Guster

Napravljene poruke na forumu

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 204 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • kao odgovor na: Koj linux u kancelariji ? #81165
  Guster
  Učesnik

  Дебиан 4 на 2 рачунара у фирми ради годинама без проблема. Мрзи ме да инсталирам нови, кад и на овоме ради све што треба. Стабилни Дебиан је моја препорука. Кад га једном скоцкаш, више не треба ништа да радиш на њему.

  kao odgovor na: MIR BOZIJI! HRISTOS VOSKRESE! #77850
  Guster
  Učesnik

  Χριστός ἀνέστη! Ἀληθῶς ἀνέστη!

  kao odgovor na: instalacija kodeka za mp3 #77111
  Guster
  Učesnik

  prijatelju slab sam s ćirilicom Cheesy Cheesy Cheesy

  http://www.crosign.com/hr/cirilica-latinica-konverter

  kao odgovor na: Pitanje, a i komentar za Linux korisnike #76351
  Guster
  Učesnik

  Porazmislite o onom što sam rek’o.

  Размислили и слажемо се. Ја сам углавном ћутао док нисам ништа знао, трудио сам се да се сам снађем, поставио бих понеко питање кад бих имао проблем, а после сам се се сваки пут трудио да почетнику све нацртам. Већина није. Треба мало више добре воље, слажем се, али свако треба и сам да се мало више потруди. У чему је практична разлика између Лина и Вина? у томе што ти Вин дође преинсталиран на рачунару који купиш, све стандардно подешено, па ти објасне како се пали и гаси и како да користиш основне програме. Кад имаш неки баналан проблем, одеш код друга или комшије или колеге из фирме, који имају исти ОС па се снађеш. Да добијеш Линукс на рачунару и да сви користе Линукс, било би исто. Није Линукс ништа тежи и компликованији. Док нам га не буду уваљивали са сваким новим рачунаром, мораћемо сами да се сналазимо, а нешто ми се чини да нас је све више и више.

  Апелујем да се не правимо много паметни, него да помажемо колегама почетницима кад год можемо.

  Амин.

  kao odgovor na: Srecna nova godina #74784
  Guster
  Učesnik

  kao odgovor na: Razmisljam o promeni distribucije…Ubuntu ili Fedora #74231
  Guster
  Učesnik

  Чисто субјективно гледање и лично искуство: Са сваком Федором сам имао неки проблем на потпуно различитим конфигурацијама и никада нисам отишао даље од инсталације, пробе пар дана и на крају брисања. Са Убунтуом од верзије 7.04 немам никаквих проблема и све ради на 3 различита рачунара (са хардвером не млађим од 2006.). Не мора да буде правило, нисам се превише трудио да ми Федора проради 100%, али искуство може да користи.

  Иначе, ја сам присталица експериментисања, па ко воли нека проба и сам одлучи шта му одговара. Мени је мало досадило – раде ми Убунту и Дебиан одлично, па се и не јављам много на форуму јер немам шта паметно и ново да кажем.

  kao odgovor na: Drajveri za Linux #72420
  Guster
  Učesnik

  Sta ako ja instaliram Linux a drajveri mi ne rade ili ih i nema. Bilo bi cisto gubljenje vremena ponovo instalirati Win

  Dual boot. Можеш да инсталираш Линукс на посебној партицији и да оставиш Вин, па приликом подизања система бираш који ћеш да подигнеш. Ако ти се неки Линукс дистро не свиђа, можеш да га обришеш и пробаш други. У сваком случају, прво пробај неку live дистрибуцију без инсталације.

  kao odgovor na: Drajveri za Linux #72416
  Guster
  Učesnik

  Питање није глупо, али је уопштено и на њега не можеш добити прецизан одговор. За већину ствари које си набројао не треба да скидаш драјвере јер су већ уграђени у кернел. Најбоље је да скинеш неки live дистро и да га пробаш без инсталације, па да видиш шта ти од хардвера одмах ради а шта не. Само модем може (али не мора) да буде проблем, а остало би требало да ради.

  kao odgovor na: Offtopic tema o offtopic-u – bez offtopic-a molim! #72306
  Guster
  Učesnik

  Тачно је да баук offtopic-a кружи овим форумом, али нисам за увођење диктатуре.

  kao odgovor na: problem konfigurisanja internet konekcije #71618
  Guster
  Učesnik

  Ту је изгледа ствар само у конфигурисању мреже. Не знам напамет шта би тачно могло да буде. Предлажем да дигнеш live PCLOS и погледаш у контролном центру како је конфигурисана мрежа, а онда исто то препишеш на инсталираном дистроу. Требало би да ради.

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 204 ukupno)