Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Ubuntu menja logo, default temu..
- This topic has 75 одговора, 21 глас, and was last updated 13 years, 11 months раније by pakito83.
-
АуторЧланци
-
7. март 2010. у 11:14 pm #83423DrLove73Учесник
samo jedan kratak off-topic, ko ima problema da radi sa 7z fajlovima treba da koristi paket “p7zip”. Tada se koristi program 7za koji je u tom paketu.
24. март 2010. у 11:38 pm #83424popacУчесникEvo da dodam da je moj drug skoro dobio svež Ubuntu nakon frustracija sa M$ platformicom. Stavio sam mu Gnom i KDE i pustio ga da sam odluči šta mu se sviđa. Nakon 2 dana rekao mi je da ne ume sa se snađe u KDE okruženju, tako da,… pobeda za nas Gnomaše 😛 Ne kudim KDE, svaka roba ima svoje kupce, ali jednostavnost upotrebe ja na stari Gnoma.
Ko želi dobar program za muziku pod Gnomom neka proba Banshee! Jes da je mono, ali jednostavnije a funkcionalnije ne može da bude pa makar svi dubili na glavu 😀
Noviji Nautilusi imaju listove (tabove), a od 2.30 imaće i „split view“, što jedva čekam da vidim.
Nakon svih mojih igrarija sa fluxboxom, workerom i sličnim mazohističnim stvarima, izgleda da sam na kraju otišao u penziju i sada cenim jednostavnost upotrebe…
PS. Ova nova Ubuntu tema obećava… O tome pričamo, zar ne? 😀
25. март 2010. у 6:07 am #83425densУчесникHm, ipak je post ofarban gnomski…
Meni je recimo KDE jednostavniji, kako 3.x tako i 4.x serija. Tako da eto i ja mislim da svaka roba (gnome) ima svog kupca… a jednostavnost je na strani…
poz
25. март 2010. у 7:28 am #83426kosmiУчесникI ja mislim da Dimkovićisti koriste KDE i ostali u raljama njihovim O0. To je za njih pravljeno -.garant :angel:.
25. март 2010. у 7:43 am #83427GoranSTXУчесникČek, hoćeš da kažeš da svaki Dimkovićista koristi KDE ili da su svi korisnici KDE-a Dimkovićisti? Ili se jednostavno zajebavaš?
25. март 2010. у 8:01 am #83428zokypokyУчесникEh, pa da !
Evo još jednog Dimkovića, koji koristi KDE. Nemam ništa protiv onih koji koriste GNOME, čak se i ja snalazim, relativno, dobro u njemu i često ne primetim, kad sednem uz neki drugi računar, da sam u GNOME-u.
Razlog zašto KDE, a ne GNOME je istorijski. Na početku samog prelaska na Linux sam eliminisao GNOME jer nikako nisam mogao da kreiram prečicu na desktopu, a da mi nakon rada programa ostane otvoren terminalski prozor u kome je program i pokrenut. U KDE je to lako:
-desni klik na ikonu, a zatim “Properties”;
-zatim tab “Aplications”;
-zatim dugme “Advanced Options” i
-na novootovorenom prozoru se čekiraju “Run in terminal” i “Do not close when command exits”.Naravno da onda nisam bio upoznat sa “FreeDesktop” standardima i nisam znao da je dovoljno da editujem .desktop fajl za prečicu, pa onda sam da podesim u GNOME-u, ono što mogu iz KDE na “klik”, u pomenutom fajlu. Ni danas ne znam drugi put u GNOME-u da ovo uradim i uvek posegnem za “gedit” da sredim ono što u KDE mogu dosta lakše.
Ovim putem pozivam one koji znaju ovo da reše da “šarnu” ovde kako se to radi u GNOME-u.
Ne znam zašto to nisu napravili u GNOME, kada je u pitanju standard! Što se ostalog tiče nemam nikakvih zamerki na GNOME, jer je to po meni stvar navike.
Blago nama što možemo da biramo između četiri, stvarno profesionalnih okruženja, a da ne pominjem još gomilu drugih koji pretenduju da prošire ovaj broj.
Tako kada neko kaže da koristi Linux, k`o da kaže vozim se autom, a ne kaže kojim! E to je to…25. март 2010. у 12:16 pm #83429tux666УчесникNovi artwork je meni najgora i najlosa i najglupja ideja ikada. Sto se treba menjat? Ubuntu human i njegovo znacenje, to je pravo za njega.
Ali ajde, hoce da budu savremeni, onda zasto nisu originalni? Opet dode lakse krast nego napravit, izmislit nesto svoje novo. Nije tesko shvatit da kopiraju mac kompjutere, cak i slika na novom pakovanju mi lici kao da je rec o mac kompu.
Sve u svemu, meni velik minus >:(
25. март 2010. у 1:27 pm #83430slaksУчесникNovi artwork je meni najgora i najlosa i najglupja ideja ikada. Sto se treba menjat? Ubuntu human i njegovo znacenje, to je pravo za njega.
Ali ajde, hoce da budu savremeni, onda zasto nisu originalni? Opet dode lakse krast nego napravit, izmislit nesto svoje novo. Nije tesko shvatit da kopiraju mac kompjutere, cak i slika na novom pakovanju mi lici kao da je rec o mac kompu.
Slažem se, evo probao sam ovu novu temu i nešto ružnije i lošije nisam koristio do sada. Mada se o ukusima ne raspravlja, sve mi se čini da se ovde Ubuntu takmiči ko će da “smisli” goru, ružniju i lošiju temu umesto da bude obrnuto. Nego ajde videćemo šta će od ovoga da ispadne.
I da zahvaljujući ovom crnilu ikonica za biranje jezika tastature se uopšte ne vidi. Mada će sada neko da kaže: Šta očekuješ još je u fazi izrade”, ipak misli da su sa ovim napravili promašaj.
25. март 2010. у 10:13 pm #83431JA_SAMУчесникNovi artwork je meni najgora i najlosa i najglupja ideja ikada. Sto se treba menjat? Ubuntu human i njegovo znacenje, to je pravo za njega.
A Gnome 2.x inace se ne trudi da kopira OS X GUI ?
25. март 2010. у 10:59 pm #83432tux666УчесникA Gnome 2.x inace se ne trudi da kopira OS X GUI ?
Do neke mere slicnost je prihvatljiv.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.