Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › zasto koristimo slackware, ili kako me gnuzilla naterala da se zapitam???
- This topic has 75 одговора, 21 глас, and was last updated 17 years, 8 months раније by
rodsmirnoff.
-
АуторЧланци
-
29. новембар 2006. у 3:51 pm #49643
kosmi
УчесникDzejBob i njegova kilotona argumenata. On kao da ne postavlja pitanje, već udara pečat u formi pitanja svog ličnog uverenja. Gotova priča u startu. On zna.
Proglašavanje Ubunta kao “sekte”, GNU pokreta kao “sekte”, Linuxa kao “sekte”, buržujstvo kao “sekte”, manjina je “sekta”, Windsows je “legat sekte”, a mom komšiji nek crkne krava. Amin ili “Let it be”. Baš je svejedno.
Ja ličim na ono što liči na mene. Tu i tamo.30. новембар 2006. у 1:09 pm #49644jboban
УчесникJel´ tebi jasno da ima perverznjaka (kao što sam ja)
Jeste, savršeno. Ali onda ja nisam shvatio suštinu. Linux doživljavam kao OS koji treba i širi se medju ljudima koji su moji komšije, prijatelji, poznanici, a uz to normalni, idu u prodavnicu, kupuju hleb i mleko, gledaju TV, dišu vazduh i piju vodu (ponekad vatrenu 😉 ), dakle, za široke narodne mase. Nikako ga ne doživljavam kao zabavu nekolicine osobenjaka, čudaka, “perverznjaka” i sl. koji će se odreći tekovina civilizacije, pa makar to bili miš i grafičko okruženje, a zamišljati da žive u vigvamu, kamenom oblutkom pale vatru, ponašaju se van civilizacijskih normi, voze suprotnom stranom ulice, dajući sebi za pravo da sude o tome da li to u tom trenutku ugrožava bezbednost ili ne, dakle ljudima koji sebe smatraju Bogovima.
Poštujem pravo na različitost, nemam ništa protiv perverzija (dapače :p), ali imam protiv toga da se to nameće kao opšte prihvatljiv stav.
Windows, kakvim god da ga smatramo, koristi neuporedivo veći broj ljudi i nemojmo se zavaravati da i on nema dobrih rešenja, pored poznatih loših, pa zbog toga biti protiv svega što liči na njega. Miš i grafičko okruženje i nije Windows novotarija, već preuzeta kao dobro rešenje.
Ostala razmišljanja iz malog mozga ne bih komentarisao.30. новембар 2006. у 1:32 pm #49645djux
УчесникSustina linux-a je pravo na izbor ! Svako treba da koristi ono sto voli, bilo da je to distribucija tipa Mandriva, SuSE … ili Slackware, Debian, Gentoo … Ne zelim da koristim tudje ideje vec da svoje sprovodim u delo
…………… FREEDOOOOM………………..30. новембар 2006. у 2:01 pm #49646dejanium
УчесникSustina linux-a je pravo na izbor ! Svako treba da koristi ono sto voli, bilo da je to distribucija tipa Mandriva, SuSE … ili Slackware, Debian, Gentoo … Ne zelim da koristim tudje ideje vec da svoje sprovodim u delo
…………… FREEDOOOOM………………..upravo tako, besmislene su sve rasprave tipa ovaj linuks je bolji od tog, svako ima izbor pa ko sta voli!
30. новембар 2006. у 3:20 pm #49647kosmi
УчесникTako bre jbobane i drugari, OPUŠTENCIJA. Jeste da je pod pritiskom, ali…
>:( 🙂 😀 ^-^ 😉 O0 😡 🙁 😮 ??? ::) :- :'( >:D 😎 😮 :p :redface: :biggrin:23. јун 2007. у 11:07 am #49648rodsmirnoff
УчесникTEMA: Zasto koristim SLACKWARE?
Imam PIII 733MHz, 256MB RAM, GeForce2 32MB.
Nisam hteo vise da koristim WindowsXP jer imam 24h net i mnogo puta sam se budio gledajuci crni ekran i instalirajuci ispocetka Win jer sam imao napade. Resio sam i to posle desetina isprobanih firewall-ova i AntiVIRUSA.
SUSE 10.1 – Uspesno iz prve instaliranje posle oko 1:40h bez podesavanja. Svi su rekli SUSE je za pocetnike, ali sporo s obzirom na masinu. Windows brze radi.
KNOPPIX – Uspesno iz prve instaliranje bez podesavanja, oko 40min. Svi su rekli KNOPPIX je za pocetnike, malo brze radi. Ni on nije radio brzo kao Windows.
RedHAT 9.0 – Starija verzija, instalacija oko 35min, valjda radi brze na starim masinama… Stari interface KDE3.2, ni on ne radi nesto brzo.
Debian 3.1 – Nisam uspeo da ga pokrenem posle instalacije.Razocarenje u LINUX, trom sistem…
SLAX – osakaceni LiveCD na bazi Slackware. Koje je to iskustvo! Brz, lagan, prepozna sve komponente, nema podesvanja, moze i na HDD i to za 10-15 minuta!
Slackware 11.0 – Instalacija 30-tak minuta, brz, lagan, svaki program radi posle kucanja installpkg i plus ne cekam kao kod RPM paketa 5 minuta da mi kaze da nema lib taj i taj i da ne moze da se instalira…
VECTOR linux – Jos brza instalacija, funkcionalan, dosta programa.Probao sam i fedoru7, sporo na PIII, ali je lepa, probacu Ubuntu svakako, posle ovoliko stranica rasprave, cekam Slackware 12.0 final jer obecava.
Sve sto sam naucio o linux, naucio sam koristeci Slackware i nije mi problem bilo koj distro sada da koristim i podesim ako ima problema.
Toliko o tome zasto koristim Slackware i sve sto je na bazi Slackware-a,
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.