Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › [VODIC] Kako odabrati/preporuciti pravi Linux (distro) za pocetnike
- This topic has 76 одговора, 36 гласова, and was last updated 12 years, 11 months раније by zokypoky.
-
АуторЧланци
-
1. мај 2008. у 3:59 am #55233crveni1Учесник
Ja ću morati da razmislim da bacim Arch u smeće 😀 . Meni poljaci izbaciše:
1. NetBSD
2. FreeBSD
3. Gentoo Linux
4. OpenBSD
5. Slackware Linux1. мај 2008. у 7:26 am #55234civanУчесник1. test mi je omasio – Debian tek cetvrti
1. Gentoo Linux
2. FreeBSD
3. Archlinux
4. Debian GNU/Linux
5. PLD Linux2. test (poljski) ima filtriranje po deb sistemu paketa 🙂
1. Debian GNU/Linux
2.Kubuntu1. мај 2008. у 1:03 pm #55235foxbunnyУчесникEvo sta kazu Poljaci:
1. Gentoo Linux 😛
2. FreeBSD 😉
3. Archlinux O0 O0 O0
4. Debian GNU/Linux 😮 (nisam fan)
5. PLD Linux ??? (wtf?)Hah, isto kao civanu… 🙂
Drugi test (distro chooser):
1. Gentoo
2. SlackwareDa li oni uopste znaju za Arch? 😛
1. мај 2008. у 2:30 pm #55236АнонимниГостMožda ne znaju za Arch ali znaju šta je Haiku Pingwinek:
http://home.gna.org/pingwinek/download.html
::)
1. мај 2008. у 6:19 pm #55237DusanУчесникKad sam hteo da instaliram Linux na ovom poljskom testu mi je na prvom mestu bila Mandriva, a onda, čini mi se Fedora, Ubuntu SuSE, …
Sad, posle 4 meseca korišćenja Ubuntua, radim test ponovo i ispadnu sledeći rezultati:
1. Fedora
2. Ubuntu
3. Open SuSE
4. Debian
5. SlackwareOvo bi trebalo da znači da definitivno treba da probam Fedoru, ali gde je sad ona Mandriva koja je pre bila na prvom mestu?
Ubuntu možda okreće protiv Mandrive? >:D
Edit:
Sad sam radio test na ovom drugom, zegenie…
Rezultati su:
1. SuSE
2. Mandriva
3. Fedora
4. KubuntuKubuntu koristim… O0
1. мај 2008. у 8:38 pm #55238kukiblУчесник1. FreeBSD
2. NetBSD
3. Slackware Linux
4. Gentoo Linux
5. OpenBSDIz treceg me ubode… 😀
Cini mi se da sam procitao negdje da je Judd Vinet koristio PLD duze vrijeme, prije nego sto je presao na Crux i na kraju napravio Arch. Mislim da sam taj intervju nasao na DW-u.
2. мај 2008. у 5:47 pm #55239SiouxУчесникMalo je nerealno očekivati tačne rezultate kod iskusnijih Linux korisnika.Nas pola sa ovog foruma bez problema može da koristi bilo šta.Nas zapravo opredeljuje ukus i navike.
4. мај 2008. у 11:25 am #55240ChexУчесникKad smo vec kod ove teme, moj predlog je da se osvezi verzija Slackware-a i da se isti ubaci u poslednju kategoriju (geek) jer realno tamo pripada.
To bi ostavilo Debian usamljen pa bi mogao jos tu da se doda Zenwalk ili nesto slicno Debianu sta ti ja znam.
Takodje, buduci da je topic posvecen pocetnicima s temama tipa “koji Linux?” ne bi bilo lose i dodati Mint (nikad video, al vidim da je sad popularan i lagan za pocetnike zeljne multimedialnog sadrzaja)4. мај 2008. у 4:38 pm #55241foxbunnyУчесникMint je dodat. Slack ostaje tamo gde jeste, zajedno sa Debianom. Mislim da mu je tu i mesto. Koristio sam Slackware i znam da ne moze da bude u grupi sa Gentoo Linuxom, nikako. 😛
4. мај 2008. у 4:58 pm #55242civanУчесникNema ni LFS-a 🙂
Sad pogledah sta je tacno PLD i nasao sam se uvredjenim da sam dobio RPM-baziranu distribuciju u prvom spisku! 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.