Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › PCLinuxOS › problem konfigurisanja internet konekcije
- This topic has 6 одговора, 4 гласа, and was last updated 16 years, 3 months раније by sipe.
-
АуторЧланци
-
11. август 2008. у 9:33 pm #10301sipeУчесник
nakon visemesečnog ispitivanja linux OS, tridesetak live cd, i odluke za PSlos, pojavio mi se prvi za sad nerešiv problem :D..naime, konfigurisanje internet konekcije je išlo bez problema sa svim live cd koje sam koristio. Koristim Wirelees. Po instaliranju PslinuxOS(gnome) nisam mogao da naravim konekciju, Da bih proverio da li sam nešto zeznuo ili da mi nije operater CRKO, ponovo pokrenem live cd i pslos i mandrivu i ubuntu i fedoru9 i sve sljaka normalno. Zatim sam instalirao mandrivu na hard i ista priča isti problem…..Vratio sam PSlinuxOS na komp ali ista prica,nece. u medjuvremenu kad mi treba net, koristim live cd. LJUDI u cemu je fora? UNAPRED HVALA
12. август 2008. у 6:44 pm #71617sipeУчесникjel ima neko resenje ^-^ ^-^????
12. август 2008. у 8:34 pm #71618GusterУчесникТу је изгледа ствар само у конфигурисању мреже. Не знам напамет шта би тачно могло да буде. Предлажем да дигнеш live PCLOS и погледаш у контролном центру како је конфигурисана мрежа, а онда исто то препишеш на инсталираном дистроу. Требало би да ради.
13. август 2008. у 9:29 pm #71619DeadRingerУчесникjel ima neko resenje ^-^ ^-^????
Ima resenja sigurno ali sta da ti kazemo kada si dao malo podataka. Znaci, napisi koja je mrezna, kako si konfigurisao mrezu kada ti je radila, tip adrese (dinamicka, staticka).
15. август 2008. у 11:49 pm #71620sipeУчесникNvidia nforce mrezna karta. Staticka IP adresa. KOnfigurisem svaki put potpuno isto…ukucam IP adresu, subnet mask, gateway, zatim konfigurisem protokol(point-to-point preko mrezne karte) upisem user name i password i to je to. Prepozna mrezu, i ides na web, ali problem nastaje kad instaliram Live cd na hard i to bilo koji distro. Evo danas sam pokusao da instaliram Mandirvu Powerpack i sto sranje (nece). Uspeo sam da je NATERAM da prepozna mrezu da se logujem ali NESTO mi blokira protok, i nemogu da idem na web niti da koristim SYNAPTIC..Sa svim live cd koje sam upotrebio sve se ponasa savim normalno i sve sljaka kako treba…NEVEROVATNO..sad cu da probam sa drugim racunarom koji ima istu mreznu
16. август 2008. у 6:01 am #71621GorankxУчесникAko nema protoka proveri da li imas ovlascenja da koristis net tj u kojim se korisnickim grupama nalazi tvoj nalog.Mozda problem nastaje kad napravios user-a.Tako je kod mene bilo da imam protoka ka se konektujem kao root a kad se konektujem kao guest onda nemam protok tj ponasa se isto kao i da nije na netu iako stoji da je konektovan.Mozda samo treba da izmenis grupe tj da dodas sebe u neku od grupa(mozda dip,dialout,www-data ili tako nesto).
16. август 2008. у 8:33 pm #71622sipeУчесникO0 O0 O0 O0 to je to, Gorankx ………HVALA
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.