Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Zasto Linux nece ici u dobrom pravcu
- This topic has 199 одговора, 24 гласа, and was last updated 19 years раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
16. август 2007. у 10:39 pm #59716
dukenukem_4d
Учесникmnogi mu slepo veruju
Ma ne verujem ja nikom,odavno
zato imam firewall iako sam iza nat-apa dobro,ne bash nikom,to je prejaka rech ….. 🙂
e, foxbunny,da li mozemo da ochekujemo promenu potpisa u FreeBSD?
16. август 2007. у 10:53 pm #59717foxbunny
Учесник[quote] mnogi mu slepo veruju
Ma ne verujem ja nikom,odavno
zato imam firewall iako sam iza nat-apa dobro,ne bash nikom,to je prejaka rech ….. 🙂
e, foxbunny,da li mozemo da ochekujemo promenu potpisa u FreeBSD?
[/quote]
Nisam ni mislio na tebe, nego na ljude koji su komentarisali na LKMLu i KernelTrapu. Anyway, promena potpisa ce biti u Arch + FreeBSD. Samo da podignem KDE, ovaj Lynx me bas smara. 🙂
Nego, ono. Sve je ovo zbog sexa. I need to get laid, sigh. 😀
16. август 2007. у 11:30 pm #59718LYb
УчесникUf… ja se ozbiljno nosim mislju da nabavim jednu masinu za vindozu… jednostavno, posao ne mogu da obavljam na linuxu, pa to ti je… a pokusavao sam i pokusavao. Jeste, ima “najbolji RAW plugin na linuxu” za GIMP, cuveni ufraw, ali toliko je dobar da bolje i da ga nema. GIMP, ma sta mnogi pricali NE moze da zavrsi posao i na kraju, ono najgore: Canonov DPP (Digital Photo Professional, program za obradu cr2 (RAW) fajlova) ne postoji na linuxu niti ce ikada. Dakle, ili Mac ili vindoza, a sudeci po cenama, izbor je vise nego ocigledan.
Ah da… brze rade Photoshop CS2 i DPP pod vmware-om, nego GIMP+ufraw. Uz to ova potonja kombinacija toliko unakazi fotografiju, digne sum i razbije kontraste, da je to sramota.
Digitalna obrada fotografija, u smislu agencijskog posla, jednostavno nema alternativu u linux/unix svetu :/
17. август 2007. у 12:19 am #59719RiSK
УчесникZa profesionalnu obradu, stvarno nema kvalitetnog softvera.
Probaj program “Pixel Image Editor” ako već nisi (ex Pixel32)
http://www.kanzelsberger.com/pixel/Ja ne mogu da sudim o kvalitetu obrade, ali ljudi koji se razumeju kažu da je dosta dobar. Za neku amatersku/poluprofesionalnu upotrebu može da prodje.
17. август 2007. у 12:28 am #59720foxbunny
УчесникMa kakvi. Ako zelis vrhunski kvalitet, PS je jos uvek neprikosnoven. OSS je jos uvek za ljude koji stvarno zele da uloze herojski napor i da postignu 95% onoga sto moze PS (ne racunajuci neke egzoticne poduhvate).
BTW, cuo sam da MacOS moze da se nabavi i onako… ispod tezge, ali radi samo na Intel procesorima (mada, mozda sam se zajebao za to oko procesora).
17. август 2007. у 1:48 am #59721BrokeBody
Учесникcuo sam da MacOS moze da se nabavi i onako… ispod tezge, ali radi samo na Intel procesorima (mada, mozda sam se zajebao za to oko procesora).
Ako nije PPC procesor, radice i na AMD-u. 🙂 I naravno da moze da se nabavi ispod tezge na bilo kojem warez sajtu ili slicnim mestima. Isto kao sto moze i Win.
Moja preporuka
http://www.warez-bb.org/😀
17. август 2007. у 1:51 am #59722BrokeBody
УчесникProbaj program “Pixel Image Editor” ako već nisi (ex Pixel32)
http://www.kanzelsberger.com/pixel/Na Ubuntu Forumima kazu da je strasno buggy pod Linuxom, mada je meni na Winu radio super, ali ne mogu da sudim o njegovoj usluznosti, jer se ne razumem u to.
Elem, i ako bi mogao da mu prodje, fali mu jos Canonov DPP. 🙂
17. август 2007. у 2:17 am #59723foxbunny
Учесник??? O čemu vi to?
17. август 2007. у 2:25 am #59724BrokeBody
УчесникO tome kako ti nece biti nista od upada u bunar, ako se uporedi sa upadima IRC-era.
17. август 2007. у 2:27 am #59725dukenukem_4d
Учесникexactly!
eh ,da zaboravio sam 6881 🙂 🙂 🙂
i nezaobilazni 6000 hint: X X X >:D
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.