Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Ubuntu menja logo, default temu..
- This topic has 75 одговора, 21 глас, and was last updated 14 years, 2 months раније by
pakito83.
-
АуторЧланци
-
7. март 2010. у 3:59 pm #83413
nowave
УчесникNiko nece da proba nedit?!
7. март 2010. у 4:26 pm #83414GoranSTX
Учесникdens, jel tebi i ovaj kosmijev test fajl pravi problem?
Pitam zato što meni kwrite na KDEmod4 na Archu ne pokazuje neuobičajeno ponašanje. Otvaranje je skoro trenutno, word wrap odradi za desetak sekundi, a C/P bez bitnih kočenja…
7. март 2010. у 4:45 pm #83415dens
УчесникUkratko… da odgovorim na vise pitanja…
jEdit ne brljavi, to je za sada jedini editor koji mi pristojno otvara fajl i sa kojim moze da se radi. Ono sto zabrinjava je to sto drugi editori ne rade dobro. Narocito nativni KDE4 editori i njihove varijante…
u medjuvremenu sam pokusao da ucitam taj fajl u kwrite i …… nisam uspeo.. nakon sat i po sam morao da ubijem prozor…
ostaje mi da probam i nedit..u pitanju je Kubuntu 9.04, 64 bitna verzija (tim pre nije jasno sto nece…)…
Problem nije kosmijev fajl, jer, secate se, ja sam pokrenuo pricu o ovome… isto mi je sa njegovim ili sa mojim sopstvenim fajlom…ostaje mi da probam nedit…
poz.
7. март 2010. у 4:53 pm #83416dens
Учесникhm.. bice da je nesto oko KDE4… jer…
nedit radi kao munja… otvara fajl a da ne trepne.. u delicu sekunde… i dalja manipulacija je kao i sa svakim drugim fajlom…
kod jEdit-a.. zastane na tren ako prelazim sa linija koje naknadno unesem… koje su kratke, na ovu mega liniju..Ko nedita toga nema.. sa druge strane nedit je ruzan kao… hm.. nevidjeno ruzan… ali dobro.. sada znam ko moze da radi posao…
I dalje smatram da je neprihvatljivo da ne mogu da nadjem ni jedan jedini Qt editor…Ostali bi mogli da probaju kako rade gtk editori…
poz.
7. март 2010. у 5:00 pm #83417GoranSTX
УчесникAko se ovo dešava sa više različitih editora onda mi je logičnije da je stvar distro ili KDE specific… Kao što sam rekao na 64bit Archu sa Kwrite-om nemam probleme, a KDE je modovan… MC i njegov editor takođe nemaju problema, nema ni nano, a ni Krusaderov interni viewer/editor…
7. март 2010. у 5:05 pm #83418nowave
УчесникKo nedita toga nema.. sa druge strane nedit je ruzan kao… hm.. nevidjeno ruzan… ali dobro.. sada znam ko moze da radi posao…
Eh, sta da ti kazem. nedit je zasnovan na Motif/Lesstif (zavisno od izvedbe) bibliotekama, koje su stare…. pa dosta 😀
7. март 2010. у 5:09 pm #83419dens
УчесникNe bi me iznenadilo da je to zaista distro specific…
Ostaje jos samo da to neko potvrdi… neko ko koristi kubuntu 9.04 -64bitni…Probacu kasnije i sam 9.10-64bita pod virtuelnom masinom… mozda ce raditi bolje,,, ili uopste… zavisi od toga sta probam..
poz.
7. март 2010. у 5:25 pm #83420dukenukem_4d
Учесникmože da bude do same brzine renderovanja na ekran :-
(u zavisnosti od xorg drajvera ili nešto u tom smeru – kde rendering metoda ? )7. март 2010. у 5:36 pm #83421dens
Учесникikreno, ne znam kakve vez ima renderovanje (mada se cudne veze ponekad nadju i van svakog ocekivanja i pameti) sa time da li ima 100Mb u 10000 linija sto ce bez prroblema biti prikazano i jedne linije od pola megabajta sa cim ima problem…
tjah… ko ce ga znati
7. март 2010. у 7:35 pm #83422dens
Учесникi na kraju… probao sam i Kubuntu 9.10-64 bitnu verziju u virtuelnoj masini…
I tamo svi editori rade brzo.. kako konzolni tako i KDE nativni, kate… krusader… stagod… da probate, sve je veoma brzo..
Neverovatno…
Ovim zatvaram ovaj off-topic… hvala svima..
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.