Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › zasto koristimo slackware, ili kako me gnuzilla naterala da se zapitam???
- This topic has 75 одговора, 21 глас, and was last updated 17 years, 5 months раније by rodsmirnoff.
-
АуторЧланци
-
27. новембар 2006. у 1:30 pm #49633MilancheУчесник
@Seleuk
OK, ok!!! Debian je super distro! Ja nisam rekao nista protiv njega…
Ali Ubuntu, je isto veoma dobar, i to ne moze da se porekne… Onda… Ko ti je rekao da Ubuntu moras stalno da reinstaliras… To je tvoj izbor… Mozes da imas ako oces i Dapper koji je LTS, a mozes da imas i Edgy… Tvoj izbor…
27. новембар 2006. у 3:29 pm #49634kosmiУчесникProbao sam desetak distroa. Instalirao Ubuntu 5.10, pa 6.06, ovaj Edgy baš i neću. LTS me sluša bez pogovora od jula do dan danas, hoću da vidim gde mu je kraj. Čim izadje Debian biće to novo otkrovenje. Fedora lepotica. SlacKware sado-mazo. Nisam mazo, a ni sado, klik ovamo, klik onamo, N°1 na DistroWatchu. Sasvim zasluženo. Fedorica me mami, ubava je nekako, ali ipak mora da polomi još par štikli. Što se duže čeka gušt mora biti veći. Onda ću je Ubuntuvati.
27. новембар 2006. у 9:45 pm #49635MoneoУчесникI Debian Sarge je bio odlican,samo sto sam ga ja nabavio relativno skoro,a s obzirom da je je izasao pre skoro dve godine imao je prilicno mator softver za moj ukus…
Eh ali koliko je to softvera bilo na dva dvd-a(respect!)-kao sto sam rekao,sve mi se nesto cini da ce Debian Etch (verovatno)biti moj default linux distro,i verovatno bez potrebe da probam bilo sta drugo(dobro mozda SuSE 10.2)
PoZ!28. новембар 2006. у 12:02 am #49636MladenIsakovicУчесник[b]Seleuk[/b]
sve mi se nesto cini da ce Debian Etch (verovatno)biti moj default linux distro,i verovatno bez potrebe da probam bilo sta drugo(dobro mozda SuSE 10.2)UAA, izdajniče roda svog
28. новембар 2006. у 12:43 am #49637zchiraУчесникsve mogu da prihvatim, ali da neko sa slacka predje na SUSE mi je totalno neshvatljivo (suse je najsporiji distro…i previse windows-like)….
28. новембар 2006. у 10:33 am #49638MoneoУчесникOvaj pa nije bas tako…..
Serija 10.x je znatno poboljsana u odnosu na 9.2 i 9.3 izdanja koje sam imao prilike da koristim jedno duze vreme
I dok je u verzijama 9.2 i 9.3,koji su zaista znale da se vuku i to stoji, bilo “radi ovo” ne radi ono” u seriji 10.x takvih problema nije bilo uopste sem par sitnica,sem ako izuzmemo kiks sa bug-om u Zen-u u verziji 10.1
Ono sto hocu da kazem je da su napredovali otkako se i community ukljucio aktivno u razvoj,i da su mnoge stvari popravljene i sredjene,a naravno i poboljsane-narocito verzija 10.1 koja je,meni radila savrseno(Yast preko koga sve radi kao podmazano,sto nije recimo bio slucaj sa serijom 9.x,pa je znacajno ubrzan i boot i sam pomenuti yast),ako izuzmemo onaj bug koji je kvario sve to(anway,izasla je verzija 10.1 remaster gde tih problema nema),pa kontam da se v10.2 zaista biti izuzetan distro-no videcemo…..
A sto se tice sproce-nije SuSE toliko spor-malo tromije se ponasa Yast,sada se boot-uje brzo,iako se pre dizao kao gladna godina,a sto je najvaznije radi izuzetno stabilno-to je jedini distro koji mi se pored Slack-a nije zakucao ni jednom….
Slaba tacka SuSE-a je,po meni, package managment,tacnije update preko neta koji ne funkcionise bas sjajno,a tome mnogo doprinosi nova Zen alatka koja je po meni zesce sranje(spoooooro brate i nestabilno),te vidim SuSE korisnici moraju da pribegavaju alternativnim resenjima kao sto su odlicni Smart(bice ukljucen u “paket” u v10.2),pa yum i apt sto je malo bzvz za prilicno kompletan distro
PoZ!
