Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Zasto je linux bolji
- This topic has 65 одговора, 24 гласа, and was last updated 16 years, 4 months раније by burga.
-
АуторЧланци
-
16. децембар 2006. у 7:30 am #8159laikexpertУчесник
GoranSTX
Za one koji nisu IT profesionalci,
a zele da uporede Windows vs Linux neka skoknu:http://www.whylinuxisbetter.net/index_ser.php
P.S.
Sve pohvale, sa moje strane za GoranSTX
koji je preveo sve ovo na domaci jezik.
laikexpertO0
16. децембар 2006. у 9:48 am #50688tomajaГлавни мајсторInteresantno i slikovito za potencijalne korisnike Linux-a. Bravo za trud oko prevoda O0
linux4life
16. децембар 2006. у 3:34 pm #50689BRANKKOМодераторIzuzetna stranica!
Sa svaku pohvalu O0
Skoro me drug (mladji kolega iz gimn. koji je inace odlican programer u c-u) pita da mu nabrojjim ukratko, zasto bi presao na Linux, a ja se pogubio u hvalisanju 🙂 sada imam lepo da mu (njemu i svima ostalima) dam link gde moze sve lepo da upordi i sam zakljuci, zasto je dobar 😉
p0z
16. децембар 2006. у 6:13 pm #50690GoranSTXУчесникDrago mi je da vam se svidja…
Nisam hteo da se ovo obznanjuje dok sve ne bude gotovo, al’ eto, laikexpert me je preduhitrio.
Inace, lik koji odrzava sajt u zadnje vreme nije dostupan i neke od prevedenih stranica nisu upload-ovane.
Takodje, dogovorio sam sa njim da se postavi i cirilicna verzija, ali za to ce mi trebati pomoc Linuxo fondacije 🙂
Koliko sam uspeo da pohvatam postoji skripta za prebacivanje iz latinice u cirilicu i obrnuto pa kad sve bude gotovo javicu se da to zavrsimo.16. децембар 2006. у 6:39 pm #50691kmilosУчесник@GoranSTX
Mali predlog: za buduće tekstove bi bilo mnogo lakše da odmah pišeš na ćirilici (makar lokalnu ćiriličnu veziju ni ne objavio) jer je skripta za prebacivanje na latinicu trivijalna (i postoji već dosta takvih programa [1]), dok obrnuto nije baš tako jednostavno, raspravljali smo već nadugo o tome ovde pre par meseci oko prevod OOo dokumentacije.Takođe bih dao prednost međunarodno priznatim oznakama za jezik i ostale stvari kad god je moguće, npr. “sr” (ili “sr-Cyrl”) umesto “ser” za ćirilicu, a “sr-Latn” za latinicu.
Inače lep prevod, samo nastavi!
[1] npr. c2l iz paketa vucko, recode-sr-latin u novijim gettext verzijama, ima još sličnih na nasepismo.net…
16. децембар 2006. у 6:54 pm #50692GoranSTXУчесникStvar je u tome sto nisam bas vican prevodima…
Slucajno sam nabasao na ovaj sajt, svideo mi se, kontaktirao sam autora i krenuo sa prevodjenjem.
Protiv cirilice stvarno nemam nista i znam je vrlo dobro, ali koristim latinicu (born and raised in Croatia – Zagreb) pa sam instinktivno krenuo da radim, a posle se setio da bi bilo lepo imati i cirilicnu verziju.U svakom slucaju text-a nema mnogo pa nece biti problem da se malo manuelno intervenise?
18. децембар 2006. у 1:00 am #50693BRANKKOМодераторAko trebaš pomoć oko ћирилице, javi, tu smo O0
18. децембар 2006. у 7:41 am #50694urosevicУчесникI pre nego što krenete ručno da to konvertujete u ćirilicu, pogledajte http://freshmeat.net/projects/oootranslit
18. децембар 2006. у 7:47 am #50695tomajaГлавни мајсторYes, that’s the right thing 🙂
Заиста користан марко за ОО, у многоме олакшава свакодневан рад. Ја покушавам да у мојој фирми што више људи упутима на слободне и бесплатне алтернативе а једна од најквалитетнијих је управо OpenOffice.org . Oбичним смртницима који раде по канцеларијама је он и више него што ће им у животу затребати. Једина ствар која ће им још затребати је управо ootranslit.linux4life
18. децембар 2006. у 2:52 pm #50696jovirУчесникЈа покушавам да у мојој фирми што више људи упутима на слободне и бесплатне алтернативе а једна од најквалитетнијих је управо OpenOffice.org . Oбичним смртницима који раде по канцеларијама је он и више него што ће им у животу затребати. Једина ствар која ће им још затребати је управо ootranslit.
Takođe.
Negde od januara do aprila sam održao vrlo uspešan kurs za, između ostalog , OpenOffice (Writer i Calc). Sticajem okolnosti bio sam prinuđen da ga detaljno proučim, jerbo, jelte, trebalo je održati nivo predavanja. Polaznici su bili zaposleni u firmi gde radim, njih 24.-oro, uglavnom apsolutni početnici.
Rezultat je fenomenalan, te ljude nama šanse neko da ubedi da počnu sa Wordom ili Excelom…ps. Bio sam u neprilici pre neki dan. Trebalo je nešto kompleksnije odraditi u Wordu na prijateljevom rečunaru i nisam sa snašao, nije imao OpenOffice… 😉 😉 😉
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.