Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Preporuka za modem
- This topic has 36 одговора, 27 гласова, and was last updated 15 years, 7 months раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
23. јул 2005. у 11:00 am #31513MarasУчесник
Za Mandrake 10.1, uzmi smart link modem.
Provereno radi.
Nadam se da imas Mandrake Linux 10.1 Power Pack.23. јул 2005. у 12:46 pm #31514TRULIУчесникU KG-u ima samo neki Intex i 56K Conexant/ Motorola.Cene su od 8,5 do 10 evra.Da li je neko imao iskustva sa ovim modemima?
23. јул 2005. у 4:02 pm #31515bsdУчесникEvo mog iskustva: Ima tri računara i svi imaju intel 536ep modeme i na sve sam instalirao SuSE 9.3 Linux i pazi sad samo na jednom radi modem dok na ova druga dva neće ni da pipnu. Mučio sam se, lupao glavi i ništa.
Dakle čak i da uzmeš modem koji je navodno podržan nema garancije da će proraditi, tako da ti i ja preporučujem da uzmeš Sweex RS232 i nema glava da te boli niti da se nerviraš. 😉
23. јул 2005. у 9:41 pm #31516NitroУчесникMenjas tog lucenta zato sto je otisao u vecna lovista ili sta?
Ako je ono prvo, imam i ja staro lucenta koji sasvim lepo radi pod suseom, nisam probao na mandraku. Ako si zainteresovan, sbini mi private message.24. јул 2005. у 8:57 am #31517MarasУчесникMotorolu nemoj da uzimas jer nece ti raditi,jer nema drajvere za linux
24. јул 2005. у 12:31 pm #31518DooleУчесникJa trenutno imam lucent,pre tog lucenta sam imo jos jedan lucent koji je isto super radio.Na bilo kom distrou da sam probao modem je radio,samo me je malo zezao kod suse 9.2 ali i to je bilo reseno.Ako se budes odlucio da ne kupis hardverski modem onda uzmi lucent.Samo nemoj agere.Mada intel 536ep i smart link rade isto perfektno.
24. јул 2005. у 8:12 pm #31519TRULIУчесникIzgleda da ste me ubedili da kupim externi RS232.Pogledacu sutra po radnjama ali cisto sumljam da cu naci nesto od externih RS 232 modema.Uglavnom nude win Intex i Motorola modeme a kada im trazite nesto drugo pocnu pricu sta ce ti to i ovo odlicno radi.A da ne pricam kada im spomenete Linux (ma daj ko to jos koristi…) tako je bar ovde u KG-u.Znaci u obizir dolaze Sweex i Genius naravno zbog pristupacne cene.
🙄
24. јул 2005. у 9:23 pm #31520NitroУчесникMozda ima ovde nesto zanimljivo za tebe:
http://www.benchmark.co.yu/forum/search.php?searchid=68062825. јул 2005. у 12:01 am #31521kmilosУчесник@TRULI
Reci ti tim diletantima od prodavaca da je mušterija uvek u pravu i da se sa mušterijom ne treba raspravljati nego joj valja prodati ono što traži. Ako nemaju, nek ti nabave. Ako ih mrzi, svoje teško zarađene pare ćeš potrošiti kod nekoga ko će ti pokloniti više pažnje i kraj priče. 😆25. јул 2005. у 1:40 am #31522baklavaУчесникDa nebih otvarao novu temu evo i ja da pitam nešto u vezi modema 🙂
Pre neki dan sam kupio računar i posto nije ima instaliran OS odlučio sam da ne instaliram piratski windows već da instaliram Linux, što sam i uradio i sad imam SuSE 9.3.
Modem nemam, pa bi želeo da kupim modem koji radi pod Linux dakle ne samo pod SuSE koga trenutno imam već i pod drugim distribucijama. Pošto vidim da je najbolje rešenje externi RS232 zanima me dali mi neko može reći gde mogu da ga nađem u Beogradu da ne bih lutao od radnje do radnje i da me ne bi neko prevario od prodavaca i da mi uvali nešto drugo.
Unapred hvala BGD
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.