće .Ono što je zaniljivo je to da kada se uključi štampač, a priključen je na laptop ne radi kako treba (treba da zavrti dva puta,a zavrti samo jednom)
lpq daje da je hp lasrjetp1005 ready,sve je ok ali ne štampa
A i čovek bi pomislio da će ono što radi raditi i dalje, a kad dođeš u ovakvu situaciju počneš da razmišljaš o kupovini windoze11. децембар 2009. у 9:01 pm #81917dare023УчесникReinstalirao sistem i sve radi kako treba,ako ne računamo da moram svaki put da isključujem blutut O0
Posle prepoznavanja štampača terba ga ubrisati,pa hp-setup (on skine šta treba ) i onda upaliti/ugasiti štampač i to je to -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.