P.S. Slack ne mrda nigde to budite uvereni 🙂
Tek kada nadjem dostojnu zamenu,onda ce mozda i biti zamene-dotle,imam drugu particiju na kojoj vrtim svasta,pa ako se nesto pokaze odlicnim-e onda….28. новембар 2006. у 10:42 am #49639MoneoУчесникE i jos da se nadovezem….
Slazem se da je zauzece resursa u SuSE-u u pocetku ogromno-ali jbg to je ceh koji moraju da plate takvi distro koji su namenjeni za svakoga i bez ogranicenja(mislim pre svega na pocetnike)i kojima je u startu ukljuceno sve od servisa u fazonu da ce svakom trebati ovo ili ono….
To medjutim moze se sredi-iskljuce se npotrebne stvari preko Yast-a-recimo ja sam iskljucivao ISDN i Bluetooth koje ne koristim,pa NFS i Sambu(ne planiram umrezavanje,vec imam masinu za desktop),i jos puno gluposti koje meni licno nisu trebale….
E posle toga se vec dobije i primetno ubrzanje-oslobodi se skoro 200MB memorije i sve funkcionise bez problema….29. новембар 2006. у 1:03 am #49640jbobanУчесникsve mogu da prihvatim, ali da neko sa slacka predje na SUSE mi je totalno neshvatljivo (suse je najsporiji distro…i previse windows-like)….
I dalje pričaš bez argumenata. Evo još jednom da ponovim pitanje: Zašto je loše biti “windows-like”?
29. новембар 2006. у 6:48 am #49641kosmiУчесникZašto je loše biti “windows-like”?
Jel´ tebi jasno da ima perverznjaka (kao što sam ja), kojima je blago rečeno muka od multicopy Win95 look praktikanata, hoćemo bre nešto novo, moderno, pa makar po cenu lošije funkcionalnosti.
Razumete li potrebu ljudi da sagrade kuću u obliku vigvama, zgradu oblika piramide, voze suprotnom stranom bulevara (ako ne ugrožavaju bezbednost i nisu Englezi), jeste li čuli za maštu i umetnost, potrebu za drugačijim rukovanjem, za drugačijim afinitetima ljudi, ne zato što to tako treba jer je šatro bolje, već zato što se tako hoće svojom voljom, ničim potisnutom kao što je Win diktatura oduvek bila. “Ko s đavolom tikve sadi…,” ili
“Nervoza je posledica nerazumevanja tuđih potreba i frustracija” ili “Inicijativni odbor samoinicijativne inicijative = depresija”. Sloboda izbora je prva i osnovna doktrina svakog slobodoumnog čoveka i to ja tako shvatam i u Linuxu, a potrebu ljudi za tamnicom sa jednim jedinim prozorom i rešetkama na njemu, i gore i dole i levo i desno i napred i nazad, a brate i oktagonalno je baš trivijalno za bilo koji vid rasprave.
Ajde bože preseci nam ti ako možeš, mi se stalno i iznova igramo. Eh, šta ti je život? Živa vatra, koja se nikada u potpunosti ne ugasi, a da nije slobodna Mars i Mesec bi sasvim mirno spavali. Dakle, pundravci dolaze, moj trip je vaš, ne samo vaš nego i moj. Jeste li čuli da odlaze i odlaze?..a verujte doći će, kad tad po svoje. Ja sam sam u svom kavezu, a vi?29. новембар 2006. у 8:04 am #49642dejaniumУчесникmalo nedostaje da diskusija dostigne nivo “moj tata je jaci od tvog tate”. ???
da prosirim i doradim jedan od predhodnih odgovora ( zaboravio sam ciji je :redface: i izvinjavam se ) uporedivsi OS sa motorima.
– win je kao popularna marka japanskih motocikla, svi ga voze i kome treba i kome ne treba, stvar prestiza. vozaci ga voze kod majstora kad se pokvari.
– linux (sve distribucije ukljucujuci i “sektu”, iskljucujuci slackware ) je kao standardni harli dejvidson, voze ga i naknadno budze ljudi koji su slobodni duhom i zele nesto novo i drugacije. sami popravljaju svoju masinu, ponekad pozovu boljeg majstora od sebe.
– slackware je ka coper, sam ga podesis prema sopstvenim potrebama sam ga popravljas kad se i ako se pokvari.
ko ti drma kavez? 😮
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.