Početak › Forumi › Linuks distribucije › Slackware › zasto koristimo slackware, ili kako me gnuzilla naterala da se zapitam???
- This topic has 75 odgovora, 21 glas, and was last updated 18 years ranije by
rodsmirnoff.
-
AutorČlanci
-
26. novembar 2006. u 7:59 pm #49623
laikexpert
UčesnikTema: zasto koristimo slackware, ili kako me gnuzilla naterala da se zapitam???
Od 7. operativnih sistema, kojih imam na kompu,
jedino Slackware, nece da ugasi kompjuter-na bilo koji normalan nacin?
Zapitao sam se?Dakle Slackware 11 imam instaliran na kompu i podesio sam i ATI 3D
Mada, njega sam instalirao uz ostale
da mogu da pokazem djeci,
kako je nekada izgledao Linux…
PCLinuxOS, MEPIS, Mandriva i sl. su drazi mladjim generacijamaNa kompu nemam instaliran niti-ijedan …buntu
Ubuntu/Kubuntu/i ostali sl. …buntu CD distroi
kao mahniti trce u MBR…
A mogucnost izbora?26. novembar 2006. u 8:11 pm #49624Milanche
Učesnik@ Seleuk
Distro Watch = glupost koja meri po klikovima
Dokumentacija = Ubuntu official book a i kad si već pomenuo tu je i forumXGL nije za dečurliju već za one koji vole eye candy i dodatnu funkcionalnost…
Tvoj jedini komentar je izgleda ponavljanje kako su Ubuntu korisnici sektaši…
Ubuntu nije Debian… SuSe nije Debian… Slax nije Slackware…
Da, da Ubuntu kopira Win-ovu filozofiju, a ti kopiraš onu glupu i primitivnu filozofiju o tome da je Linux samo za arogantne osobe kao što si ti koje misle da Linux nije za “glupe” Windows korisnike.
Da, pa naravno Linux korisnici koriste Linux čim prvi put u životu ugledaju kompjuter. Tako se lepo bace na rad u terminalu, i prosto cvetaju od znanja… Sve komande znaju da, da… 😡Linux može dobiti (za sada) SAMO korisnike koji su prethodno bili na Windowsu… Zato ne lupetaj gluposti kao što su “razmažena dečurlija”…
26. novembar 2006. u 9:49 pm #49625miodragz
UčesnikAu ima ovde Ubuntista,Slackwarista 😀 😀 :D. Ocete puske i pistolje 😀
26. novembar 2006. u 10:00 pm #49626Moneo
Učesnik@Milanche
Yeah right,a ovo nije tema(rasprava)o Ubuntu-u vec o Slack-u koju ste inace vi zapoceli :p
Kada malo porastes kas’ce ti se samo 😀
I ovako se saltas sa tematike na tematiku da bi izgleda dosao do teme gde,pazi,mozes da kazes i nesto pametno-ko je pomenuo sirenje linux-a i njegovo prilagodjavanje za obicne korisnike ???Od 7. operativnih sistema, kojih imam na kompu,
jedino Slackware, nece da ugasi kompjuter-na bilo koji normalan nacin?
Zapitao sam se?To je zato sto si prilikom instalacije izabrao bare kernel koji nema acpi podrsku-trebao si da izaberes bareacpi 😉
Problem mozes vrlo lako srediti tako sto ces instalirati 2.6 kernel koga imas na disku ili dvd-u,a u folderu gde se nalazi doticni imas fino uputstvo koje je ostavio Pat,kao da ga instaliras 😉Na kompu nemam instaliran niti-ijedan …buntu
Ubuntu/Kubuntu/i ostali sl. …buntu CD distroi
kao mahniti trce u MBR…
A mogucnost izbora?Tacno.I mene je ta glupost nervirala-zato lepo u Debian-u mozes da izaberes kao covek gde ces da instaliras Grub-mada ja preferiram MBR 😉
27. novembar 2006. u 12:25 am #49627laikexpert
UčesnikPozdrav za Seleuk
OK izabracu-bareacpiKod mene u MBR-u
zivi samo:
GAG
http://gag.sourceforge.net/%5B/url%5D
stvarno je najbolji 🙂i zato:
Say NO …buntu/WindowsYou have the choice… Linux
27. novembar 2006. u 12:12 pm #49628Milanche
UčesnikOvo samo u Srbiji može…
27. novembar 2006. u 12:45 pm #49629Moneo
UčesnikOvo samo u Srbiji može…
Naravno,a ti si sasvim dobar primer-zagovaras free spirit Ubuntua i zajednice,zazires od Win filzofije,a eto i koristis MSN messanger ::)
Ubuntu this Ubuntu that-a niko da pomene novi Debian Etch koji ce pored tradicionalnog instalera imati i novi graficki,koji ce kao stable grana imati mozda do sad najnoviji softver otkad Debian postoji-Gnome 2.16,Open Office 2.0.4,konacno default 2.6.17 kernel i Xorg server,a sve to u cilju dobijanja novih korisnika koji zele stabilan i pouzdan sistem,da budu mirni narednih par godina uz redovne security update-ove,umesto da rade reinstall svakih 6 meseci(slucaj Ubunuta),posto je upgrade kod Ubuntu-a na novu verziju blago receno lose uradjen-za razliku od npr Fedore(radio upgrade 5 na 6 preko dvd i sve radi kao podmazano)ili SuSE-a 😉27. novembar 2006. u 12:57 pm #49630cyber_brain_mfkg
Učesniktolko o zreloj diskusiji!!!
kolko vidim ovde se vishe vodi rasprava popularno vs nepopularno nego kvalitetno i nekvalitetno!!!
win treba kaljati zato sto je jedna velika otimacina para za system koji je manje vise govno(ali popularno govno) dok ubuntu takodje dobija sve veci broj korisnika ali morate priznati da je ubuntu manje vishe dobar system(kao i svi nesavrsen, ali ipak kvalitetan)!!!
izgleda da pojedini ljudi imaju problem samo da kaljaju po default-u nesto sto je popularno ne zalazeci objektivno u karakteristike istog!!!
ajde navedite neku manu ubunta i dokazite mi da gresim!!!(ne kazem da ne gresim samo DOKAZITE!!!) 😀
pozdrav ljudi!!!
27. novembar 2006. u 1:14 pm #49631Moneo
UčesnikJesam li ja rekao negde da je Ubuntu los ???
Nisam-samo pokusavam da ukazem na neke mane,koje po meni,nisu bas za potcenjivanje…
Niti uopste smatram da su moji postovi pljuvanje,kako bi to drugi zeleli da vide…
To sto neki ovde ne citaju moje postove,to je njihov problem-dovoljno je bilo da samo u sporednom kontekstu kazem da Fedora ima bolji community nego Ubuntu i odmah su se na mene obrusila ova dvojica-i onda se nadju uvredjeni sto im je neko rekao da su zealoti-a sta su onda?
Ono sto mene nerivra je to sto neko nece da prihvati da Ubuntu nije najbolji i da naravno uvek postoji bolje-pa eto po meni je Slack najbolji distro,ali ja se razliku od nekih,nesto ne lomim da to dokazem i odbranim 😉27. novembar 2006. u 1:28 pm #49632BrokeBody
Učesnik@Seleuk
Ko se uvredio?
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.