Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › OpenSUSE 11.2
- This topic has 19 одговора, 12 гласова, and was last updated 14 years, 10 months раније by dare023.
-
АуторЧланци
-
14. новембар 2009. у 12:39 pm #11592na12Учесник
Jel isprobao neko ovaj najnoviji OpenSUSE?
14. новембар 2009. у 1:00 pm #81899LINUSERУчесникKao obichan korisnik ,pre svega GNOME okruzenja, za sada ne vidim neke bitne razlike u odnosu na prethodnu v.11.1.
14. новембар 2009. у 1:28 pm #81900MoneoУчесникDeluje ok,ali ja imam problema sa svojim laptopom-HP Compaq 615
Dakle crni ekran posle boot-a nedugo posle ucitavanja acpi modula
Drndao sam se bas dosta oko toga i problem nije SUSE related izgleda je u pitanju kernel 2.6.3x i desava se dakle na svakoj distribuciji koja ga koristi-Karmic Coala,Arch,sada i novi SUSE
Posto imam Radeon graficku pomislio sam da je problem kms koga pojedini distroi imaju ukljucenog,medjutim prosledjivanje parametra radeon.modeset=0 nije resilo nista
Takodje probao sam da podignem sistem sa noapic,nolapic cak i sa nohz=off i jos nekim opcijama i jedino hoce da se podigne sa acpi=off parametrom ali to nije resenje,mislim koji ce mi moj laptop bez power managmenta O0
Googlao sam prilicno i nisam dosao da nicega konkretnog,sem da se zalilo jos ljudi koji imaju moj laptop,a bogami i druge modele-meni se cini da problem pravi acpi i udev kombinacija u novom kernelu,a moguce da je sa tim povezan i kms
Inace bilo koji distro koji koristi kernel verzije 2.6.2x radi bez problema(npr Slackware 13,Debian Lenny,PCLOS,prethodna verzija Ubuntua 9.04….)14. новембар 2009. у 10:04 pm #81901sinansakicУчесникJa još nisam tek sam pre 5 minuta preuzeo novi suse dvd verziju
15. новембар 2009. у 2:28 pm #81902radakУчесникEvo ja ga probavam, i kao uvjek sam zadovoljan sam istim.
Muku sam namucio dok sam podesio pppoe konekciju, kod nijedne distribucije ovo nije teze odradjeno. Na gnom postoji network menadzer pa sam uspio iz njega nekako, a na kde je nocna mora ali sad radi.
Ne znam kako da instaliram drajver za graficku Nvidia gf 8600 uvjek me salje da skinem drajver sa sajta (kao skinuo sam ga sa marsa).
Znaci instaliram drajver koji sam skinuo sa sajta nvidia 190.42 itd, mislim da je najnoviji, i izlogujem se, ugasim graficko okruzenje, i pokrenem instalaciju sa sh NVIDIA itd.
Prvi put mi kaze da nisam instalirao neki GCC, ja instaliram.
Drugi put kaze da nemam make, ja instaliram.
Treci put kaze da skinem ponovo drajver ima nekakav konflikt i da procitam uputstvo sa sajta itd..Postoji li neki laksi nacin da instaliram drajver na suse za svoju graficku kartu? Ovo je jedina distribucija na kojoj to nisam uspio.
Posto imam dual boot sa win7, kad se iz suse-a vratim u win7 nemam zvuk. Ovakav problem imam i sa Ubuntu-om.Jos jedno pitanje posto sam sad na KDE, da li je iko od KDE korisnika uspio da nastima 5.1 zvuk?
Nasao sam kako da instaliram drajver za graficku:
http://en.opensuse.org/NVIDIA
ovako mi nesto trebalo……. ::)16. новембар 2009. у 4:06 pm #81903dare023УчесникSad sam pustio torent,videćemo.11.1 mi radi sasvim ok,mada hoće bez razloga da isključi vireles, ili da ga ne uključi prilikom podizanja sistema, pa mora restart
16. новембар 2009. у 9:15 pm #81904RiSKУчесникJa se igrah 2 dana za Suzom i malko sam se razocarao…
Mislim, nema nikakav problem koji bi zahtevao ne-znam-kakvu filozofiju da se zaobidje, ali ipak ima nesto sitnih insekata. Ocekivao sam da ce ispresovati, prepeglati baciti vise insekticida.U svakom slucaju, ima oS sta da ponudi.
16. новембар 2009. у 11:44 pm #81905dukenukem_4dУчесникpostali smo mlogo zahtevni bre 😀
radi copy radi paste , diskovi i vesa ,šta nam više treba 😀17. новембар 2009. у 6:37 pm #81906dare023УчесникJa sam prošli instalirao mu januaru, a i sa ovim ću sačekati,možda dotle srede stvari pa samo uradim update (a i nemam vremena).Koliko vidim na njihovom forumu ljudi imaju dosta problema.
Nego bojim se da su previše iskoračili i da ne počnu kao ubuntu, daj samo da je najnovija verzja , pa šta bude,a mislim da je kde3 trebalo ostaviti21. новембар 2009. у 12:12 pm #81907LINUSERУчесникNa Amaroku 2.1.1 josh nisu izbacili Shoutcast Directory, pa mozete da se oporavite od pucanja Abiword-a, greshaka u KWordu,.. itd, uz “Dudo ja te volim ludo…”by Luis.
O openSUSE volimo te ludo!!!
PS. Za Shoutcast – isti trik kao kod Ubuntu-a.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.