Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Zasto Linux nece ici u dobrom pravcu
- This topic has 199 одговора, 24 гласа, and was last updated 19 years раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
17. август 2007. у 7:20 am #59726
Анонимни
Гостre:foxbunny
Ma kakvi. Ako zelis vrhunski kvalitet, PS je jos uvek neprikosnoven. OSS je jos uvek za ljude koji stvarno zele da uloze herojski napor i da postignu 95% onoga sto moze PS (ne racunajuci neke egzoticne poduhvate).
BTW, cuo sam da MacOS moze da se nabavi i onako… ispod tezge, ali radi samo na Intel procesorima (mada, mozda sam se zajebao za to oko procesora).
————–Evo adrese “buvljaka” gde sam skinuo MacOS za Intel, odnosno bolje mu pashe AMD64 ( treba sse2 inst. ):
http://www.torrentz.ruLako se nalazi – prelista se nekoliko stotina artikala i to je to! Ja sam ga uzalud skidao – moj AMD slabashan za njega…
17. август 2007. у 7:24 am #59727Анонимни
ГостZaboravih verziju: Uphuck 10.4.9 v. 1.4a ( jos se nisam rasanio ) 😮
17. август 2007. у 7:46 am #59728dejanium
Учесник64bitni AMD ide na mac, vec sam objasnjavao ranije da za njega postoji zakrpa i dosadilo mi je da ponavljam pricu o mac-u i pc-u 😮
opet babe o ustipcima, cs, ps, gimp, pie … ???
a linux nece ici u “dobrom pravcu” dok ne usvoji zajednicke pravce razvoja i standarde, dok se ne unificira. :'(
jedina, mada ne potpuna unifikacija je graficko okruzenje, sve ostalo je kako se kome svidi i kako ko misli da treba da izgleda sistem.17. август 2007. у 8:15 am #59729nowave
УчесникAko se Linux unificira, a pod tim i graficko okruzenje, gubi sigurno vise od 50% sebe!
17. август 2007. у 8:55 am #59730dejanium
Учесникa ovako gubi x% zastupljenosti.
nisam mislio na graficka okruzenja, daleko bilo da sve distribucije imaju identican vizuelni izgled.17. август 2007. у 8:57 am #59731nowave
УчесникNisam ni ja mislio samo na graficka okruzenja, ali svaka standardizacija dovodi do smanjenja mogucnosti izbora, to joj je i cilj, a GNU/Linux upravo to cini onim sto jeste, i sto ga svi tako volimo 🙂
17. август 2007. у 9:26 am #59732dejanium
Учесникpogresno shvatas standarzaciju. standardizacija te ne upucuje na jednog proizvodjaca, vec ti daje mogucnost izbora izmedju vise proizvodjaca, a tvoje je da izaberes tebi najpovoljnije ili najblize resenje… prenesi to na linux pa vidi sta te obavezuje i gde ti je sloboda izbora koja zadovoljava tvoje potrebe.
17. август 2007. у 9:40 am #59733nowave
УчесникNije stvar u proizvodjacima, stvar je u samom proizvodu. Ako se standardizuju odredjene stvari, manje vise nije vazno koji je proizvodjac, ako je porizvod po standardu. Ako postoji samo jedan standarad za odredjeni proizvod onda tu bas i nema nekog izbora, zar ne, pod uslovom da ga se svi proizvodjaci pridrazavaju? Naravno da je potrebno dati odredjene smernice, jer sada postoji mnostvo raznih stvari koje nove korisnike samo plase. Potrebno je naci neku zlatnu sredinu, ali to je veoma tesko. Mislim, ko je u stanju da kaze e ova tri fajlsistema su dobra, i oni mogu, ili ova dva tipa paketa cemo podrzati, ostale necemo,…
17. август 2007. у 10:10 am #59734dejanium
Учесник… ako ti nedostaje neki program na tvojoj distribuciji , kodek ili slicno a ima ga za 15 drugih distribucija, moci ces da ga skines i instaliras na svoju bez problema … i slicne trivijalne stvari.
17. август 2007. у 10:15 am #59735nowave
УчесникE, ali zasto bi drugi distroi to imali, ako nije po standardu? I ko kaze da ce instalacija ici bez problema?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.