Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Ubuntu menja logo, default temu..
- This topic has 75 одговора, 21 глас, and was last updated 13 years, 11 months раније by pakito83.
-
АуторЧланци
-
4. март 2010. у 7:52 pm #11783tomajaГлавни мајстор
iako naizgled nebitan, vizuelni identitet je nešto što je Ubuntu-u, mnogo više nego ostalim članovima familije najviše zamerano. Da li ovim konačnim izmenama default brown teme i logoa, odnosno popularno rečeno rebranding-om postigao željeni uspeh, prosudite sami 😮
https://wiki.ubuntu.com/Brand
https://wiki.ubuntu.com/Brand2
linux4life
4. март 2010. у 8:16 pm #83364JA_SAMУчесникJa koliko se secam oni jos od 7.04 menjaju braon temu.Ali do sad se samo wallpaper menjao.
4. март 2010. у 8:41 pm #83365Beretta021Учесникpa postalo je narandzasto pa sad kombinacija i sa ljubicastom… menjaju se ikonice i pozadine… zanimljivo 😉
P.S. nije mi jasno zasto su Close Minimize Restore sa leve strane al’ ajde (neki OS X Style)
4. март 2010. у 11:04 pm #83366MladenIsakovicУчесникTime neće popraviti ono što treba da popravljaju, al’ dobro ajd, bitno da šljašti….
ma ubuntu suxxx…. 😀5. март 2010. у 1:12 am #83367kosmiУчесникZanimljivo što sve sam KDEjac do KDEjca “raspravlja” o customizaciji Gnome-ta 😀 :p.
Oko ovih promena fontova, logoa, boja, itd. šta kaže Mark:
edit:
eve teme ako nekom trebaju :p, a i za nestrpljive :angel:http://www.omgubuntu.co.uk/2010/03/new-ubuntu-1004-themes-released.html
5. март 2010. у 10:50 am #83368MoneoУчесникNe deluje lose ovo uopste, svidja mi se ovaj crno beli fazon
Sa druge strane ja sam primetio da novi KDE pljuju po stranim forumima i drugde uglavnom oni koji koriste GnomeCovek je ovde lepo objasnio neke stvari 🙂
5. март 2010. у 11:11 am #83369nowaveУчесникHmmm… Ne izgleda lose. Svidja mi se cak. Malo me podseca na OSX GUI, tek malo, u smislu da deluje kompaktno i oku prijatno (a i kontrole prozora sa leve strane), prijatnije nego ova sadasnja braon tema, rekao bih. Mozda malo da posvetle ovu sivu, recimo.
5. март 2010. у 11:13 am #83370nowaveУчесникAh, tek sam sada video da ima i tema sa svetlo sivom, jako lepo 🙂
5. март 2010. у 11:52 am #83371DrLove73УчесникSa druge strane ja sam primetio da novi KDE pljuju po stranim forumima i drugde uglavnom oni koji koriste Gnome
Covek je ovde lepo objasnio neke stvari 🙂
Mislim da je ove rec o sukobu dve koncepcije.
Kazete da su GNOME-ovci (kojima i ja pripadam) tvrdoglavi u tome da nece da inoviraju dodaju korisnicki ugodjaj, da sve sljasti i sl.
To je zato sto je GNOME napravljen za manje zahteve za resursima, za funkcionalnost i preglednost. Ja licno ne mogu KDE organski da smislim (iako koristim dosta KDE aplikacija) ne zato sto je to KDE, vec zato sto je pre-naduvan, pre-nalickan, preterano zahtevan.
KDE se takmici da Vistom i Windows 7 po izgledu, GNOME tera svoj stari fazon za funkcionalnost i jednostavnost.
Mislim da vi ljudi niste svesni situacije u velikim kompanijama, gde se gleda da ustedi kako god se moze, pa tako na primer u vreme kada je Windows 2000 izlazio bilo je bar nekih par stotina hiljada racunara koji su jos uvek radili pod Win 3.11 na starim racunarima. Programi koje su debelo platili rade na njemu, svi radnici su naviknuti na njega, program se stabilan i odradjuje posao u potrebnom vremenskom roku, pa sto onda razbacivati pare na novo sljastece “cudo” koje im nece doneti vecu brzinu?
Ako ja treba da kupim jaci racunar (doduse sada imam Phenom x4 + 2GB RAM + RAID1 SATA 250GB) samo zato da bih mogao da teram lepse okruzenje ali istom brzinom kao staro okruzenje na starom racunaru, zasto bih bio budala da dajem pare za dzabe?
A sto se tice Ubuntu-a, neka predju bre na KDE i ostave GNOME na miru da se polako i oprezno razvija. Ideja da se korisnici windows-a privuku sljastecim “Aero”-like izgledom na Linux je ako nista drugo onda smesna. Linux-ova prednost su stabilnost, brzina i funkcionalnost, i samo to su (uz par drugih stvari) stvari koje zapravo mogu privuci prave buduce Linux korisnike.
5. март 2010. у 12:36 pm #83372AndersenУчесникAko je osnovni cilj GNOME-a brzina i funkcionalnost, onda tu vec dugo nesto nije ok, on se odavno vise ne razlikuje u tom pogledu od KDE-a, osim stop je ovaj poslednji mozda “na oko” lepsi.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.